Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΘΩΕΣ... ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πυρά σε Καραμανλή μετά την επεισοδιακή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Φώφης

Με θράσος χωρίς όρια, ο Γ. Παπανδρέου -που χρεώνεται την είσοδο της χώρας στον καταστροφικό μνημονιακό κύκλο- συνεχίζει να ζητάει ύστερα από επτά χρόνια και τα ρέστα, θέλοντας να μετακυλίσει με ύπουλο τρόπο τις ευθύνες στον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή! 
Ο πρωθυπουργός τού «λεφτά υπάρχουν» χρησιμοποίησε ως αφορμή όσα ειπώθηκαν χθες μεταξύ Τσίπρα - Γεννηματά. Την κατά τα άλλα εθιμοτυπική συνάντησή τους στο Μαξίμου σημάδεψε απρόσμενη ένταση με εκατέρωθεν δηλητηριώδη καρφιά και πρωθυπουργικές «μπηχτές» για το «αμαρτωλό» παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και το Καστελόριζο, από όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την ταπεινωτική υπαγωγή της χώρας στους ξένους παράγοντες...

Το χρονικό των καυτών διαλόγων άρχισε όταν η φουριόζα κυρία Γεννηματά σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι στο πρόσφατο Eurogroup κερδήθηκε χρόνος για τη χώρα. «Καλά, δεν ξέρω πόση ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε...» αντέτεινε, οδηγώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει σε... πολεμικούς τόνους. «Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω». Η κυρία Γεννηματά έκανε πως δεν κατάλαβε τι της είπε ο κ. Τσίπρας για τη βαριά σκιά του ΠΑΣΟΚ στην επταετή κρίση, επιμένοντας... επιθετικά. «Αυτό που είναι βέβαιο, Αλέξη μου, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Μας έχεις βάλει σε δύο νέα Μνημόνια, οπότε δεν έχεις τα περιθώρια να τα λες αυτά».

«Σε έναν χρόνο θα σας βγάλω και θα σε πάρω μαζί με τον Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο» απάντησε ο κ. Τσίπρας, με την κυρία Γεννηματά να ανταπαντά κάπως αμήχανα ότι θα πάει τον πρωθυπουργό στη Σύμη για να δει πώς είναι η ακριτική Ελλάδα! Η κόντρα δεν συνεχίστηκε, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει ενδιαφέρον να διαβάσει το «Σχέδιο Ελλάδα» που επεξεργάζεται το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση, επιβεβαιώνοντας ότι έχει λάβει πρόσκληση για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Θα έρθεις;» ρώτησε η κυρία Γεννηματά τον πρωθυπουργό, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί. Κυβερνητικές πηγές έδωσαν συνέχεια στην αντιπαράθεση, σχολιάζοντας μετά τη συνάντηση: «Οταν επέβαλαν 65 δισ. μέτρα, εκτόξευσαν ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% του ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την οικονομία κατά 25% και η κυρία Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν αυτά επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλιά, ήταν αναμενόμενο ότι θα πάρουν και την απάντηση που τους αρμόζει». 

Η αναφορά του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο ενόχλησε σφόδρα τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκε να παραστήσει και τον τιμητή! Ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβη σχεδόν ακαριαία μέσω twitter με εμφανές άγχος να ρίξει σε όλους τους άλλους πολιτικούς τις τεράστιες ευθύνες που ο ίδιος προσωπικά έχει για την κατάρρευση της χώρας. «Πάμε τώρα Καστελόριζο, Αλέξη, να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα πέντε χρόνια Οδύσσειας» έγραψε φανερά αμετανόητος...
B. Ράπανος: Είχαμε διαβεβαιώσεις για τις συμβάσεις του ΟΤΕ με τη Siemens
Τα «οφέλη» από τη σύμβαση με τη Siemens, που παρουσίαζαν τόσο οι νομικοί σύμβουλοι του ΟΤΕ όσο και η εταιρία PricewaterhouseCoopers (PWC), περιέγραψε στην κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΤΕ Βασίλης Ράπανος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού.

Ο κ. Ράπανος μετέφερε τις ενστάσεις που είχε για την εταιρία συμβούλων που είχε επιλεγεί από τον ΟΤΕ, καθώς, όπως είπε, «όταν εγώ και ο Συμεωνίδης ρωτήσαμε γιατί επελέγη η συγκεκριμένη εταιρία, η απάντηση ήταν ότι έχει γνώση του οργανισμού και θα ήταν πιο εύκολο να μας συμβουλεύσει για την εκτέλεση των έργων». 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η PWC παρείχε εκτεταμένη ενημέρωση για την πορεία των συμφωνιών και την εκτέλεσή τους, με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας, είχε δοθεί εντολή «αν υπάρξουν άλλες ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακό υλικό, αυτές να καλυφθούν μέσω νέων διαγωνισμών και όχι με επέκταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων».
Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε πως «το σκάνδαλο της Siemens εμφανίζεται να εκδηλώνεται κατά την περίοδο της δικής σας θητείας στον ΟΤΕ», ο μάρτυρας απάντησε: «Τα θέματα ηθικής ήταν πάντα αδιαπραγμάτευτα για μένα. Γι' αυτό έχω ζητήσει άλλωστε και την απομάκρυνση ενός εκ των κατηγορουμένων (σ.σ.: εκείνη την περίοδο ήταν στέλεχος του ΟΤΕ) επειδή μου αντιμίλησε. Πόσο μάλλον αν υπήρχε θέμα χρηματισμού».
Κλήτευση Γιάννου (τη Δευτέρα) από την προανακριτική για τα εξοπλιστικά
Την κλήτευση του Γιάννου Παπαντωνίου για την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου -εφόσον προσέλθει και δεν στείλει υπόμνημα- να τοποθετηθεί επί του πορίσματος και να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της 
«δημοκρατίας», η επιτροπή οδηγείται σε κοινό πόρισμα, με το σύνολο των μελών να συμφωνεί ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διεξάγει έρευνα για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αδίκημα το οποίο δεν παραγράφεται, παραπέμποντας τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας στην τακτική Δικαιοσύνη. 

Ειδικά για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι «υπάρχουν ενδείξεις όχι μόνο από τις έξι δικογραφίες, αλλά και από τα πρόσθετα στοιχεία από έρευνες και πορίσματα ορκωτών λογιστών και πραγματογνωμόνων».
Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της απιστίας, τα μέλη της επιτροπής φέρεται ότι συμφωνούν πως το αδίκημα έχει παραγραφεί. Στη συνεδρίαση της επιτροπής η κυβερνητική πλειοψηφία προσήλθε με προσχέδιο πορίσματος, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν. Το προσχέδιο της πλειοψηφίας είχε ως βασικό σκεπτικό ότι ο πρώην υπουργός ενδέχεται να έχει τελέσει το (παραγραμμένο) αδίκημα της απιστίας με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να διαφωνούν στη διατύπωση, επιμένοντας ότι υπάρχει το «τεκμήριο της αθωότητας». Τελικά αποφασίστηκε να γίνουν αλλαγές στη διατύπωση, με όλα τα μέλη να συμφωνούν πως είναι εφικτό να υπάρξει κοινό πόρισμα.

Δημ. Αλειφερόπουλος
«Λίστα Λαγκάρντ»: Παπακωνσταντίνου σε γραμμή Βενιζέλου

Τον ρόλο του μάρτυρα, δύο χρόνια μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ανέλαβε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας για «πολιτικές καριέρες» που φτιάχτηκαν γύρω από την υπόθεση. 

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και χαρακτήρισε επίσης πολιτική απόφαση τους χειρισμούς του: «Ηταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».

Ευθυγραμμίστηκε μάλιστα με την κατάθεση του αντικαταστάτη του στο ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας πως οι ενέργειες του κ. Διώτη στην υπόθεση της λίστας δεν είχαν δόλο: «Δεν προκύπτει από τη λογική, αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω, έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη “λίστα Λαγκάρντ” στη λίστα των 65 cd». 

Στη δίκη κατάθεση έδωσε και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέγραψε τις επαφές που είχε με τις γαλλικές Αρχές για την παραλαβή των στοιχείων, τονίζοντας ότι «οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και εμπιστευτικότητα», ενώ υποστήριξε πως τότε «υπήρχε το κλίμα ότι η Ελλάδα δεν είχε πετύχει τους στόχους της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και πολλοί, προφανώς, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν».
Μίλησε και ο Ακης: Εγώ είμαι αθώος, με φάγανε οι ξένοι

Για «ισχνό» αποδεικτικό υλικό και «πολιτική δίωξη» σε βάρος του κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών.
«Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, προσπαθώ να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου από την ημέρα της αποφυλάκισής μου και την έξοδό μου από τέσσερα συνεχόμενα νοσοκομεία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Κατά παραδοχή της εισαγγελικής έδρας, το αποδεικτικό υλικό εις βάρος μου είναι ισχνό. 

Βασίζεται σε σκόρπιες ιδιόχειρες σημειώσεις, οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τη ρητή τοποθέτηση του κ. εισαγγελέα, “ερευνάται” αν είναι δικές μου και σε μια μόνο μαρτυρία, συγκατηγορουμένου. Κανένας τραπεζικός λογαριασμός, καμία τραπεζική ή μη τραπεζική συναλλαγή, καμία χρηματοροή δεν με ενοχοποιούν. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε ότι δωροδοκήθηκα ή έστω ότι του είχαν δημιουργηθεί υπόνοιες ή έστω ψήγματα ότι είχα λάβει χρηματικά ωφελήματα. Οι αγορεύσεις των εισαγγελέων δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια αφήγηση ενάντια σε κάθε ουσιαστική και δικονομική έννοια» αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
«Πολιτική δίωξη»

Στη συνέχεια αναφέρεται σε «πολιτική δίωξη» στο πρόσωπό του: «Με την ανακοίνωσή μου αυτή θέλω να γνωστοποιήσω ότι: Οπως έχω πει από την αρχή αυτής της διαδικασίας, η δίωξή μου είναι καθαρά πολιτική. Ηρθε πλέον η ώρα να το αποδείξω με στοιχεία πέραν πάσης αμφισβήτησης! Οτι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, με συνεργάτες τους “σκιές”, σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, παρέδωσαν τη χώρα στους ξένους και στους δανειστές, οι οποίοι ως σύγχρονοι δυνάστες παρεμβαίνουν στη χάραξη εθνικής πολιτικής σε θέματα που αφορούν την οικονομία, την ενέργεια, τους εξοπλισμούς και τις διεθνείς συνεργασίες της Ελλάδος.
Τα στοιχεία αυτά είμαι σε θέση να παραδώσω στο δικαστήριο του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εδώ και τρία περίπου χρόνια με δικάζει τυπικά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για μια πολιτική δίωξη. Αναμένω λοιπόν να μου επιτρέψουν αύριο (σ.σ.: σήμερα) 21 Ιουνίου να απολογηθώ. Και τότε θα λάμψει όλη η αλήθεια».
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Οι «αθώες» περιστερές

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τα «πράσινα» στελέχη, που αφού κατέστρεψαν τη χώρα και την οδήγησαν στα δολοφονικά για τον λαό Μνημόνια, έχουν το θράσος να παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Το ωραίο είναι ότι εμφανίστηκαν όλοι μαζί, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Για τον Γιώργο, τα λόγια είναι περιττά. 

Διακατεχόμενος από το κόμπλεξ του απέναντι στον Καραμανλή, αναζητά σωσίβιο για το έγκλημα που έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του. Ο κορυφαίος, όμως, όλων είναι ο Σημίτης. Που δεν λέει κουβέντα για τα πάρτι με τις μίζες που γίνονταν, τότε που ο ίδιος, ως πρωθυπουργός της χώρας, απλώς προέδρευε. Σαν δεν ντρέπονται...



ΠΗΓΗ:http://www.dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply