Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...

» » ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Μπροστά για την Ελλάδα» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε από 30/6 έως 2/7 και συγκέντρωσε τις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, Κίνημα, ΕΔΕΜ, Κινήσεις πολιτών) της κεντροαριστεράς που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκε το διακριτό πολιτικό στίγμα και η πολιτική φυσιογνωμία της Συμπαράταξης με επίκεντρο την πρόοδο, τον εκσυγχρονισμό και τον ευρωπαϊσμό μέσα από θέσεις πατριωτικές, ευρωπαϊκές, δημοκρατικές, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές με περιεχόμενο που  διαχωρίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι τρεις ημέρες του συνεδρίου συνετέλεσαν στην πολιτική και προγραμματική σύγκλιση των φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ τέθηκε και το χρονοδιάγραμμα για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς με την εκλογή του επικεφαλής από τη βάση και το ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του 2017.
Για τα θέματα που συζητήθηκαν προφανώς ανεδείχθησαν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο πλουραλισμός άλλωστε αποτελεί τη βάση του διάλογου και της σύνθεσης των απόψεων σε μία γόνιμη διαδικασία που μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στον χώρο τη κεντροαριστεράς αλλά κυρίως στη χώρα. Παράλληλα οι πολιτικοί ηγέτες του παρελθόντος αποτελούν πηγή έμπνευσης και διδαχής από λάθη που οι ίδιοι έπραξαν και ενδεχομένως αναγνώρισαν. Η εμμονή όμως σε σύμβολα και πρόσωπα της πρόσφατης ιστορίας αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη.
Η κοινωνία απαιτεί λύσεις στα προβλήματα που την μαστίζουν και η συνεργασία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων του τόπου μπορεί να φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα με σύγχρονο πρόγραμμα, νέες δομές και πρόσωπα, νέες πρακτικές.
Για αυτό η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να αναδειχθεί ως η κυρίαρχη δύναμη της κεντροαριστεράς που θα έχει τη δύναμη να επιβάλλει τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να ενισχυθούν τα μεσαία στρώματα που φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο και ισοπεδώνονται από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι  γυναίκες, οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι δημιουργικοί άνθρωποι.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα», το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο «Ανάπτυξη-Απασχόληση-Αλληλεγγύη». Σκοπός του προγράμματος είναι να προκαλέσει την αναθέρμανση της οικονομίας με την ενίσχυση και ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, την παραγωγή νέου πλούτου και τη διανομή του στα κοινωνικά στρώματα σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας κατά των ανισοτήτων. Ένα συγκροτημένο σχέδιο χωρίς επικίνδυνες επιλογές και υπέρμετρες υποσχέσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα δημιουργήσουν ψεύτικες ελπίδες στο εκλογικό σώμα.
Το πρόγραμμα «Ελλάδα» αποτελεί υπόσχεση και προς τη νέα γενιά ώστε η μετανάστευση να μην είναι επιλογή και συγχρόνως αποσκοπεί να δώσει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να δουλέψουν και να εξελιχθούν, να επιχειρήσουν στην χώρα τους και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.
Για να καταστούν όμως αυτά εφικτά θα πρέπει να ηττηθούν ο λαϊκισμός, οι ιδεοληψίες και οι δογματικές εμμονές, οι καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, οι ανέξοδες υποσχέσεις που γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες τον χειμαζόμενο λαό καθώς και κάθε πολιτική που κρατά την χώρα καθηλωμένη.
Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση. Για να μπορέσει επιτέλους να επιβληθεί η Εθνική Συνεννόηση και η Εθνική Γραμμή που θα βγάλει την κοινωνία από τον διχασμό και τη χώρα από την κρίση.
Γρηγόρης Κυριακού
Γραμματέας ΔΗΜΑΡ Κιλκίς

Μέλος Περιφερειακού Συντονιστικού ΔΗ.ΣΥ.

About Teo Kyriakidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply