Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » 6ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ" ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ (ΦΩΤΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


   Η παράδοση ενώνει τα παιδιά, και όλα μαζί, μέσα από τους ήχους και τους ρυθμούς της, στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα παιδιά ειδικών σχολείων που δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη της γνώσης και της εκπαίδευσης.
Ο λόγος για το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, που πρόσφερε πραγματικά ένα "πολιτιστικό πανόραμα".
Το ταξίδι πάνω στα βήματα της παράδοσης, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από πολλούς Γουμενισσιώτες και επισκέπτες που συνέρρευσαν για να απολαύσουν ένα σπάνιο χορευτικό θέαμα και να χειροκροτήσουν τους μικρούς χορευτές, όπου ξεκίνησαν με παρέλαση από τα γραφεία του Συλλόγου, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους χορεύοντας υπό τους ήχους των ξακουστών χάλκινων της Γουμένισσας και κατέληξαν στο Πολιτιστικό Κέντρο, που μεταφέρθηκε το φεστιβάλ λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών.
Φιλοξενήθηκαν  10 χορευτικά συγκροτήματα, όπου περισσότεροι από 250 μικροί χορευτές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στους παραδοσιακούς  -και όχι μόνο- χορούς και ανέδειξαν την ανάγκη της διατήρησης της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης.
Ταυτόχρονα μετέφεραν  το μήνυμα στήριξης σε παιδιά που δίνουν τον δικό τους δύσκολο προσωπικό αγώνα. 
Μια εκδήλωση που σκοπό έχει να αναδείξει και να προβάλλει την πολιτιστική μας παράδοση μέσα από την παρουσίαση χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Κυρίως όμως, δίνεται η δυνατότητα στα νεαρά παιδιά των παιδικών τμημάτων καθώς και του εφηβικού τμήματος, να εκφραστούν, να χαρούν και να προσφέρουν μοναδικές στιγμές χορευτικών ικανοτήτων και παιδικής αθωότητας.
Ένα παιδικό χορευτικό υπερθέαμα, βασισμένο στην παράδοση, που σε συνδυασμό με την θετική ενέργεια που φέρνουν τόσο η κοινωνική στόχευση του Φεστιβάλ όσο και η παιδική ζωντάνια, εγγυήθηκε και αποζημίωσε τους θεατές και τόνωσε τη διάθεσή τους. 
  Ο πρόεδρος κ. Αστέριος Τάτσης κηρύττοντας την έναρξη του 6ου φεστιβάλ, σημείωσε ότι "το  φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορών, αποδεικνύει ότι η παράδοση δεν είναι κούφια λέξη και έννοια. Είναι καταστάλαγμα σοφίας αιώνων. Είναι δέντρο με βαθιές ρίζες και καθιερωμένες αξίες. Το παιδικό φεστιβάλ  είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, ο  οποίος κάθε χρόνο ενισχύεται  και εμπλουτίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά, η πιο σπουδαία παράμετρος αυτού του θεσμού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρονιά!".
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι κ. Κ.Τζιούνη και η κ. Γ. Πανταζή.
Πήραν μέρος οι σύλλογοι: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ), Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Τραντέλλενες», Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων «Η Μακεδονία», Σύλλογος Ποντίων Γουμένισσας  «Διογένης ο Σινωπεύς», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρίνας Νάουσας «Οι Μακεδόνες», Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου «Η Ανατολική Ρωμυλία»,   Σύλλογος Ποντίων Δάφνης «Η Παναγία Κιζερλί», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων «Ο Φίλιππος», Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου.
Μαγευτικά χρώματα μουσικής και χορού  χάρισαν στους παρευρισκόμενους τα πιο πάνω πολιτιστικά σχήματα και σχημάτισαν το δικό τους ξεχωριστό ουράνιο τόξο στην πολιτιστική δραστηριότητα του διοργανωτή συλλόγου.
Στα προεδρεία των Συλλόγων προσφέρθηκαν αναμνηστικά και στους χοροδιδασκάλους ανθοδέσμες.
 Στην επιτυχία της εκδήλωσης, αποσπώντας τα δημόσια εύσημα και ευχαριστίες του Αγίου Τρύφωνα, συνέβαλαν οι εξής: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κιλκίς, Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας, Λαϊνας Δημήτριος, Μακρής Αθανάσιος, Καλαιτζίδου Παναγιώτα, Καφέ Διατηρητέο, Καφέ GALA, Ξενοδοχείο Παρυφές, Σούπερ Μάρκετ-Συμεωνίδης, Ανθοπωλείο Ίρις, Οικογένεια Σιδηρόπουλου - Βότανα, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, Πετσανούκης Κώστας, ART THERM - Τάτσης Χρήστος, Οινοποιείο Χατζηβαρύτη, Παπαπαναγιώτου Πρόδρομος, Ζεμπίλας Χρήστος,  Παπαλεξάνδρου Σούλα, Πέτκος Γιώργος, Τζούρτζος Αθανάσιος, Ζιέλκας Βαγγέλης, Καρπάτσης Χρήστος και όλοι οι εθελοντές.
Τόσο από πλευράς διοργάνωσης, όσο και από πλευράς προσέλευσης επισκεπτών, όλα πήγαν ανέλπιστα επιτυχημένα και οι υπεύθυνοι του συλλόγου μιλούσαν για απόλυτη δικαίωση των προσπαθειών τους.

.











About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply