Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Μόνο σαν αστείο μπορεί να φανεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λίγες μέρες αφού εγκατέλειψε την κορυφαία θέση δικαστή στη χώρα, τοποθετείται στο γραφείο του κ. Τσίπρα. Το μήνυμα στους ανώτατους δικαστές είναι ένα: «Συνεργάσου με την κυβέρνηση και εδώ είμαστε. Σήμερα στο γραφείο του κ. Τσίπρα, αύριο σε έναν οργανισμό, σε μια προεδρία, σε μια Ανεξάρτητη αρχή». Είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας αυτή η επιλογή» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Οικονόμου και την Μάιρα Μπάρμπα στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


«Μόνο σαν αστείο μπορεί να φανεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λίγες μέρες αφού εγκατέλειψε την κορυφαία θέση δικαστή στη χώρα, τοποθετείται στο γραφείο του κ. Τσίπρα. Το μήνυμα στους ανώτατους δικαστές είναι ένα: «Συνεργάσου με την κυβέρνηση και εδώ είμαστε. Σήμερα στο γραφείο του κ. Τσίπρα, αύριο σε έναν οργανισμό, σε μια προεδρία, σε μια Ανεξάρτητη αρχή». Είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας αυτή η επιλογή» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Οικονόμου και την Μάιρα Μπάρμπα στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πάντως ότι προφανώς «υπάρχουν δικαστές που αντιστέκονται και αυτό φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των ενώσεών τους», ενώ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να «αποσυρθούμε όλοι από τον χώρο της Δικαιοσύνης» καθώς όπως είπε, «η δικαστική εξουσία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εξουσία, είναι το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη».
Μιλώντας για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της παιδείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη βία που επικρατεί στα πανεπιστήμια από εγκληματικές ομάδες εξω-πανεπιστημιακές –ένα γεγονός που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην αντιμετωπίσει-, στις ενέργειες του υπουργού Παιδείας που υποβαθμίζουν την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων δρομολογώντας μεταπτυχιακά μόνο στα ελληνικά, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη τα πανεπιστημιακά ιδρύματα «να έχουν το αυτοδιοίκητο και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να παίρνουν τις αποφάσεις».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας την αξία μιας ακόμα εξεταστικής για το «πλάνο Βαρουφάκη», σημείωσε ότι «στην παρούσα Βουλή της πόλωσης» οι εξεταστικές «δεν καταλήγουν σε σοβαρά συμπεράσματα», ενώ αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα της υπόθεσης Παπαντωνίου, όπου ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν να μη συνεχιστεί η έρευνα για τον κ. Παπαντωνίου. «Αυτή είναι η διαδικασία στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι επειδή θα γίνει μια εξεταστική θα ανοίξουν τα στόματα και θα μάθουμε την αλήθεια. Ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκει απαντήσεις από τις συμπεριφορές των πολιτικών. Και φοβάμαι ότι η αλήθεια για ένα μεγάλο διάστημα θα κρυφτεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έχουν αποφασίσει ότι αυτός ο δρόμος που πήγαν να επιλέξουν ήταν ολέθριος, θα τους έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση, τον έχουν εγκαταλείψει και τον έχουν απωθήσει και στη μνήμη τους».
Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η υπόθεση συντηρείται γιατί η κυβέρνηση, και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, δεν έχει την τόλμη να πάρει θέση. Ο κ. Καμμένος είναι οιονεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Το έχει δείξει και με την υπόθεση των θρησκευτικών, έδιωξε τον κ. Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας γιατί δεν του ήταν αρεστός». Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση με το πλοίο των ναρκωτικών. ​Προφανώς είναι μια τεράστια υπόθεση και προφανώς κανείς δεν έχει ασυλία και όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αλλά δε νοείται υπουργός εν ενεργεία και δη υπουργός Αμύνης να σηκώνει το τηλέφωνο και να παρεμβαίνει σε δικαστική υπόθεση».

Τέλος, μιλώντας για το γεγονός ότι τώρα–τελευταία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλούν την αντιπολίτευση να είναι πιο συναινετική, σημείωσε ότι το Ποτάμι «στα κομβικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας εμείς έχουμε μιλήσει για συναίνεση. Αλλά τώρα ξαφνικά που πάσχει ο εταίρος τους και αντιπρόεδρός τους και λένε «βάλε πλάτη», αυτό δεν μπορεί να γίνεται και δε θα γίνει. Η συναίνεση δεν μπορεί να γίνεται φερετζές για να καλύπτουμε τα ανομήματα της κυβέρνησης».



To Potami topotami@maildirect.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply