Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΩΡΟΘΕΑ - ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΟΥΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Φίλοι και φίλες! Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι κατεβαίνω στις Δημοτικές Εκλογές, ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με...

» » » 5 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη ΑνάρτησηΟπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος 5 Ιουνίου σήμερα εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος όπως έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Εθνη το 1972 (για την ακρίβεια στις 5 Ιουνίου 1972).

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε το περιβάλλον μας χρειάζεται όλες και όλους γιατί η υφιστάμενη κατάσταση είναι άκρως επιβαρυντική και εάν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και τις ίδιες καταναλωτικές συνήθειες τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Και μας χρειάζεται όχι μόνο μια ημέρα (την 5η Ιουνίου) αλλά 365 ημέρες.

Τα στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πιστοποιούν την κρισιμότητα των στιγμών και οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση αποτελούν αδήριτη ανάγκη για να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές που είναι το μέλλον αυτού του τόπου.
Η ορθολογική διαχείριση των υδάτων και οι δράσεις σε θέματα ενάντια στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, των θαλασσών, λιμνών και ποταμών, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων που μας παρέχει ο πλανήτης αφειδώς, η εμπέδωση κατάλληλης νοοτροπίας για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλησης (ανακύκλωσης όπως έχει καθιερωθεί), η επικράτηση οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η σταδιακή απεξάρτηση, η μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου με ταυτόχρονη στόχευση στην επένδυση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον (πράσινη μορφές), η ενεργός συμμετοχή μας στην προστασία και φύλαξη των δασών που είναι κοινότητες χιλιάδων, εκατομμυρίων οργανισμών είναι μερικά μόνο δεδομένα ως προς την σωτηρία του περιβάλλοντος έστω και τώρα γιατί ποτέ δεν είναι αργά.
H ευημερία όλων μας περνά από την σημερινή ημέρα η οποία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καλλιέργεια μιας άλλης κουλτούρας που θα στηρίζεται στην  εξοικονόμηση των φυσικών πόρων. Απέναντι στην αλόγιστη χρήση τους που σήμερα όπως καταδεικνύουν όλες οι μελέτες και οι έρευνες οι άνθρωποι καταναλώνουμε πολύ περισσότερους φυσικούς πόρους από ότι ο πλανήτης μας δύναται να μας παράσχει με βιώσιμο τρόπο. Γιατί αν ο σημερινός κατήφορος συνεχισθεί τότε το όχι πολύ μακρινό 2050 τα 9,5 δισ. ανθρώπων που θα αριθμεί η γη θα χρειάζονται άλλους τρεις πλανήτες - εφόσον φυσικά δεν μεταβάλλουμε κάτι στον άπληστο τρόπο  ζωής μας – για να επιβιώσουν.
Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί που προκαλούν ''πονοκεφάλους'' όταν για παράδειγμα στην μικρή μας χώρα απαιτούνται για την αγαπημένη καθημερινή μας συνήθεια την κατανάλωση καφέ κάθε χρόνο 300.000.000 πλαστικά ποτήρια (μόνο για το ρόφημα αυτό) και 3.000.000.000 πλαστικά καλαμάκια (για όλες τις χρήσεις) που όλα καταλήγουν στα σκουπίδια.
Η Παιδεία και ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολο της σε συνδυασμό με την εξεύρεση δέσμης ουσιαστικών και εκτάκτων λόγω της δύσκολης πραγματικότητας μέτρων που θα ισχύσουν χωρίς παρεκκλίσεις και πισωγυρίσματα από πλευράς της Πολιτείας είναι η μια πτυχή προς το στόχο σωτηρίας του περιβάλλοντος.
Από εκεί και πέρα ο συνδετικός κρίκος όλων των ανθρώπων, το οικογενειακό περιβάλλον, έχει να επιτελέσει έναν ακόμη σπουδαίο, εξίσου σημαντικό με τους άλλους ρόλο, την εμπέδωση της νοοτροπίας εκείνης από μικρές ηλικίες στα παιδιά για την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος που εν προκειμένω είναι το σπίτι όλων μας.  

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply