Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


                  
      ΝΕΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ  ΜΕ   ΤΟ   Α.Τ.Ε.Ι  ΚΙΛΚΙΣ.
Το υπουργείο Παιδείας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ από το 2009  αποφάσισε  αλλαγές στα Α.Ε.Ι.
Για άλλη μία φορά με αφορμή το συγκρότημα Α.Τ.Ε.Ι. Κιλκίς άρχισαν οι δηλώσεις επι δηλώσεων και ποιος θα πρωτοπάρει τα εύσημα επι των δηλώσεων και αντιδράσεων για το μέλλων του Α.Τ.Ε.Ι. του νομού μας.
  Θα κάνω μία προσπάθεια να ενημερώσω κατά την προσωπική μου άποψη για το ιστορικό του θέματος, οπότε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ψηφίστηκε στις  4 Αυγούστου του 2017 ο νόμος υπ’ αριθμό 4485 και δημοσιεύτηκε στο φύλλο κυβερνήσεως 114, ο οποίος Νόμος αναφέρει:
Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις.
Αρθρο 1: Διάρθρωση της Ανώτατης εκπαίδευσης –Νομική Μορφή των Α.Ε.Ι. παράγραφος 2: Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο διακριτούς παράλληλους τομείς :
 α) τον Πανεπιστημιακό τομέα που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής θα αναφέρονται ως Πανεπιστήμια.
β) τον Τεχνολογικό τομέα που περιλαμβάνει τα Τ.Ε.Ι., την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.) τα οποία θα αναφέρονται ως Τ.Ε.Ι
3) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορεί να οργανώνονται στα Α.Ε.Ι διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ), τά νέα Κ.Ε.Ε. (Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) τα οποία παρέχουν δίπλωμα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Αρθρο 10: η ίδρυση , κατάργηση, συγχώνευση και κατάτμηση Σχολής η Τμήματος Α.Ε.Ι πραγματοποιείται μα αναλογική εφαρμογή των παραγράφων  1 έως 3 του άρθρου 5, και με απόφαση του Υπουργού Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων η οποία εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι που παρέχεται μα αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της  και γνώμη του Α.ΔΙ.Π.
 Για να μη κουράζω άλλο με τους νόμους και να κάνω την περίληψη.
 Όλες οι σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ονομάζονται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ και μέσα θα χωρίζονται οι ειδικότητες. Θα γίνουν νέα Μεταλυκειακά τμήματα, σε κτίρια που θα υποδειχθούν για τον σκοπό αυτό, στα οποία θα διδάσκουν Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, και μόνο τις απογευματινές ώρες.
 Να ξεκινήσω τον σχολιασμό μου. Όλο αυτό το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει, κατά δημοσιεύματα εφημερίδων, ΤΟ ΒΗΜΑ 10-03-2014 όπου γράφει: Σε οκτώ επίπεδα κατατάσσει η χώρα μας τα διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που ξεκίνησε να σχεδιάζεται  πρό πενταετίας και πλέον εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ     2 Απριλίου 2014 αναφέρει Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων με 8 επίπεδα κατάταξης.
 Άρα ήταν γνωστό από το 2009 τι σχεδιάζεται και από το 2014 είχε ανακοινωθεί. Δεν θα έπρεπε  να το γνωρίζουν οι τότε Βουλευτές του νομού, οι τότε Υπουργοί και Υφυπουργοί του νομού, οι τότε τοπικοί άρχοντες του νομού, οι τότε διευθυντάδες και υποδιευθυντάδες του Τ.Ε.Ι. μας, οι πρόεδροι των συλλόγων, σωματείων των διαφόρων εκπαιδευτικών φορέων, Τ.Ε.Ε, Ε.Τ.Ε.Μ κ.λπ.? Τώρα γιατί ξαφνικά φωνάζουν όλοι, να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους? Μήπως βολεύει τους περισσότερους?
 Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι πώς το Τ.Ε.Ι. γίνεται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ, και πρέπει να την κρατήσουμε εδώ στο Κιλκίς με οποιοδήποτε τρόπο.
     Τά Μεταλλυκειακά προγράμματα μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε κτίριο που θά δοθεί για αυτό τον λόγο, δεν μας δεσμεύει να είναι το κτίριο του Τ.Ε.Ι.
 Τά Μεταλλυκειακά προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 100%, μήπως θα πρέπει να πιέσουμε να φτιαχτεί το κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ με νέες προδιαγραφές και για τα νέα προγράμματα σπουδών.
Το Α.Τ.Ε.Ι. πρέπει να παραμείνει για πέντε χρόνια από την λειτουργία του, από 2017 μέχρι2022, λόγω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ.
Για να κλείσει πρέπει να υπογράψουν τα 2/3 των μελών του Συγκλήτου, αυτούς μπορεί να μη τους ενδιαφέρει για δικούς τους λόγους.
  Από το 2020-2021 που τα παιδιά θα μπαίνουν στις Πανεπιστημιακές Σχολές χωρίς εξετάσεις θα χρειαστούν σε όλη την χώρα νέα κτίρια, γιατί να κλείσουμε το δικό μας?
 Οι νέες Πανεπιστημιακές Σχολές γίνονται αυτόνομες με ΜΟΝΟ δύο σχολές.
    Μήπως θα πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση όσο είναι νωρίς, χωρίς να θέλουμε να είμαστε πάντα αρνητικοί?
 Μήπως θα πρέπει να διορθώσουμε τυχόν λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν από αδιαφορία κάποιων?
 Μήπως είναι η ευκαιρία να αποκτήσει το Κιλκίς  την δική του Πανεπιστημιακή Σχολή?
ΚΙΛΚΙΣ 25-06-2018
                     ΤΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                 ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛ ΚΙΛΚΙΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply