Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Αθήνα
«Αξιοπρεπή camp για αξιοπρεπείς ανθρώπους» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες και τη Δράμα, τις οποίες επισκέφθηκε, την Τρίτη, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία τους.

Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά, και τον συντονιστή του ΔΟΜ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, Τζιανλούκα Ρόκο, ο υπουργός συνομίλησε με πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί.

Τα δύο κέντρα φιλοξενίας θα λειτουργούν με ευθύνη του ΔΟΜ υπό την εποπτεία και το συντονισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η δομή των Σερρών αποτελείται από 94 μονάδες διαμονής, με συνολική χωρητικότητα έως 650 άτομα (σήμερα φιλοξενούνται 487 άτομα), ενώ η μονάδα στη Δράμα αποτελείται από 70 διαμερίσματα για περίπου 400 άτομα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους των Σερρών και της Δράμας για τη συμβολή τους στην ευόδωση του εγχειρήματος, όπως επίσης «τον στρατό, την αστυνομία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που με δικά της χρήματα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης βοήθησε να υλοποιηθεί το έργο».

Ανέφερε πως «η κατάσταση αυτή θα παγιωθεί, εφόσον η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας συνεχίσει να εφαρμόζεται».

«Τσιγκούνα η Ευρώπη στη μετεγκατάσταση»

Για την πορεία της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «αργεί καθώς η Ευρώπη φάνηκε τσιγκούνα στη μετεγκατάσταση», όμως, όπως υπογράμμισε, «12.500 πρόσφυγες έχουν ήδη μετεγκασταταθεί και κάθε μήνα μετεγκαθίστανται περίπου 800 με 1000 άτομα».

«Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε σε μια καλύτερη ζωή και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη λειτουργία και καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχει δάκρυ το μεταναστευτικό. Δεν υποσχόμαστε πέργκολες με λουλούδια, προσπαθούμε όμως πάρα πολύ σκληρά μέσα στην οικονομική κρίση να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, στις νομικές και τυπικές».

Για ένα πολύ μεγάλο βήμα στην Ελλάδα σε σχέση με τη φιλοξενία προσφύγων «σε συνθήκες ανθρώπινες» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, υπογράμμισε την ευαισθητοποίηση της «προσφυγομάνας Δράμας» στο όλο ζήτημα κι επισήμανε πως ήδη έχουν εμβολιαστεί 157 παιδιά, από έξι έως 18 ετών, ενώ έχουν δημιουργηθεί και 76 θέσεις για παιδιά σε δύο σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500149072
KILKISWEBTV: Στο Κιλκίς γιατί οι δομές μεταφέρθηκαν από τα camp μέσα στις πόλεις; Από κακή διαχείριση των camp, από αδιαφορία και ανικανότητα των διαχειριστών ή απο "πονηρές σκέψεις" κάποιων που είναι γιά κλωτσιές;

Περιμένουμε απάντηση απο τους υπεύθυνους γιά να γνωρίζει ο κόσμος ποίοι και γιατί δεν έκαναν ότι στις Σέρρες και την Δράμα! 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply