Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΝ ......
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Αναστασία Καρυπίδου έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον της Ευρώπης και τις προσδοκίες των πολιτών.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και εάν συνεχίσει να είναι η Ευρώπη μόνο των ισχυρών, κι όχι των 27 κρατών – μελών, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθεί σε διάλυση», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας παράλληλα ότι συμφωνεί απολύτως και με την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula, με τίτλο: «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Οι Προσδοκίες των Πολιτών».
Ο κ. Παυλόπουλος είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση νομοτελειακά θα διαλυθεί, με πρώτη την Ευρωζώνη, εάν δεν προχωρήσει στην πλήρη ενοποίησή της, με ομοσπονδιακή διακυβέρνηση, υπό θεσμικούς όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στη συνέντευξή του υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι. Έχει καταλήξει να είναι μικρή στα μεγάλα ζητήματα και μεγάλη στα μικρά. Δεν έχει κατορθώσει να προχωρήσει την εμβάθυνση στον βαθμό που θα έπρεπε. Ασχολήθηκε περισσότερο με τη διεύρυνση σε νέες χώρες, να μεγαλώσει και όχι να δυναμώσει. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα για όλες τις χώρες. Να μην μπορεί να διαχειριστεί τον γιγαντισμό και τη στασιμότητα που βρίσκεται. Να υπάρχουν πολλές ανισότητες δημοσιονομικές και κοινωνικές, τόσο ανάμεσα στους πολίτες, όσο και ανάμεσα στα κράτη – μέλη».
«Τα προειδοποιητικά καμπανάκια ήχησαν. Το Brexit ήταν ένα τέτοιο. Ευτυχώς, οι δυνάμεις του λαϊκισμού που ονειρεύονται τη διάλυση της ΕΕ δεν επαληθεύονται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να εφησυχάσει. Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι μεγάλα και σημαντικά και κατά την άποψή μου πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των Περιφερειών για να ακούγεται η φωνή των πολιτών πιο δυνατά στα κέντρα των αποφάσεων», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε «να αυξηθεί η δημοκρατική λογοδοσία στην ΕΕ και η εκλογή του Προέδρου της να γίνεται απευθείας από τους πολίτες».
Παράλληλα, ζήτησε ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου των Περιφερειών στη νέα Ευρώπη, καθώς όπως είπε «οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει να έχουν κομβικό ρόλο, διότι είναι οι ατμομηχανές ανάπτυξης του μέλλοντος».
Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε το πλαίσιο των προτάσεών του για το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη βούληση:
-Να ασκήσει μια πολιτική δραστικής μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
-Να προχωρήσει στην εδραίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής ένωσης.
-Να ασκήσει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, που και πραγματικά να λειτουργεί και πραγματικά να είναι κοινή.
-Να διευρύνει τη δημοκρατική λογοδοσία.
-Να καθιερώσει την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Ευρώπης από τους πολίτες, την ημέρα που διεξάγονται οι ευρωεκλογές.

-Να υιοθετήσει τις προτάσεις που πρόσφατα κατέθεσε στο διάλογο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση των θεσμών της Ευρωζώνης: Με μόνιμο πρόεδρο του Eurogroup και ίδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply