Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΓΡΙΑ ΚΌΝΤΡΑ ΛΟΒΈΡΔΟΥ-ΚΑΡΤΕΡΟΎ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΣΑΠΛΙΆΔΕΣ» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Αγρια αντιπαράθεση Ανδρέα Λοβέρδου (αριστερά) και Θανάση Καρτερού (δεξιά) -
Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδο.
Αφορμή, η φράση «θεσμικοί κατσαπλιάδες» που χρησιμοποίησε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή με αφορμή τις μεθοδεύσεις σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών στην αυτοδιοίκηση.
Ο Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην «Αυγή» ξιφούλκησε κατά του Α. Λοβέρδου
«Η αλήθεια να λέγεται. Την πολιτικά ορθή λέξη, από την άποψη της επικοινωνιακής αγριότητας των ορκισμένων εχθρών της Αριστεράς, την ξεστόμισε ο Λοβέρδος: Κατσαπλιάδες! Πρόσθεσε, μπροστά, βέβαια, το θεσμικοί, αλλά τι να σου κάνει ένα χλωμό επίθετο, όπως αυτό; Εκείνο που μένει είναι οι γενειοφόροι, αδίσταχτοι, αιμοσταγείς μέχρι κονσερβοκούτι, εχθροί της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Τότε και τώρα. Οι κατσαπλιάδες. Ο Λοβέρδος, ως μέλος της ΚΝΕ στα νιάτα του, το σίχαμα της λέξης το ξέρει. Δεν του ξέφυγε» ανέφερε ο κ. Καρτερός μεταξύ άλλων. Κατηγορεί τον βουλευτή της ΔΗΣΥ ότι «δεν θέλει μόνο να καταγγείλει ότι είμαστε πολιτικοί απόγονοι των προγραμμένων. Αλλά και να χώσει σε έτοιμους να τρομάξουν εγκεφάλους την ιδέα ότι πλιάτσικο διεξάγουμε και σήμερα. Κάτι που δεν του ανήκει οικειοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ - τα ανώγεια και τα υπόγεια του Μαξίμου» για να καταλήξει: «Εδώ πρέπει να του αναγνωρίσουμε ένα δίκιο. Διότι, φυσικά, σ’ αυτό το κωλοσύστημα που έστησαν και υπηρετούν -οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό- είναι αφύσικο να βρίσκεται στην κυβέρνηση η Αριστερά. Παράλογο. Στα όρια του πλιάτσικου. Να σε λένε Λοβέρδο, Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεννηματά και να βρίσκεσαι στην απέξω; Και στην από μέσα να βρίσκονται κάτι τύποι των πεζοδρομίων και των δεκαπενταμελών; Δεν λέει».
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος απάντησε με μακροσκελές άρθρο του. «Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός (σ.σ. θεσμικοί κατσαπλιάδες) είναι αλήθεια πως στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κυβέρνησή τους ταιριάζει γάντι. Χτυπούν άτσαλα, ανενδοίαστα, αδίστακτα ό,τι βρουν μπροστά τους» για να καταλήξει: «Δυστυχώς γι' αυτόν, ο Θ.Καρτερός έχει άχαρη δουλειά να κάνει. Το μαύρο άσπρο δεν γίνεται. Ούτε η επίκληση μιας παλαιάς πολιτικής ταυτότητας τους σώζει. Περί Αριστεράς δηλαδή και λοιπών δήθεν καθαρτηρίων τίτλων. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γεννήθηκαν πολιτικά, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτικώς θα αποβιώσουν».
Αναλυτικά το άρθρο του Α. Λοβέρδου:
«Ο Θανάσης Καρτερός, νυν επίσημη πένα (μολύβι, στυλό, πλήκτρο, κονδυλοφόρος) του Μαξίμου, έσπευσε να ξιφουλκήσει εναντίον μου για τον όρο «θεσμικοί κατσαπλιάδες» που χρησιμοποίησα στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να περιγράψω τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στο θέμα του Νομοσχεδίου "Κλεισθένης". Κι επειδή δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας, κατέφυγε ατυχώς σε συνειρμούς, παραβολές και συνηχήσεις σχετικές με την εμφυλιακή περίοδο.
Χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο όρο στη Βουλή και είχα καταστήσει σαφές και καθ΄υποφοράν, επειδή ήμουν προετοιμασμένος για εναντίον μου επιθέσεις, ότι ο όρος «θεσμικοί κατσαπλιάδες» αναφερόταν στο απίστευτο και απύθμενο νομοθετικό αλλαλούμ-πλιάτσικο της Αυτοδιοίκησης από τον «Κλεισθένη». Και με την έννοια αυτή δεν αδίκησα κανέναν γιατί είχα αποσαφηνήσει πλήρως ότι κατσαπλιάς σημαίνει άρπαγας και μάλιστα με την χρήση ακατάστατης βίας. Αντιγράφω από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής τα όσα είπα : «… Αλλά η μεθόδευση επιτρέπει έναν σκληρό χαρακτηρισμό. Πολύ σκληρό χαρακτηρισμό. Αυτά τα πράγματα, κύριε Πρόεδρε, τα κάνουν θεσμικοί κατσαπλιάδες. Και κατσαπλιάς σημαίνει άρπαγας με ακατάστατη βία. Δεν σημαίνει τίποτε άλλο. Άρπαγας με ακατάστατη βία…».
Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός είναι αλήθεια πως στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κυβέρνησή τους ταιριάζει γάντι. Χτυπούν άτσαλα, ανενδοίαστα, αδίστακτα ό,τι βρουν μπροστά τους. Αφήνω τα προχθεσινά, δηλαδή την περίοδο 2010-2016. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους στις επόμενες εκλογές. Μένω στα χθεσινά. Επιχειρηματολογούσαν επί μήνες για την αναγκαιότητα να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. Λόγια, λόγια, λόγια!!! Και ξαφνικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες οι ίδιοι άνθρωποι επιχειρηματολογούσαν πως οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάιο... Λόγια, λόγια, λόγια... Και σε λίγες ώρες άλλαξαν τις εβδομάδες του Μαΐου. Κι άλλα λόγια... Συν την ψευδο-αναλογική της διάλυσης των δήμων κοκ.
Δυστυχώς γι' αυτόν, ο Θ.Καρτερός έχει άχαρη δουλειά να κάνει. Το μαύρο άσπρο δεν γίνεται. Ούτε η επίκληση μιας παλαιάς πολιτικής ταυτότητας τους σώζει. Περί Αριστεράς δηλαδή και λοιπών δήθεν καθαρτηρίων τίτλων. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γεννήθηκαν πολιτικά, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτικώς θα αποβιώσουν».




















http://www.iefimerida.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply