Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » “ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ”
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Με την καθοριστική παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, αντιμετωπίσθηκε ριζικά ένα φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης που ταλανίζει  τους δήμους σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα από 1/1/2011 μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και την κατάργηση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, η αρμοδιότητα απαλλοτρίωσης οικοπέδων για τη σχολική στέγη, καθώς και η κατασκευή των σχολικών μονάδων ανήκει πλέον στους δήμους. Εντούτοις, παρά την ρητή μεταβίβαση της παραπάνω αρμοδιότητας στους δήμους, δεν  είχαν μεταβιβασθεί τα  ακίνητα τα οποία προορίζονταν με τα εγκεκριμένα οικεία ρυμοτομικά σχέδια για την ανέγερση σχολικών μονάδων και τα οποία  περιήλθαν αυτοδίκαια στις Περιφέρειες.
Το πρόβλημα εντοπίσθηκε από τα τέλη του 2014 οπότε και διαπιστώθηκε ότι δεν προβλέπονταν νομοθετικά  η δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας είτε της χρήσης από τις Περιφέρειες προς τους δήμους,  των ακινήτων αυτών που προορίζονταν για τις ανάγκες της σχολικής στέγης  .
Επειδή το ζήτημα της σχολικής στέγης συνδέεται άμεσα  με την αναβάθμιση και την  εξασφάλιση αξιοπρεπούς και ασφαλούς δημόσιας εκπαίδευσης, η κα Πατουλίδου κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους καθ΄ύλην αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό. Ως επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης επεξεργάσθηκε και προώθησε προς το Υπουργείο Εσωτερικών πρόταση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία επιλύεται ριζικά το πρόβλημα και ανοίγει ο δρόμος για να δοθούν βιώσιμες λύσεις στο στεγαστικό ζήτημα των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας. Έτσι στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που ψηφίσθηκε από την Βουλή στις 26/07/2017 και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 31/7/2017 (ν. 4483/2017)  συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 71 η προτεινόμενη από την Περιφέρεια νομοθετική ρύθμιση, η οποία διευθετεί το ζήτημα οριστικά.

Σχετικά με το θέμα, η κα Πατουλίδου προέβη στην εξής δήλωση: “Λάθη και παραλείψεις κατά την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη εμφανίζονται συχνά. Πριν τρία χρόνια, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αναλαμβάνοντας την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε ρητή εντολή σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της “Αλληλεγγύης”, να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας και γενικά της αυτοδιοίκησης. Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που κατέθεσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για το στεγαστικό ζήτημα των σχολικών μονάδων, είναι μια πράξη ευθύνης προς τους πολίτες. Κάτω από δυσμενείς συγκυρίες και κόντρα στις συνήθεις καθυστερήσεις λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας των κρατικών υπηρεσιών, στην Περιφέρεια συνεχίζουμε δυναμικά στην υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων”. 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply