Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ; ΡΩΤΑ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
                                           
ΠΡΟΣ:
         1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
         2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η επίσημη θέση της Ελλάδος περί του ονόματος των Σκοπίων»  

         Οι διαχρονικά λανθασμένοι πολιτικοί χειρισμοί της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων, έχουν οδηγήσει την χώρα μας σε μια παράλογη "αμυντική" επιχειρηματολογία που δεν συνάδει ούτε με την Ιστορία ούτε με το κοινό λαϊκό αίσθημα.
         Την δέσμευση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992 περί μη χρήσεως του ονόματος "Μακεδονία" ούτε ως παράγωγο/συνθετικό για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου, ακολούθησε μια διαρκής παλινωδία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, αφενός να αρθεί το μονομερές εμπάργκο της Ελλάδας που επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 1994, αφετέρου τα Σκόπια να αναγνωριστούν με το όνομα «Μακεδονία» από 115 χώρες παγκοσμίως.
         Στο διάστημα των 25 και πλέον ετών που πέρασε, δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουν την οικονομία του κρατιδίου, χιλιάδες Ελλήνων το επισκέπτονται για ψυχαγωγικούς και τουριστικούς λόγους, ενώ οι αλυτρωτικές βλέψεις του όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει αλλά αντίθετα διακινούνται ως επίσημη πολιτική του και εκφέρονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, έναντι όλων.
         Στη θλιβερή αυτή κατάσταση, η Ελληνική Πολιτεία που συστηματικά ασκεί «κατευναστική» πολιτική ακόμα και όταν τυπώνονται και διακινούνται από την γείτονα χάρτες που φέρουν τα σύνορα της ως τη Λάρισα, ακόμα και όταν παραχαράσσεται η Ιστορία ή όταν ανεγείρονται "μνημεία" που χαλκεύουν την ιστορική αλήθεια, ακόμα και σήμερα, δεν έχει αρθρώσει επίσημα και κατηγορηματικά, έναντι όλων, την θέση της για το όνομα του γειτονικού μορφώματος.
         Η Ελληνική Πολιτεία, αντί να διατρανώνει προς όλες τις κατευθύνσεις την δέσμευση της στην μοναδική επίσημη απόφαση της περί μη αποδοχής κανενός ονόματος με παράγωγο ή σύνθετο της "Μακεδονίας" αντί να ανατρέχει στην ομόθυμη λαϊκή έκφραση και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου παλινδρομεί μεταξύ "διαρροών" και "απόψεων" του παρέχουν άλλοθι σε όσους προσπαθούν να "κλείσουν" το θέμα, στο πλαίσιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Επερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1)    Ποια η επίσημη θέση της Κυβερνήσεως περί του ονόματος των Σκοπίων;
2)    Ισχύει ή όχι η δέσμευση του Συμβουλίου πολιτικών του 1992; Πρόκειται να υπάρξει άλλο Συμβούλιο που θα επανακαθορίσει τη στάση μας;
3)    Σκοπεύει η Κυβέρνηση να διεξαγάγει δημοψήφισμα, όπως αφήνει να διαρρεύσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος;
4)    Ποια είναι η επίσημη θέση που έχει πάρει η Κυβέρνηση έναντι των αλυτρωτικών επισήμων ενεργειών της γείτονος καθώς και έναντι των Διεθνών Οργανισμών; ( Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε, Ε.Ε.;) Έχει απαιτήσει την καθαίρεση αγαλμάτων, ψευδεπίγραφων ονομασιών αλλαγής χαρτών, βιβλίων κ.λπ. που διακινούνται και αν όχι γιατί;
5)    Πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα στα Σκόπια και
ποια είναι η συνεισφορά τους στην οικονομία του κρατιδίου
ποσοστιαία;
6)    Ποια είναι η διεθνής σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων με τις άλλες ομόδοξες Εκκλησίες;



Αθήνα, 15/01/2018
Οι επερωτώντες Βουλευτές
1. Νικόλαος Μιχαλολιάκος
2.1ωάννης Αϊβατίδης
3. Σωτηρία Βλάχου
4. Γεώργιος Γερμένης
5. Αντώνιος Γρέγος
6. Ελένη Ζαρούλια
7. Παναγιώτης Ηλιόπουλος
8. Ευάγγελος Καρακώστας
9. Ηλίας Κασιδιάρης
10. Νικόλαος Κούζηλος
11.Ιωάννης Λαγός
12. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
13. Ηλίας Παναγιώταρος
14. Χρήστος Παππάς
15. Ιωάννης Σαχινίδης

16. Χρήστος Χατζησάββας

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply