Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*
Η κυβέρνηση έχει κάνει ένα ακόμη στρατηγικό λάθος. Τα έβαλε με την αριστεία, επιτίθεται σε όσους ξεχωρίζουν στην κοινωνία. Η επιλογή της δεν είναι τυχαία. Πιστεύει στη δύναμη της «μάζας» και όχι στην καθοδηγητική αποστολή που πρέπει να έχει η πολιτική. Με αυτό τον τρόπο, χειραγωγώντας τον λαό με ψέματα και υποσχέσεις, διχάζοντας την κοινωνία, χωρίζοντας πολίτες και πολιτικούς σε «γερμανοτσολιάδες» και «πατριώτες», ανέβηκε στην εξουσία και κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 2015.

Και ύστερα, όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο με τη μαϊμού που ανέβηκε στο δέντρο, φάνηκε η ανεπάρκειά της. Η κυβέρνηση της Αριστεράς τα έχει κάνει «θάλασσα» παντού. Στην οικονομία διέλυσε ό,τι βρήκε το 2015, υπέγραψε δύο μνημόνια, εκχώρησε την κρατική περιουσία για 99 έτη στο υπερταμείο, ξεπούλησε το τραπεζικό σύστημα στα funds, αύξησε τους φόρους στους οικονομικά ασθενέστερους.
Στην παιδεία η αριστεία επισήμως χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητη και οι νόμοι που ψηφίσθηκαν γυρίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη δεκαετία του ΄80. Στην υγεία η κατάσταση παραμένει «κλινικώς νεκρή» ενώ στη δημόσια τάξη έχει χαθεί η μπάλα από τους «Ρουβίκωνες» και την γκετοποίηση της Αθήνας ή της Δυτικής Αττικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πλέον στη λουμπενοποίηση της κοινωνίας. Οικονομικά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί για τα φτωχά νοικοκυριά ενώ από το 2019 έρχεται νέο κύμα λιτότητας με μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων, ακόμη και για τους μισθωτούς των 500 ευρώ.
Η άμιλλα που κινεί τους νέους βαπτίζεται από τους Συριζαίους «ανεπιθύμητος ανταγωνισμός» και ο Γαβρόγλου ορίζει με κλήρωση τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες.
Η κερδοφορία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών θεωρείται «κλοπή» και έτσι το κράτος επιβάλλει φόρους και εισφορές άνω του 50% επί των καθαρών εισοδημάτων στραγγαλίζοντας την αγορά.
Η αριστεία θεωρείται δείγμα «νεοφιλελευθερισμού» και καταπνίγεται από την αναξιοκρατία των μετακλητών και των κομματικών στρατιωτών. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μένος που δέχθηκε ο Πύρρος Δήμας από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για το άρθρο του στην «Καθημερινή». Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης πρέπει να σηκώνει και όλες τις αμαρτίες της κοινωνίας σύμφωνα με αυτά που του έσυραν οι Συριζαίοι.
Ομως η κοινωνία έχει ξυπνήσει. Είναι πιο ώριμη και δεν δέχεται άλλα παραμύθια. Οι ενέσεις «μίσους» που διοχετεύει στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνουν. Οι πολίτες και ιδίως οι οικονομικά ασθενέστεροι έχουν την αριστεία ως πρότυπο γιατί γνωρίζουν ότι είναι τα κλειδί για την πρόοδο των παιδιών τους.
Οι γονείς θέλουν να γίνουν σημαιοφόροι και παραστάτες τα τέκνα τους για να προσπαθήσουν να το κάνουν ακόμη κι αν δεν το καταφέρουν. Θέλουν την Ελλάδα καλύτερη, όπου θα επικρατούν η άμιλλα και η γνώση γιατί αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την ελπίδα των πολιτών και τους πρόδωσε. Η επένδυσή του στην αναξιοκρατία και τη μετριοκρατία δεν θα φτουρίσει. Οι πολίτες πήραν από τα χέρια του Τσίπρα τη σημαία της ελπίδας και την έχουν παραδώσει αλλού…
Ο ΛΑΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ο «μπαμπούλας» της δεξιάς δεν τρομάζει ούτε τα μικρά παιδιά. Η επίκληση του φαντάσματος του «νεοφιλελευθερισμού» δεν πείθει από μία κυβέρνηση που έχει παραδώσει τα πάντα στους δανειστές. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε και ένα καλό στην ελληνική κοινωνία. Απομυθοποίησε την Αριστερά, γκρέμισε τους μύθους της και έδειξε σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δώσει ώθηση στη χώρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος υιοθέτησε τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.
Ο λαός έμαθε τι σημαίνει αριστερά και για αυτό θα ψηφίσει κεντροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει πολιτική «μούχλα» και η απομυθοποίησή του έγινε σε χρόνο ρεκόρ.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ
Δεν χαρίζεται σε κανέναν η Εφορία. Οι κατασχέσεις γίνονται ακόμη και στα 500άρικα προκειμένου να εμφανισθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτε όταν πρόκειται για την είσπραξη οφειλών ακόμη και από τους οικονομικά ασθενέστερους. Εχει βάλει στο φουλ τη μηχανή των κατασχέσεων και σηκώνει τα «υπόλοιπα» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Την ίδια ώρα το κράτος εξακολουθεί να μην πληρώνει τα χρέη του στους ιδιώτες δημιουργώντας μία «σουρεαλιστική» κατάσταση: προχωρά σε κατασχέσεις για να εισπράξει τις απαιτήσεις του και ξεχνά τα πάντα για να διακανονίσει τις οφειλές του.
*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply