Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ» ΤΟΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ» ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ Ο ΖΑΕΦ – ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΗΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και εν αναμονή των επόμενων κινήσεων από τη σκοπιανή πλευρά για την τελική ισχύ της, οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ δεν περιορίζονται στην επικράτεια της γειτονικής χώρας αλλά ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούγοντας τον διαπιστώνει κανείς πως μονίμως χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» ξεχνώντας το «Βόρεια», που υποτίθεται ότι υποστηρίζει ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως θεωρεί δεδομένο ότι η χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παρέστη την Τετάρτη στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών της χώρας και αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».
Μάλιστα στο σημείο είχαν τοποθετηθεί σημαίες των Σκοπίων με την απεικόνιση του υποτιθέμενου «Ήλιου της Βεργίνας» και σημαίες του ΝΑΤΟ.
Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για «μακεδονικό» στρατό ενώ ταυτόχρονα τα κρατικά μέσα έδειχναν κοντινά πλάνα από τις στολές των στρατιωτών στις οποίες αναγραφόταν ο όρος «Македонија»: «Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο μακεδονικός στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».
 



Премиерот Заев и министерката Шекеринска на прием на 125 нови професионални војници во Армијата на Република Македонија: Во вас се гледа иднината и безбедноста на државата, како прва генерација млади војници од #АРМ припадници на #НАТО сојузот.

Αποκαλώντας ξανά τη γειτονική χώρα «Μακεδονία», ο Ζάεφ τόνισε πως είναι σπουδαίο το γεγονός ότι η χώρα του θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου ενώ υποσχέθηκε πως θα αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός.
Για «μακεδονικό» στρατό έκανε λόγο και η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων επισημαίνοντας πως η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ θα σημαίνει την αρχή μιας εποχής σταθερότητας και ασφάλειας στη χώρα.
«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ».

Σκοπιανά ΜΜΕ: Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Λονδίνο

Συνάντηση στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, θα έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου και τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τις εξελίξεις στις δύο χώρες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο μεταξύ, «τρέχει» το δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης από τα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα η συμφωνία με την Ελλάδα θα τεθεί στην κρίση των πολιτών στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Πρόσθεσε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, κάτι που θα γίνει σε συνεργασία με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες.
«Αυτό σημαίνει ότι αν το δημοψήφισμα περάσει θα πρέπει να σεβαστούμε τη θέληση του λαού και να προχωρήσουμε στην ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή και να προχωρήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.
«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διεργασίες μέχρι τις 11-12 Ιουλίου, όταν και περιμένουμε πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά θα ανοίξουμε τη συζήτηση και θα καθορίσουμε τους όρους και το ερώτημα του δημοψηφίσματος», συμπλήρωσε ο κ. Ζάεφ.
Αύριο και μεθαύριο, 5 και 6 Ιουλίου, επανέρχεται στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την αρχική άρνηση του προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ να υπογράψει την πρώτη απόφαση της πλειοψηφίας. Πλέον απαιτείται η θετική ψήφος τουλάχιστον 61 βουλευτών, σε σύνολο 120, ώστε να επιστρέψει εκ νέου στον πρόεδρο Ιβανόφ. Αν όμως επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, ο Γκιόργκι Ιβανόφ είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα της χώρας του να την υπογράψει.
Το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, αν και δηλώνει υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αντιτίθεται κατηγορηματικά στο ενδεχόμενο αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Οπως αναφέρουν ΜΜΕ στα Σκόπια, το δημοψήφισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει όλος ο αναγκαίος χρόνος για τις συνταγματικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, εφόσον βέβαια το δημοψήφισμα έχει θετική έκβαση,
Έχοντας ως δεδομένο πως υπάρχει προθεσμία 60 έως 90 ημερών για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί, η 16η Σεπτεμβρίου θεωρείται πολύ πιθανή ως η ημερομηνία κατά την οποία οι πολίτες στα Σκόπια θα κληθούν στις κάλπες.






About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply