Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΜΈΡΙΣΜΑ 2018: ΤΙ ΙΣΧΎΕΙ - ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΈΩΣ ΤΏΡΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 είναι ακόμη στα χαρτιά καθώς είναι άγνωστο πότε θα τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή. Ενδεχομένως να πάρει μερικούς μήνες καθώς θα μπει κι αυτό στις προεκλογικές ανακοινώσεις από τη ΔΕΘ που θα κάνει ο πρωθυπουργός.
Για μία ακόμα φορά η σωστή και έγκυρη ενημέρωση θυσιάστηκε στον βωμό της ανελέητης μάχης γιά τα «κλικ» των αναγνωστών του διαδικτύου. Στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να ανακοινώσουν γενικά κι αόριστα το νέο κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί ( αυτό είναι αλήθεια) την επόμενη χρονιά.
Έτσι, με πομπώδεις τίτλους που δινουν και αρκετά κατοστάρικα τον μήνα, (από 500 – 650 ευρώ ανάλογα τον ιστότοπο) οι πολίτες έσπευσαν να αναζητήσουν την αίτηση για να λάβουν το πολυπόθητο αλλά ανύπαρκτο, τουλάχιστον ακόμα, επίδομα.
Φυσικά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον στόχο συγκεκριμένων ιστοσελίδων που κατά τα άλλα αποκαλούνται ενημερωτικές. Αφού έβγαλαν και τα ποσά που θα διανεμηθούν «θα πάρετε ακόμη και 650 ευρώ» διαβάζουμε εδω και μέρες. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει αφού ούτε καν έχει αποφασιστεί το πως θα διανεμηθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.
Κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν αυτές τις ημέρες για την αναδιανομή του πλεονάσματος που θα προκύψει, δεν έχουν αναφερθεί ούτε στο ύψος του μερίσματος, ούτε στις κατηγορίες των δικαιούχων και φυσικά ούτε στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί.
Η καλοκαιρινή ραστώνη όμως ανησυχεί «πολλούς» από ότι φαίνεται και έσπευσαν να βγάλουν και το ποσό που θα μοιραστεί κάτι που ούτε στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δεν γνωρίζουν ακόμη αφού δεν γνωστό το ύψος του πλεονάσματος.
Να υπενθυμίσουμε απλά τι ανέφερε μόλις προχθές ο καθόλα αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος «όχι μόνο θα υπάρχει πάλι μέρισμα στο τέλος του χρόνου, αλλά από εδώ και πέρα παρ’ όλα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε και να μειώσουμε τους φόρους και να κάνουμε σημαντικές δαπάνες για τα νοσοκομεία και για τα σχολεία».
«Το 2016 και 2017 έκλεισαν με μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση κομμάτι της οποίας επεστράφη στην κοινωνία με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος…»
Αυτή η δημοσιονομική πορεία έχουμε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και το 2018, όπου θα επαναλάβουμε αυτή την κίνηση διανομής κοινωνικού μερίσματος». ανέφερε μόλις χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Έτσι καλό θα είναι οι πολίτες που δικαιολογημένα αναζητούν πως θα πάρουν χρήματα και αυτό λόγο των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, να μην λαμβάνουν υπόψη τους αναρτήσεις και μάλιστα σε γνωστούς ιστότοπους με ποσά και υποσχέσεις.
Τα dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνουν , όπως πάντα, πρώτα από όλους και με απόλυτη εγκυρότητα για τις εξελίξεις στα θέματα αυτά καθώς και για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ακολουθήσετε τις σωστές διαδικασίες και να αποφύγετε παγίδες. Με σεβασμό, όπως πάντα, στα εκατομμύρια αναγνωστών που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.
Ολες οι ειδήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2018 βάση των δηλώσεων.
Θα μοιραστεί και πάλι κοινωνικό μέρισμα λέει ο Τζανακόπουλος
"Το 2016 και 2017 έκλεισαν με μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση κομμάτι της οποίας επεστράφη στην κοινωνία με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος… Αυτή η δημοσιονομική πορεία έχουμε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και το 2018, όπου θα επαναλάβουμε αυτή την κίνηση διανομής κοινωνικού μερίσματος".
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα», του Έβρου.
Νέο κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Τσακαλώτος - «Ψαλίδι» στους φόρους το 2019
Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε ότι θα υπάρχει πάλι υπερπλεόνασμα και μέρισμα στο τέλος του χρόνου, ενώ επανέλαβε ότι για τους φόρους έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός έως το τέλος του Ιουλίου μια μελέτη για το πού μπορούν να ξοδευτούν καλύτερα τα πρώτα 700 εκατ. ευρώ που θα μπουν στον προϋπολογισμό εκ των προτέρων για το 2019. «Είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ; Είναι να βοηθήσουμε τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους με τις κοινωνικές εισφορές; Είναι να βοηθήσουμε περισσότερο σχετικά με τον φόρο εισοδήματος; Υπάρχουν επιλογές, υπέρ και κατά. Ποτέ δεν είναι μια επιλογή η βέλτιστη, πάντα θα μπορούσες να κάνεις και κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά. Προσθέτοντας πως « στόχος μας είναι σιγά- σιγά αφού θα πηγαίνουν καλύτερα, σε τρία- τέσσερα χρόνια θα μπορούν (οι πολίτες) να το βλέπουν πρακτικά, με την μεγαλύτερη απασχόληση, τη μικρότερη φορολογία, τις περισσότερες επενδύσεις». Και κάλεσε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση για το πώς θα χρησιμοποιούσαν αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο.
Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα και φέτος, μόνιμες φοροελαφρύνσεις 700-750 εκατ. ευρώ
Για δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο στις 2/7. Όπως δήλωσε, η Ελλάδα μετά την απόφαση του Eurogroup μπορεί πλέον και στέκεται μόνη της στα πόδια της.
Περιγράφοντας τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, ανάφερε:
• Την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
• Την αύξηση του κατώτατου μισθού
• Τις στοχευμένες μόνιμες φοροελαφρύνσεις 700-750 εκατ. ευρώ από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από το 2019 και για πρώτη φορά θα αποτυπωθούν στον επόμενο προϋπολογισμό
• Την περαιτέρω στήριξη του κοινωνικού κράτους και ειδικά της υγείας αλλά και της πρόνοιας
• Την επανάληψη και φέτος του μερίσματος κοινωνικής αλληλεγγύης στοχευμένα σε κοινωνικές κατηγορίες που το έχουν ανάγκη
• Την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα με συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα
• Την προσέλκυση επενδύσεων με τη δημιουργία φιλικού κλίματος για τους επενδυτές
• Τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά της προσφυγικής κρίσης, με ταυτόχρονη υιοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου για όλα τα νησιά και τον διπλασιασμό των κονδυλίων από ευρωπαϊκούς πόρους για έργα ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου, τα επόμενα χρόνια.













https://www.dikaiologitika.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply