Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Υπογράφηκε στις 23 Απριλίου σε εκδήλωση που έλαβε  χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Pallace, σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και το σχολείο Merchnskogo της πόλης Κrymsky του Κρασνοντάρ. Στην ίδια  συμφωνία συμμετέχει από το Κιλκίς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο και γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης  προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντίστοιχα της Νότιας Ρωσίας. Προηγήθηκε επίσκεψη της διευθύντριας του ρώσικου σχολείου  στα σχολεία του Κιλκίς, γνωριμία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης.
Πρόκειται για συνεργασία με σχολεία που προωθούν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας  καθώς στις περιοχές αυτές υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και ισχυρή επιθυμία εκμάθησης της γλώσσας τόσο από ομογενείς όσο και από μαθητές άλλης εθνικής καταγωγής. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολείων θα βαδίσουν σε ιστορικά μονοπάτια που συνδέουν την Ελλάδα με τις περιοχές αυτές της Μαύρης θάλασσας ενώνοντας τις άκρες του νήματος κι ενισχύοντας δεσμούς αιώνων.
Στόχος της συνεργασίας είναι η εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες  και η προώθηση της επικοινωνίας μέσω της εκμάθησης της αντίστοιχης γλώσσας.
Η συνεργασία  αφορά σε:
- κοινές δραστηριότητες ανταλλαγή πληροφοριών, εκπαιδευτικών και  μαθητών.
-εφαρμογή κοινών δράσεων με έμφαση στον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη λογοτεχνία.
-ανταλλαγή εκπαιδευτικής ύλης, όπως χάρτες, βιβλία, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό κλπ.
-εκπόνηση των προγραμμάτων, των μεθόδων και οδηγιών για την εκμάθηση γλώσσας της χώρας εταίρου και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply