Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: "ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΎΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;"
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ  
Βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ          
ΠΡΟΣ:
        1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
        2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Για ποιόν λόγο χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων;»  

        Το ελληνικό κράτος εντελώς παράδοξα και αναιτιολόγητα, χρηματοδοτεί επιχειρήσεις οι οποίες με την εμπορική δραστηριότητα τους εξυπηρετούν όχι τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα και την ελληνική εθνική οικονομία, παρά το γεγονός πως αυτές οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά τουναντίον τα τουρκικά οικονομικά συμφέροντα και την οικονομία της γείτονος.
        Επί παραδείγματι, στα Δωδεκάνησα δραστηριοποιούνται διάφορες επιχειρήσεις και εταιρίες, για παράδειγμα στον χώρο της μεταποίησης και των δομικών υλικών, οι οποίες έχουν λάβει κατά το έτος 2013 επιδοτήσεις μέσω Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.) και στα πλαίσια αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
        Και όμως, αυτές εταιρίες εισάγουν τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα της εμπορικής δραστηριότητας τους αποκλειστικώς από την γείτονα και όχι από την εσωτερική παραγωγή και αγορά της χώρας μας, εξάγοντας κατά αυτόν τον τρόπο οικονομικά κεφάλαια και σαφέστατα προκαλώντας βλάβη στην ελληνική εθνική οικονομία.
        Πιθανώς υπάρχουν και άλλες εταιρίες ανά την Επικράτεια οι οποίες δραστηριοποιούνται και λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο. Στην σημερινή χρονική συγκυρία κατά την οποία η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα σε βάρος της Πατρίδας μας έχει αυξηθεί και μάλιστα την ώρα που δύο Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, φαντάζει παράλογο να εξακολουθεί το ελληνικό κράτος να χρηματοδοτεί εταιρείες που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1)  Προτίθεται η Πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής, διακοπής ή παύσης της χρηματοδότησης των εταιριών οι οποίες δεν εξυπηρετούν την εθνική οικονομία, κατά τα ανωτέρω εκτεθέντα, ως απάντηση σε οικονομικό επίπεδο και ως μέσο πίεσης προς την γείτονα;
2)  Διενεργήθηκε έλεγχος πριν την χρηματοδότηση των εν λόγω ως άνω εταιριών σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα τους ως προς την σχέση τους με την τουρκική οικονομία;
3)  Υπάρχει κάποιο πλαίσιο σχετικού ελέγχου γενικότερα, αναφορικά με την σχέση χρηματοδότησης εταιριών μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ανταποδοτικότητας της οικονομικής δραστηριότητας των χρηματοδοτούμενων προς την ελληνική εθνική οικονομία;

Αθήνα, 16/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής


Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
                                                       ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply