Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ...........ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
Τελικώς δεν κατάλαβα, οι ποδηλάτες είναι πεζοί ή εποχούμενοι;
Πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν κατά την αντίθετη φορά των οχημάτων (λάθος) ή κατά την φορά του ρεύματος.
Άλλοι πάλι κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, νομίζοντας πως είναι πεζοί! Εκτός αυτού, χτυπάνε με μανία και το κουδούνι του ποδηλάτου για να τους ανοίξεις δρόμο να περάσουν!
Όλα καλά και Άγια. Αλλά να ξεκινάς από το γήπεδο, να έχεις μπροστά σου έναν ποδηλάτη και να μαζεύονται ουρά από είκοσι αυτοκίνητα, δεν νομίζω είναι και το καλύτερο.
Επίσης κάποιοι που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα σε μονόδρομους, όχι μόνον παρανομούν αλλά μπορεί και να σε βρίσουν αν εσύ κινήσε κανονικά.
Περιστατικό που έλαβε χώρα στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κιλκίς. Ώρα  21:30 , δύο ποδηλάτες – παιδιά 14 έως 15 ετών κινούνται αντίθετα προς το ρεύμα. Ο εποχούμενος με μοτοποδήλατο πηγαίνει όσο γίνεται  δεξιά, αλλά ο ένας πιτσιρικάς πάει κατά πάνω του. Σταματά ο μοτοποδηλάτης και ο πιτσιρικάς λέει στον μοτοποδηλάτη: Δεν βλέπεις ρε μακάκα;
Νομίζω πως πρέπει να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης για το πώς πρέπει να κινούνται οι ποδηλάτες και τι πρέπει να φέρουν στα ποδήλατά τους (π.χ. ανακλαστήρες, φώτα κ.λ.π.).
Επίσης κάποιοι νομίζουν τα φανάρια είναι μόνον για τα μηχανοκίνητα οχήματα. 
Φοβάμαι πως θα θρηνήσουμε θύμα ποδηλάτη με δική του υπαιτιότητα και άντε ύστερα να αποδείξεις όχι μόνο ότι δεν είσαι εγκληματίας αλλά ότι δεν είσαι  …….. βάλτε όλα τα κοσμητικά επίθετα.
Πάνω από όλα η προστασία των πεζών και των ποδηλατιστών αλλά όχι άγνοια κυκλοφοριακής αγωγής και να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματά τους.
Ποδηλάτης δεν σημαίνει κυκλοφορώ όπου θέλω, όπως θέλω και όπως μου καπνίσει. Είτε οδηγείς μηχανοκίνητο όχημα είτε ποδήλατο πρέπει να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου για να σε σεβαστούν.
Και όταν λέμε αδιαφορία προς τον συνάθρωπό σου δεν εννοούμε μόνο τους εποχούμενους αλλά και αυτούς που είναι εντεταλμένοι για την τήρηση της κυκλοφοριακής τάξης.
Και να γνωρίζουν όλοι οι εποχούμενοι. Όταν παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης δεν τους απονέμετε και το δίπλωμα ασυδοσίας. Ούτε και η ασυλία από συμπαραστάτες, εξ ορισμού ασύδοτων ( «προοδευτικών», «προχω…», «οικολόγων» κ.λ.π.)
Ελπίζω το ποδήλατο να μη μας κάνει την ζωή …….. «ποδήλατο».

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply