Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΔΗΜΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να δοθεί στους πολίτες το δικαίωμα να την επικυρώσουν ή να την απορρίψουν, είναι το βασικό αίτημα στο σχέδιο ψηφίσματος που ανέγνωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα.
Στο σχέδιο, μεταξύ άλλων, καλούνται η κυβέρνηση και τα κόμματα να μην επικυρώσουν τη συμφωνία, ενώ, παράλληλα, καλούνται όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν και να ψηφίσουν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Δημοψήφισμα τώρα, για να μην επικυρωθεί στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια να προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις μας, την μακεδονική κουζίνα, τα μακεδονικά προϊόντα. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε καμία περίπτωση και δεν δεχόμαστε για κανένα λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα, γλώσσα και όνομα. Δεν θα αφήσουμε τις Πρέσπες να γίνουν το Βατερλώ της χώρας. Βατερλώ θα γίνουν για εκείνους που υπέγραψαν τη συμφωνία» σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, χαρακτήρισε «εθνική υποχώρηση» τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε το κράτος των Σκοπίων να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, για να αποτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα είπε ο κ. Κυρίζογλου.
Πρότεινε, ακόμη, τη σύσταση εξαμελούς επιτροπής για το θέμα στην οποία θα συμμετέχουν οι τρεις περιφερειάρχες και τρεις πρόεδροι των ΠΕΔ Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα ενώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. «Δεν θεωρούμε τη συμφωνία των Πρεσπών συμφωνία αλλά προδοσία» είπε, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «δεν θα ανεχτούμε την πλαστογράφηση της ιστορίας. Δεν είμαστε μπαχαλάκηδες. Οι Έλληνες δεν φοβούνται, δεν ντρέπονται, δεν συκοφαντούνται, δεν απολογούνται».
«Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους αυτοδιοικητικούς της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, έκανε λόγο για «απόλυτη υποχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας», ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, μίλησε για «εν κρυπτώ συμφωνία, με μια διαδικασία που αποτέλεσε τραύμα στη δημοκρατία και στο δημόσιο διάλογο».
Παρουσίασε, επίσης, το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ο ίδιος επέδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, ενώ, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία, σύνεση, πλάτεμα της δημοκρατίας και συζήτηση. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτε και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι και να ζητήσουμε να γίνει ένα πραγματικό δημοψήφισμα».











http://www.tovima.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply