Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΝΟΝΩΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντά κανείς σε πάρκα, πλαζ, πλατείες, συναυλίες, πιθανόν και σε εκκλησίες, γονείς και μαθητές σχολείων που ζητούν να κάνουμε  “like” για να «σουλουπωθεί» το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους από την ιδιωτική εταιρία Coca-Cola – 3Ε.
Η συγκεκριμένη εταιρία –και δεν είναι η μόνη- αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, βρίσκει έδαφος να «εισβάλει» στα σχολεία, με το μανδύα του «ευεργέτη» χορηγού. Αυτή που από τη μια μεριά κλείνει το εργοστάσιο και απολύει τόσους εργαζόμενους  ‒ γονείς αναζητώντας περισσότερα κέρδη σε γείτονες χώρες, εμφανίζεται τώρα με το προσωπείο του ευεργέτη και ζητά από τους γονείς να επικροτήσουν τη στάση της!
Απευθυνόμαστε σε κάθε γονιό που αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης και στο σχολείο του δικού του παιδιού, που βλέπει τα παιδιά να στοιβάζονται στις αίθουσες και τα κτίρια να θέλουν συντήρηση και τον καλούμε να σκεφτεί:
§  Το δίκαιο αυτό αίτημα, για σχολικά κτίρια που θα εξυπηρετούν την διαδικασία της μόρφωσης των παιδιών μας, δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε “likes”,  αλλά οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την συντήρηση, την οικοδόμηση και την λειτουργία των σχολείων από το κράτος.
§  Στο όνομα της κρίσης το Υπουργείο Παιδείας, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι Δήμοι προωθούν με όλα τα μέσα το «σχολείο της αγοράς», το «σχολείο - επιχείρηση», ανοίγοντας τις πόρτες του σε κάθε εταιρία που σήμερα θέλει να διαφημιστεί, αύριο θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα σπουδών που θα εξυπηρετεί τα κέρδη των μετόχων της
§  Είναι απαράδεκτο κάθε σχολείο να αναζητά «προστάτη-χορηγό», τη στιγμή που οι γονείς έχουν πληρώσει για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση.  Τα χρήματα που δήθεν θα δαπανήσει η κάθε εταιρία, τα έχει πάρει πίσω 100 φορές μέσα από προγράμματα της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα (δικά μας λεφτά, από την φορολόγηση των εργαζομένων), τα έχει πάρει πίσω επίσης είτε ως επιχορηγήσεις είτε από τις «νόμιμες φοροαπαλλαγές» που απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις τους παρέχουν.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές,

·      Να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

·      Να αντισταθούν στην «εύκολη λύση» των χορηγών-σωτήρων που υποκαθιστούν την ευθύνη και την υποχρέωση του κράτους και γίνονται ο «δούρειος ίππος» για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.

·      Να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ώστε από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, όλο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καμιά επιχείρηση σε σχολείο
Ο κάθε Δήμος είναι υπόλογος για αυτές τις εξελίξεις

Γραφείο Τύπου,

Ιούλιος 2017

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply