Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ PULSE: ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΜΕ 9 ΜΟΝΑΔΕΣ -28,5% ΕΝΑΝΤΙ 19,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Σταθερό προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν «ανασφαλείς» ενώ επικρίνουν την κυβέρνηση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει το προβάδισμα της με μεγάλο ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων και συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση και μάλιστα ανεβασμένο - αφού κερδίζει μισή μονάδα - βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% (αμετάβλητο), το ΚΚΕ με 6% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα (αμετάβλητα, στο 1% τον Μάρτιο η Ελληνική Λύση). ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1% (αμετάβλητα).
Σε σταθερά υψηλά ποσοστά -21,5%- βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή).

Πρόθεση με αναγωγή
Τα προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ με 1%.

Αδιευκρίνιστη ψήφος
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το άκυρο/λευκό/αποχή με 35%. Από τη ΝΔ προέρχεται το 6% της αδιευκρίνιστης ψήφου, από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και άλλα κόμματα το 16% (από 4% έκαστο), και από Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη το 6% (3% αντίστοιχα). Τέλος στην αδιευκρίνιστη ψήφο έχει μετακινηθεί και το 2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ του Σεπτεμβρίου του 2015.

Συσπειρώσεις
Το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ αντικατοπτρίζεται και από τις συσπειρώσεις, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει «περιχαρακώσει» το 82% των ψηφοφόρων του, ενώ μόλις το 12% μετακινείται προς άλλα κόμματα.
Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 47% βρίσκεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 11% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος μετακινείται προς τη ΝΔ, το 6% προς τη Χρυσή Αυγή, το 8% προς το Κίνημα Αλλαγής, το 4% προς το ΚΚΕ και το 20% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Παράσταση νίκης
Αμετάβλητη είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το τεράστιο προβάδισμα ύψους 32 ποσοστιαίων μονάδων, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 55% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23%.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31% (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με τον Μάρτιο), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23% (+1%). «Κανένας από τους δύο», απαντάει το 40% (+1%).
Αντίστοιχα, το 32% των πολιτών πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί την οικονομία και την ανάπτυξη στο μέλλον, το 21% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 29%, «και οι δύο το ίδιο», απαντά το 6%.

Αισθάνονται «ανασφαλείς»
Στον απόηχο των τελευταίων κρουσμάτων βίαιων ληστειών, σχεδόν επτά στους 10 (το 68%) απαντούν πως αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Μόλις το 21% απαντά πως αισθάνεται ασφαλές.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα.

Για τους δύο στρατιωτικούς
Ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (51% τον Μάρτιο). Από την άλλη, το 32% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.









http://www.iefimerida.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply