Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΝΤΙ-«ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ» – ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΆΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! – ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πογκρόμ αντι -«μακεδονισμού» σαρώνει πλέον τη ΠΓΔΜ και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου (η κεντρική φωτογραφία άρθρου είναι από τα επεισόδια πριν λίγους μήνες μέσα στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ) με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να δέχεται απειλές για τη ζωή του. Και το θέμα είναι πλέον αν θα βγάλει την χρονιά και θα παραμείνει ζωντανός τους επόμενους 10 μήνες παραδίδοντας στην Ελλάδα αυτό που δικαιωματικά και ιστορικά της ανήκει ή θα πάει «άκλαυτος» όπως και ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόρoφ.
Ο Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός των Σκοπίων, βρίσκεται υπό συνεχή απειλή δολοφονίας του εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Όλιβερ Σπασόφκσι αφήνοντας υπονοούμενα πως αυτό πλέον έχει ενταθεί.
Από το 2015,ο Ζαέφ βρίσκεται υπό συνεχείς απειλές δολοφονίας, οι υπηρεσίες λαμβάνουν σοβαρά μέτρα για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων αξιωματούχων, όπως ανέφερε ο Σπασόφκσι μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας.
Διευκρίνισε ότι οι απειλές είναι πιο έμμεσες, αλλά ο Ζάεφ τις ανέφερε στην Αστυνομία και ζήτησε αστυνομική προστασία πριν γίνει πρωθυπουργός. Ο Σπασόφκσι δεν αποκάλυψε πόσοι είναι οι φρουροί του πρωθυπουργού, αλλά είπε ότι είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός τους σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς.
Ο Ζάεφ σε συνέντευξή του σε τηλεόραση του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει για πιθανή δολοφονία του μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρωινό της 3ης Οκτωβρίου 1995 ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρoφ, ενώ ήταν καθ’ οδόν προς το γραφείο του, έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας στο κέντρο των Σκοπίων. Ενα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε τη στιγμή που περνούσε με τη Μερσεντές του, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο, σκοτώνοντας τον οδηγό του και έναν διερχόμενο πολίτη.
Ο Στόγιαν Αντοφ, πρόεδρος της Βουλής τότε και στενός συνεργάτης του Γκλιγκόροφ, εκ του Συντάγματος ορίζεται προεδρεύων της Δημοκρατίας και από τη θέση αυτή θα παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, σε μια σκοτεινή υπόθεση που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, ενώ θα δεχθεί και ο ίδιος απειλές για τη ζωή του.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο Kanal 5, κατέστησε σαφές πως η χώρα του αφήνει πίσω την εθνικιστική υστερία ως προς το θέμα της ονομασίας.
Σε αυτήν τη συνέντευξη ο Ντιμίτροφ κάνει τρεις σημαντικές παραχωρήσεις στην πολιτική και ιστορική πραγματικότητα:
Α. Η πΓΔΜ απομονώθηκε ακολουθώντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.
Β. Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι που ανήκει στα Σκόπια.
Γ. Η δημοσίευση αλυτρωτικών χαρτών προς την αυθεντική Μακεδονία (η οποία όπως αναγνωρίζει ο Ντιμίτροφ, βρίσκεται εντός των ελληνικών συνόρων) είναι υποδειγματική του παράνομου επεκτατισμού.
Πιο αναλυτικά είπε:
«Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι που ανήκει στα Σκόπια» επεσήμανε, ενώ καυτηρίασε και τη δημοσίευση αλυτρωτικών χαρτών της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» μέσα στην οποία περιέχεται η μισή βόρεια Ελλάδα. «Είναι δείγμα του παράνομου επεκτατισμού» τόνισε.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της Σκοπιανής διπλωματίας, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας πως επί των ημερών της η χώρα απομονώθηκε διεθνώς.
«Επί των ημερών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, η χώρα απομονώθηκε διεθνώς και πλέον θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας την υστερία ως προς το θέμα της ονομασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντιμίτροφ.
Tαυτόχρονα, άγνωστοι δράστες έκαναν ζημιά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία «Αλεξάνδρεια» στο κέντρο της πόλης Πρίλεπ του σκοπιανού κράτους.
«Ο δήμος του Πρίλεπ καταδικάζει έντονα τον βανδαλισμό και τη βλάβη που υπέστη το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από άγνωστους δράστες, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Αλεξάνδρειας, σπάζοντας το δόρυ του.
Η υπόθεση αναφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό του Πρίλεπ και περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε, επίσης να τονίσουμε ότι το άγαλμα θα αποκατασταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση φανατικών του μακεδονισμού, της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας» που ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν αποτελεσματικά το περιστατικό, να βρουν γρήγορα τους δράστες, να κινήσουν διαδικασία για την ευθύνη τους που θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά σε όλους εκείνους που τον τελευταίο καιρό έχουν κίνητρα για να εμποδίσουν την ιστορική, πολιτιστική σύνδεση του «μακεδονικού» [σλαβικού δηλαδή] λαού με την Αρχαία Μακεδονία και τον χαρακτήρα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρει δημοσίευμα.


http://newsthessaloniki.gr/pistoli-

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply