Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΑΜΠ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Υπό καθεστώς πανικού ο Ρ.Τ. Ερντογάν αποφάσισε να δεχτεί εν μέρη το τελεσίγραφο Ν. Τραμπ και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους. Είναι φανερό πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης είχαν συμπεριληφθεί στο τελεσίγραφο που παρέδωσε ο Ν. Τραμπ στον Ρ.Τ. Ερντογάν. Yπήρχε αμερικανική λίστα 15 ονομάτων.

Όμως το ζήτημα απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή διότι ο Ερντογάν δεν υποχωρεί έτσι απλά απέναντι σε πιέσεις. 
Θα θελήσει σίγουρα να πάρει το αίμα του πίσω με νέα κίνηση εις βάρος της Ελλάδας, πιθανότατα ένα θερμό επεισόδιο. Έτσι θα αποκαταστήσει τον εγωισμό και την φήμη του.
Ο Ερντογάν, με αυτή την κίνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και προσπαθεί να κοιμίσει την στρατιωτική ηγεσία δείχνοντας ευάλωτος, υποχωρητικός ενώ στην πραγματικότητα σχεδιάζει το επόμενο χτύπημα σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ.
Αν υποθέσουμε ότι γίνεται τώρα μια άμεση τουρκική κίνηση εναντίον Ελλάδας-Κύπρου σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ερντογάν με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα στις ΗΠΑ για επιστροφή στο «δυτικό μαντρί” αν και εφόσον πάρει αυτά που πιστεύει πως του ανήκουν. Κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Δείχνει πως ετοιμάζει κίνηση σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ.
Χρησιμοποίησε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως διαπραγματευτικό χαρτί εξομάλυνσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.
Ετσι μπορεί εύκολα να δείξει «ανθρωπιστής”, «διαλλακτικός” , πως «λειτουργεί η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη”. Και στο τέλος, όπως είπε και σήμερα ο Μ.Τσαβούσογλου, θα ισχυριστεί πως «η αχάριστη Ελλάδα προκαλεί ένταση”. Το τελευταίο μετά από το ελληνοτουρκικό επεισόδιο.
Μπορούμε να πούμε πως τα ελληνοτουρκικά έχουν μπει σε μια περίοδο που εξαρτώνται πλήρως από τα αμερικανοτουρκικά. Είναι επίσης δεδομένο πως ο Ερντογάν κινείται υπό το καθεστώς ασφυκτικής οικονομικής, και άλλου είδους, πίεσης.
Θα αποδεχτεί και τα υπόλοιπα αιτήματα του Ντόναλντ Τραμπ; 
Διότι όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας ο πλανητάρχης θέλει απόλυτη υποταγή του Σουλτάνου και η υποταγή αυτή περνάει μέσα από την πλήρη, άνευ όρων, αποδοχή του αμερικανικού τελεσιγράφου για την επιστροφή της Τουρκίας στο δυτικό μαντρί.
Για το λόγο αυτό ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον ζήτησε, στην ουσία εκλιπαρούσε τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ντ. Τραμπ, το γεράκι Τζον Μπόλτον, να τον δει και να βρεθεί μία λύση στην κρίση που οδηγεί σε απόλυτη κατάρρευση την τουρκική οικονομία.
Όμως, ο Τζον Μπόλτον τον πέταξε, κυριολεκτικά, εκτός. Του είπε ότι ”δεν συζητάμε τίποτα, μέχρι να απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας”, για να ακολουθήσει λίγες ώρες μετά η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αιχμαλώτων.
Για την κίνηση αυτή είχε προϊδεάσει σε ανύποπτη στιγμή ο Ρ.Τ. Ερντογάν:
”Να έχετε εμπιστοσύνη στην τουρκική δικαιοσύνη”. Κάπως ειρωνική η τουρκική έκκληση αλλά δείχνει πως ο Σουλτάνος χειραγωγεί πλήρως την τουρκική δικαιοσύνη.
Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα η κράτηση και η δίκη του οποίου με κατηγορίες για τρομοκρατία προκάλεσαν κρίση μεταξύ των δύο χωρών, και επανέλαβε μια έκκληση στην Τουρκία για επίλυση της υπόθεσής του.
Ο Τζέφρι Χόβενιερ, που μιλούσε έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, είπε πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ», να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απελευθέρωσε όμως τους 2 Έλληνες. Γιατί μόνο αυτούς; (προς το παρόν)
Υπενθυμίζουμε τους οκτώ όρους, που έθεσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για να μην συνεχιστεί ο οικονομικός/εμπορικός πόλεμος, όπως αναφέραμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.
1) Την άμεση αποφυλάκιση των 20 πρακτόρων που ενέχονται στην πρωτοβουλία για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 1ης Ιουλίου 2016, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον. Γράφει δε ο Μπαχάρ που οι ΗΠΑ έχουν δώσει γι’ αυτό χρονικό διάστημα μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, 15 Αυγούστου στην Τουρκία για να συμμορφωθεί, ιδιαίτερα όσον αφορά τον Μπράνσον.
2) Η Τουρκία να εφαρμόσει ένα συνολικό εμπάργκο κατά του Ιράν.
3) Να μην προχωρήσει με την αγορά των S400 από την Ρωσία.
4) Να επαναξιολογήσει την πολιτική της για τα Ιεροσόλυμα (το Παλαιστινιακό).Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναφέρει τις τουρκικές δράσεις σε άρθρα του.
5) Να εγκαταλείψει τις έρευνες για αέριο και πετρέλαιο γύρω από την Κύπρο.
6) Να αποδεχθεί το πρόστιμο για την τράπεζα Χαλκ (ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή).
7) Να κλείσει η Άγκυρα τον φάκελο με το αίτημα παράδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και
8) Να δώσει άδεια η Τουρκία σε αμερικανικές εταιρείες για εξόρυξη μεταλλευμάτων σε περιοχές της δικαιοδοσίας της.

Εσπευσμένα στο Λευκό Οίκο ο πρέσβης της Τουρκίας

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, που βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σερντάρ Κίλιτς, ζήτησε συνάντηση από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Λευκό Οίκο και αντικείμενό της ήταν η φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον. Συζητήθηκαν επίσης οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρέσβης φέρεται να μετέφερε μήνυμα από την Άγκυρα στο Λευκό Οίκο που αφορά την υπόθεση του φυλακισμένου Πάστορα.
Στην ανακοίνωση της κ. Σάντερς τονίζονται τα εξής: “Μετά από αίτημα του Τούρκου Πρέσβη, ο Πρέσβης κ. John Bolton συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη Σερντάρ Κίλιτς στο Λευκό Οίκο. Συζήτησαν τη συνεχιζόμενη κράτηση από την Τουρκία του πάστορα Άντριου Μπράνσον και την κατάσταση της σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

Πατέρας Μητρετώδη: Περάσαμε Γολγοθά – Νίκος Κούκλατζης: Ζούμε ένα θαύμα

Ως μια «εφιαλτική οδύσσεια» περιγράφει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη την περιπέτεια του γιου του, που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη πέρασαν 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές, λίγο μετά την ανακοίνωση για την απελευθέρωσή τους.
«Μετά από έναν εφιαλτικό Γολγοθά που περάσαμε, ήταν αναπάντεχο μεν, ευχάριστο δε», τόνισε ο Νίκος Μητρετώδης στο ΘΕΜΑ FM 104,6 σχολιάζοντας την απόφαση των τουρκικών αρχών.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητρετώδης, ούτε οι δύο στρατιωτικοί περίμεναν ότι θα απελευθερωθούν μέχρι την Παρασκευή, οπότε και πήγε στο επισκεπτήριο των φυλακών της Αδριανούπολη. «Ήταν αναπάντεχο. Δεν το περιμέναμε. Απ’ ότι μας είπε η πρόξενος, ανακοινώθηκε ότι δεν βρήκαν κάτι στα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους», σημείωσε.
Ο κ. Μητρετώδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και τον δημοσιογραφικό και τον ανώνυμο και τον επώνυμο και την πολιτική ηγεσία και όλα τα κόμματα. Πρέπει να σας πω ότι τα κόμματα της Βουλής μας συμπαραστάθηκαν και σαφώς και το προξενείο και το ΥΠΕΞ και την ιεραρχία τη στρατιωτική που ήταν πάντα στο πλευρό μας, μας συμπαραστάθηκε και έκανε τον αγώνα που είχε αυτό το αποτέλεσμα, ανέφερε.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που έζησε ο γιος του αλλά και η οικογένειά του.
Νίκος Κούκλατζης: Ζούμε ένα θαύμα
«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη.
«Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από τον περασμένο Μάρτιο.
Ο τουρκικός Τύπος για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
Πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί η απόφαση απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Έβρο.
Με τίτλο «Τουρκικό δικαστήριο απελευθερώνει δύο Έλληνες στρατιώτες», η Hurriyet Daily News αναφέρεται στο ιστορικό της σύλληψής του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλάτζη και τις δικαστικές περιπέτειες που ακολούθησαν, καταλήγοντας ότι το περιστατικό αυτό είχε προκαλέσει κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Cumhuriyet, η οποία έβγαλε ως έκτακτη είδηση το θέμα της απελευθέρωσης περιλαμβάνοντας στο δημοσίευμα το χρονικό της σύλληψης και της κράτησής τους.











https://www.pentapostagma.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply