Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ "Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ"
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Μη χάσετε σήμερα 19 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ και μόνο για μια ημέρα την γαλλική  ταινία “Η χορεύτρια”  στον  Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”.
        Η άνοδος και η πτώση αποτελούν τον γνώριμο θεματικό βατήρα, πάνω στον οποίο βασίζεται το φιλμ της πρωτοεμφανιζόμενης Στεφανί Ντι Τζούστο που προβλήθηκε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες και  ως η ταινία λήξης του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
        Η κινηματογραφική βιογραφία της χορεύτριας και συμβόλου της Μπελ Επόκ, Λόι Φούλερ (Σοκό), που έφτασε να σαγηνεύει με το ταλέντο της την Όπερα του Παρισιού πριν δει την καριέρα να καταρρέει - μαζί με το σώμα της - μετά τη γνωριμία της με την Ισιδώρα Ντάνκαν (Λίλι Ρόουζ Ντεπ), προσεταιρίζεται τα χαρακτηριστικά μιας ταινίας που προσκολλάται σε τέτοιο βαθμό στην ιδιοσυγκρασία του προσώπου που σκιαγραφεί, σε σημείο να χάνει το δρόμο προς κάθε άλλη πιθανή διάσταση.
        «Η Χορεύτρια» επί της ουσίας αρχίζει και τελειώνει στην ιστορία της Φούλερ, μιας ξεχασμένης πια αρτίστας, και αυτή ακριβώς η λήθη που περιέβαλε το διάττων αστέρι της είναι που τράβηξε το ενδιαφέρον της Ντι Τζούστο να ασχοληθεί μαζί της, ψάχνοντας τα πώς και τα γιατί με άξονα τον άνθρωπο που βυθίζεται μαζί με τα όνειρά του.
Υπόθεση:
Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντηση της με την Ισαντόρα Ντάνκαν, μιας νεαρής γεμάτη ταλέντο και φιλοδοξία, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της.
Η Χορεύτρια / La Danseuse
Σκηνοθεσία :  Στέφανι Ντι Τζιούστο
Πρωταγωνιστούν: Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί,Λίλι-Ρόουζ Ντεπ
Χώρα: Γαλλική ταινία
Διάρκεια: 108'

Είδος ταινίας : Δραματική





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply