Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 955.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με την υπογραφή της σχετικής πρόσκλησης.
Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του ΑΠΘ και συγκεκριμένα των «δικτυακών υποδομών ασύρματης πρόσβασης και κεντρικών υπολογιστικών υποδομών».
«Με 955.000 ευρώ χρηματοδοτούμε την ψηφιακή αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, δίνοντας τη δυνατότητα για ενίσχυση της δικτυακής υποδομής του μεγαλύτερου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ώστε να αναβαθμιστεί τελικά η ασύρματη πρόσβαση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιστημόνων – επισκεπτών του ΑΠΘ. Το Ενοποιημένο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης του ΑΠΘ άρχισε να δημιουργείται το 2011 και το πλήθος των μελών του ΑΠΘ που το χρησιμοποιούν πλέον ξεπερνά τα 30.000 άτομα το μήνα. Στο ασύρματο δίκτυο της Πανεπιστημιούπολης συνδέονται επίσης κάθε μήνα περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες αξιοποιώντας προσωρινούς ημερήσιους λογαριασμούς πρόσβασης. Παράλληλα, το δίκτυο χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του ΑΠΘ, οπότε κρίναμε σκόπιμο ότι απαιτείται ενίσχυση του δικτύου και αναβάθμισή του, ώστε να εξυπηρετεί με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και αξιοπιστία τόσο την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και τους επιστημονικούς επισκέπτες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώσει το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα (επιστήμονες και φοιτητές) να έχει όλα τα εφόδια για να επιτελέσει το έργο της. Η επένδυση στη γνώση και στην εκπαίδευση, με την εισαγωγή των πλέον σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί κεντρικό στόχο της αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Θέλω να συγχαρώ τους επικεφαλής του ΑΠΘ και τον Πρύτανη Περικλή Μήτκα για την καλή προετοιμασία του συγκεκριμένου έργου, ώστε να μπορέσουμε να το εντάξουμε και να το χρηματοδοτήσουμε μέσω του ΕΣΠΑ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης προβλέπεται προσθήκη επιπλέον wireless access points (APs) νέας τεχνολογίας και αυξημένων δυνατοτήτων. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η ενσύρματη δικτυακή υποδομή, ώστε τα APs να έχουν υψηλής ταχύτητας σύνδεση με το δίκτυο του ΑΠΘ, ενώ θα ενισχυθούν και οι κεντρικές υπολογιστικές υποδομές του ΑΠΘ, με εξυπηρετητές νέας τεχνολογίας, αυξημένων δυνατοτήτων και χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος. Προβλέπεται επιπλέον να αυξηθούν οι διαθέσιμοι αποθηκευτικοί χώροι της υποδομής, να διασφαλιστούν κρίσιμες λειτουργίες του πανεπιστημίου με την κατανομή του κεντρικού εξοπλισμού πληροφορικής σε δυο επιμέρους datacenters και να ενισχυθεί η ιδρυματική συστοιχία επιστημονικών υπολογισμών υψηλών επιδόσεων «Αριστοτέλης» (High Performance Computing HPC Cluster) του ΑΠΘ με την προσθήκη σύγχρονων εξυπηρετητών και καρτών GPUs (πολυπύρηνων επεξεργαστικών μονάδων) τελευταίας τεχνολογίας στη δυναμικότητα της συστοιχίας.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply