Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΦΗΣΑΝ ΧΗΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 19,58 ΕΥΡΩ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Γιατί «έκοψαν» από την άνεργη 39χρονη Ε.Κ. (που θα μεγάλωνε το παιδί της με... μόλις 230 €) το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια
Από τη
Γιώτα Φλώρου
Μια απίστευτη καταγγελία από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, η οποία δείχνει την αναλγησία του κράτους, που άφησε μια 39χρονη γυναίκα χήρα, άνεργη και με ένα παιδί οκτώ ετών να ζει με κάτι λιγότερο από «ψίχουλα», με μια σύνταξη που φτάνει μόλις τα 19,58 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η Ε.Κ. -η ίδια θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- έχασε τον στρατιωτικό σύζυγό της από φυσικά αίτια τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από 14 χρόνια έγγαμου βίου. Οπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, περίμενε να λάβει μια προσωρινή σύνταξη ώστε να μπορεί να ζήσει το παιδί της. Τελικά, η σύνταξη, η οποία φτάνει μόλις τα 230 ευρώ καθαρά, άρχισε να της χορηγείται και η ίδια πίστεψε ότι θα μπορούσε να καλύψει κάποιες ελάχιστες υποχρεώσεις και ανάγκες.

Αρκετούς μήνες πριν βγει η προσωρινή σύνταξη η Ε.Κ., που είχε ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ζήτησε όχι να της το χαρίσουν ή να της το μειώσουν, αλλά απλά να αρχίσουν να κρατούν τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Ομως ξαφνικά και χωρίς καμία ειδοποίηση είδε στο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης του Αυγούστου ότι το ποσό της σύνταξης που θα έπαιρνε «στο χέρι» έφτανε μόλις τα 19,58 ευρώ! Τι είχε συμβεί; Πέρα από τις υπόλοιπες κρατήσεις (π.χ., για περίθαλψη), το Ταμείο Παρακαταθηκών είχε πάρει 196,80 ευρώ ώστε να εξοφληθεί το δάνειο! Οπως είπε στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Λαμπρινή Σαμαρά, η περίπτωση της Ε.Κ. δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, καθώς το 90% των μελών του συλλόγου έχει πάρει δάνειο ή έχει να πληρώσει ενοίκιο. «Δεδομένου ότι οι συντάξεις που παίρνουμε έχουν μετατραπεί σε επιδόματα, όταν μας κόβουν χρήματα και από τα δάνεια, πώς θα ζήσουμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα δώσουμε στα παιδιά μας να φάνε;» αναρωτιέται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις χθες το μεσημέρι και μετά την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το Ταμείο Παρακαταθηκών επικοινώνησε με την 39χρονη και την ενημέρωσε ότι τα χρήματα που κρατήθηκαν θα της επιστραφούν και θα γίνει διακανονισμός ώστε το δάνειο να αρχίσει να εξοφλείται μόλις βγει η οριστική σύνταξη.






https://www.dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply