Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η έρευνα θα ασχοληθεί και με το γιατί έμεινε αναξιοποίητη σχεδόν 10 έτη κατάθεση-βόμβα για τη σύμβαση του C4I
Εισαγγελική έρευνα στο ανώτερο επίπεδο προκαλούν οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την κατάθεση-βόμβα στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, με πληροφορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για την ανάθεση από την τότε κυβέρνηση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία είχε στα χέρια της από το 2006 η ελληνική Δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, η οποία θα σταθμίσει, πρώτον, τις καταγγελίες και, δεύτερον, το γεγονός ότι παρέμεναν αναξιοποίητες εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια.

Οπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα μας, πρόκειται για επίσημη κατάθεση ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών Αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες. Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Αμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί και σε ακόμα μία αποκάλυψη-βόμβα:
Ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε τη Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής, η εταιρία Saic, υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσέινι (σ.σ.: αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, επί προεδρίας Μπους). Και κατά τον Ρ…. (σ.σ.: πρόεδρος της ελληνικής βερσιόν της Thales), χάσαμε την αγορά αυτήν επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».
Και άλλη μορφή

Οπως είναι γνωστό, πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στη γαλλική εταιρία. Στην ίδια δικογραφία υπάρχει και μια άλλη μορφή της κατάθεσης, με το ίδιο ύφος, αλλά από τη διατύπωση απουσιάζει η λέξη «δωροδοκήσαμε» και υπάρχει η αναφορά «στοχεύσαμε χαμηλά».

Αξιο αναφοράς είναι, πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί δημοσίως (έπειτα από πολλά χρόνια), λίγες ημέρες μετά την παραίτηση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, και να κουνήσει το δάχτυλο προς τους πάντες, ζητώντας εκλογές. Είχε, δε, το ύφος «έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες». Προφανώς, λοιπόν, αναφερόταν στη δική του περίοδο, σε μια σπάνια κρίση αυτογνωσίας…
ΕΠΙ ΤΗΣ  ΟΥΣΙΑΣ
Ο μύθος του καταλληλότερου
Δεν νομίζουμε ότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα υπήρξε άλλο πολιτικό πρόσωπο που έχτισε όλη τη διαδρομή του σε μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό του. Ο λόγος για τον Κώστα Σημίτη. Επιχείρησε να εμφανιστεί ως εκσυγχρονιστής, αλλά αποδείχτηκε μέγας μάγειρας των στατιστικών στοιχείων και μας έβαλε στο ευρώ με ψεύτικα νούμερα. Εκανε τον «άνθρωπο καθαρά χέρια», αλλά επί των ημερών του έγινε το μεγαλύτερο πάρτι μιζών, που πλέον ακουμπούν και τον ίδιο.
Η εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να διερευνηθεί η υπόθεση των C4I (των Ολυμπιακών Αγώνων), που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», αποτελεί δικαίωση της εφημερίδας μας, που κράτησε το θέμα ψηλά. Και για να μην ξεχνιόμαστε για τα άλλα έργα και τις ημέρες του Σημίτη: Ηταν άνθρωπος που ως πρωθυπουργός άφησε να εξελιχθούν το έγκλημα του Χρηματιστηρίου και το σκάνδαλο της Siemens. Ηταν ο πολιτικός εκείνος που, για να παραμείνει στην εξουσία, ελληνοποίησε χιλιάδες σε μια νύχτα.

Ηταν ο πρωθυπουργός που «γκρίζαρε» το Αιγαίο με τη νύχτα ντροπής των Ιμίων και εκείνος που παρέδωσε τον Οτσαλάν. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος του τόπου και των Ελλήνων. Αλλά τα ψέματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Και φαίνεται ότι για τον κ. Σημίτη ήρθε αυτή η ώρα...
Εμβασμα offshore σε λογαριασμό «εκλεκτού» πρώην πρωθυπουργού
Αποκάλυψη-βόμβα κάνει σήμερα η «δημοκρατία», σχετικά με την ύπαρξη τραπεζικού εμβάσματος από εξωχώρια εταιρία, το οποίο καταλήγει στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό προσώπου του στενού περιβάλλοντος πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Η πληροφορία, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, προέρχεται από τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το ποσό που εμβάζεται ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο εντοπισμός του εμβάσματος αναμένεται να πυροδοτήσει σοβαρές δικαστικές και πολιτικές εξελίξεις, καθώς το πρόσωπο αυτό (ο δικαιούχος του λογαριασμού) παραπέμπει ευθέως και σαφώς στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας. Το συγκεκριμένο ποσό ξεκινά τη διαδρομή του από offshore εταιρία με έδρα τις Μπαχάμες και καταλήγει στον τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω προσώπου σε ελληνική τράπεζα. Παραμένει στη χώρα μας για μόλις πέντε (!) ημέρες και στη συνέχεια φεύγει και καταλήγει σε τράπεζα πολύ ισχυρής χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Η πληροφορία παραμένει άγνωστο αν έχει τεθεί, ως επιβάλλεται, υπ' όψιν των εισαγγελικών Αρχών της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο διακινούνται, έρχονται και φεύγουν τα χρήματα δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι περίεργο.
Και, πάντως, το δρομολόγιο παραπέμπει σε δρομολόγιο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αφού τα λεφτά ξεκινούν από ύποπτη χώρα προέλευσης (Μπαχάμες), «περνούν» σε χώρα όπου τότε δεν είχε τόσο αυστηρούς κανόνες διακίνησης χρημάτων (Ελλάδα) και καταλήγει σε χώρα της Ε.Ε. με -ανέκαθεν- αυστηρότερους κανόνες.
Το ερώτημα είναι, βέβαια, αν και η Τράπεζα της Ελλάδος τα γνωρίζει αυτά, και, αν ναι, τι προτίθεται -εκτός από τους εισαγγελείς- να πράξει. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν έχει ενημερωθεί ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.



ΠΗΓΗ:http://www.dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply