Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΑΜΕΡ ΤΣΙΛΙΝΓΚΙΡ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ: ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Κατηγορήθηκε ότι «ενθάρρυνε τους ανθρώπους στο μίσος και την εχθρότητα» μέσω της ιστοσελίδας του Devrimcikaradeniz.com.
Φώναζε ότι το αίμα των Ελλήνων χρησιμοποιήθηκε για την ανοικοδόμηση του τουρκικού κράτους. Φυλακίστηκε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του και έμεινε χρόνια στη φυλακή. Έκανε απεργία πείνας 91 μέρες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και όταν αποφυλακίστηκε προσωρινά φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό όπου και ζει σήμερα. Ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ, από την Λιβερά της Ματσούκας του Πόντου, συγγραφέας του βιβλίου Η αλήθεια για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (τουρκικός τίτλος: Pontos Gerçeği: 1914-1923 Yılları Arasında Karadeniz’de Yaşananlar, εκδ. Ragıp Zarakolu) που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ινφογνώμων και σε μετάφραση Σάββα Καλεντερίδη και Σοφίας Αγγελίδου, έμαθε με σκληρό τρόπο τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα της ελευθερίας.
Κάθε του λέξη, κάθε του άρθρο έχει στόχο και σκοπό την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελλήνων του Πόντου.
Οι αγώνες του τον έκαναν γνωστό και στην Ελλάδα. 'Ετσι τη 19η Μαΐου θα ενώσει τη φωνή του με τις φωνές όλων των Ποντίων που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τους 353.000 νεκρούς Έλληνες του Πόντου, καθώς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της κοινής εκδήλωσης της ΠΟΕ, της ΠΟΠΣ και της ΠΟΣΕΠ.  Με αυτή την αφορμή το pontos-news.gr υπενθυμίζει παλαιότερο άρθρο του Ταμέρ Τσιλινγκίρ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του και απευθύνει συγκλονιστικά ερωτήματα προς τον Γενικό Εισαγγελέα Τραπεζούντας:
«Κύριε εισαγγελέα είναι έτοιμες οι μουριές με τις κρεμάλες για τους θανάτους μας στην Αμάσεια; Χρειάζεστε τώρα μερικούς Τοπάλ Οσμάν! Μπορείτε να μας εκτελέσετε στην ακτή! Θα αλλάξετε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας; Θα μας ρίξετε και στους λέβητες των πλοίων κύριε Εισαγγελέα; Θα μπορούσατε να γεμίσετε στις εκκλησίες και να μας κάψετε, αλλά έχετε κλείσει τις εκκλησίες και τις κάνατε τζαμιά, ίσως να μας κάψετε στα τζαμιά…
Λέτε ότι είμαστε ένοχοι “υποκίνησης των ανθρώπων σε μίσος και εχθρότητα”. Τι έκαναν οι 353.000 Έλληνες του Πόντου, που τους γενοκτονήσατε, που τους δολοφονήσατε; Θα μπορούσατε να εξηγήσετε πως εξορίστηκαν οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη για χιλιάδες χρόνια; Έχουν περάσει 100 χρόνια και εξακολουθείτε το ίδιο πράγμα, εξακολουθείτε να είστε εχθρικοί σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται σαν εσάς.
Είμαστε η αλήθεια αυτών των εδαφών κύριε Εισαγγελέα. Ναι, είμαστε Έλληνες του Πόντου.
Ακόμη και αν αλλάξατε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, αυτή η πραγματικότητα δεν άλλαξε ποτέ. Για χιλιάδες χρόνια είμαστε οι διανοούμενοι του χώρου. Όπως μπορείτε να δείτε είμαστε ακόμα εδώ, παρά τις γενοκτονίες, την εξορία, την αφομοίωση και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι διανοούμενοι αυτών των εδαφών. Ακριβώς όπως αυτό που κάνατε πριν από 100 χρόνια και επαναλαμβάνετε σήμερα, αν συνεχιστεί τότε τα δικαστήρια, οι φυλακές, τα όπλα, οι βόμβες σας δεν θα είναι κέρδος.
Δεν είμαστε αυτοί που θα ερευνήσουμε, εσύ είσαι ο Εισαγγελέας. Θα θέσουμε όμως υπό αμφισβήτηση και θα συνεχίσουμε να αποκρυπτογραφούμε ό, τι γίνεται».









http://www.pontos-news.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply