Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Η ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΟΤΖΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επιχείρησε να εμπλέξει σε ένα ανάρμοστο παιγνίδι γύρω από το Κυπριακό τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ως τον αδύναμο κρίκο της διεθνούς προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού στα μέτρα της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Άιντα νόμιζε πως λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της θα συμφωνούσε να υπογράψει μία απαράδεκτη προσυμφωνία για την Κύπρο. Ήταν μία μη παραδεκτή πράξη εκ μέρους του κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα και καλώς έπραξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, να συμβουλεύσει τον κ. Τσίπρα να απορρίψει την εισήγηση με μία απλή φράση: «Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος που να δικαιολογεί συνάντηση των πρωθυπουργών των εγγυητριών δυνάμεων».
Ο κ. Άιντα βιάστηκε πολύ ενώ έκανε μία απίστευτη προβοκάτσια και εναντίον του κ. Κοτζιά. Ενώπιον όλων των παρεβρισκομένων στη Διάσκεψη ισχυρίστηκε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας είχαν ήδη συναινέσει να έλθουν στην Ελβετία. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε διακοπή για να επικοινωνήσει με την Αθήνα.
Πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε ιδέα. Όταν επέστρεψε στην αίθουσα και ανακοίνωσε την απάντηση του κ. Τσίπρα έπεσε παγωμάρα και αμηχανία για αρκετά βασανιστικά δευτερόλεπτα. Ήταν και μία προσπάθεια του κ. Άιντα να βγάλει από το παιγνίδι του Κυπριακού τον ενοχλητικό κ. Κοτζιά, ο οποίος αποτέλεσε ένα ισχυρό δίδυμο με τον ηγέτη της Κύπρου.
Η συνεργασία τους είναι άψογη. Ας είμαστε ειλικρινείς για να σταματήσει το παιγνίδι εξαπάτησης των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Το Κυπριακό έχει πολύ δρόμο ακόμα όπως παραδέχονται όσοι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν το επικοινωνιακό παιγνίδι της Άγκυρας και του ατζέντη της, κ. Άιντα -έτσι τον χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όχι εγώ…
Ακόμα και αν επιτευχθεί ένα «πλαίσιο» συμφωνίας, τα ανοικτά θέματα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να σβήσουν με μία μονοκοντυλιά τα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων στην Κύπρο. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να είμαστε ψύχραιμοι, να μην «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας, διότι ο εχθρός βρίσκεται δίπλα μας, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, και στη γειτονιά μας, στην ισλαμική Τουρκία.
Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία. Ο τύπος είναι ποτισμένος με μίσος για οτιδήποτε το ελληνικό και έδειξε τον χαρακτήρα του επιτιθέμενος με τον πιο άγριο τρόπο εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιδρώντας σε μία ερώτηση για δήθεν δήλωση του κ. Αναστασιάδη, την οποία δεν έκανε ποτέ. Και χθες, με περισσό θράσος, ισχυριζόταν ο άθλιος ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου είναι …φίλος του.
Ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε χθες προφορικά μία σειρά προτάσεις, οι οποίες όλες είναι εις βάρος των συμφερόντων των Ελληνοκυπρίων. Ήταν λάθος και το γνωρίζει. Το έκανε για να εξασφαλίσει ότι θα τερματιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας και τα επεμβατικά της δικαιώματα, και με την ελπίδα ότι θα ξεκουμπιστούν τα κατοχικά στρατεύματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, που γράφονται τούτες οι γραμμές, η απάντηση της ισλαμικής Τουρκίας είναι έντονα αρνητική. Ας ελπίσουμε ότι οι υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν θα παραμείνουν στο τραπέζι… Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Η χθεσινή κίνηση του κ. Αναστασιάδη έδειξε ότι ακόμα και να τους χαρίσει και την υπόλοιπη Κύπρο, οι Τούρκοι δεν θα είναι ικανοποιημένοι. Θα ζητήσουν και τη …Ρόδο.
Οπότε, και το λέω με όλη την ειλικρίνεια μου, ας σταματήσουμε τις «εχθροπραξίες», ας έχουμε υπομονή, διότι συμβαίνουν πολλά περίεργα στη γειτονιά μας. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, και χθες οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) αντιμετώπισαν ως απειλή πολέμου τις τουρκικές απειλές. Τα προβλήματα του κ. Ερντογάν είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Ας μην του δώσουμε την ευκαιρία να απαλλαγεί από την Κύπρο επεκτείνοντας την επιρροή του και στις ελεύθερες περιοχές…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν έχω παρά να εξάρω τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Κυπριακό. Κρατά χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Κοτζιά που δίνουν τη μάχη της Κύπρου (αλλά και της Ελλάδας) στην Ελβετία. Άφησαν το Κυπριακό εκτός κάθε εσωκομματικής διαμάχης και αξίζουν συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο…



ΠΗΓΗ:http://pitsirikidotnet.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply