Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση





Ο μοναδικός ΒΒΚΚ θα γιορτάσει τα 16 χρόνια λειτουργίας του την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 με ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ελληνικά φυτά. Το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των πολύτιμων αρωματικών και φαρμακευτικών  ελληνικών φυτών μέσα από ψυχαγωγικές, γαστρονομικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τρόπο διαδραστικό, βιωματικό και  συνδημιουργικό. Ελάτε να περάσετε μια αξέχαστη Κυριακή με την οικογένεια και τους φίλους σας συμμετέχοντας σε παιχνίδια, εκθέσεις, επιδείξεις, γευσιγνωσίες και οργανωμένες ξεναγήσεις.
Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών του Κιλκίς προς το 16ο Φεστιβαλ Περιβάλλοντος, θα αναχωρήσει  λεωφορείο του Δήμου από την Πλατεία Ειρήνης και θα επιστρέψει 7:30 το απόγευμα.


Πρόγραμμα 
11:30
 Παραδοσιακοί Χοροί , Πολιτιστικός και μορφωτικός Σύλλογος «Οι Μωμόγεροι»  Αγίου Μάρκου Κιλκίς.
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Η γοητεία της φύσης» της  Αντωνία Αγά και του Σπύρου Μαρκογιάννη
12:30-15:30         
Για τους μικρούς μας φίλους:
•     «Μαθαίνω για το περιβάλλον παίζοντας» από το ΚΠΕ Κιλκίς,  Τοπικό Δίκτυο :
              Όψεις Βιοποικιλότητας και Αειφορίας, Από το Βοτανικό στο Σχολικό Κήπο
•     Αθλητικές παιδαγωγικές δραστηριότητες των γυμναστών Kinesis Gym Κιλκίς
•     Απαλές τέχνες του Σαολίν, Τσι Γκον (Qi Gong) και Ρόου Τσουάν (Rou Quan)  ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Θ.
•     Παρατήρηση πουλιών, Λαυρέντης Σιδηρόπουλος
Για μικρούς και μεγάλους:
•     Βιομιμητισμός, Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου
•     Οικολογικά και ανακυκλώσιμα προϊόντα, Νudge Unit Greece
•     Οργανωμένες ξεναγήσεις στον Κήπο και επιδείξεις για:
βιοποικιλότητα, εδώδιμα είδη του δάσους, Bοτανικός Κήπος και φωτογραφία, το κυνήγι της τρούφας, τοξικά, παραθαλάσσια, φαρμακευτικά, αρωματικά, υδρόβια, βραχόκηποι, ελληνικές ποικιλίες σιτηρών, γεωργικά φάρμακα και υγεία.
15:30-18:00 Γαστρονομία:
Επίδειξη χρήσης αρωματικών βοτάνων από το διάσημο σεφ Γιώργο Ψύλλο, παρασκευή και χρήση αρωματικών αλατιών, παρασκευή και γευσιγνωσία αρωματικού ελαιολάδου, γευσιγνωσία τρούφας από τον σύλλογο τρουφονομάδων Ελλάδος, γευσιγνωσία ψωμιού με αρωματικά φυτά.
Ακόμα, στο φεστιβάλ θα διατίθενται: τα εδέσματα των σεφ, προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΑΔΕ,  προϊόντα της εταιρίας ALTHEMIS-εταιρία επεξεργασίας φυσικών προϊόντων, βιολογικά προϊόντα από το συνεταιρισμό Κουκούλι, ζωντανά αρωματικά φυτά, μανιτάρια και  πολλές άλλες εκπλήξεις
18:00 Πολιτιστικά:
Μαριάννα Ζάχου: «Τραγούδι στον αέρα»,  με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Δημήτρη Κωνσταντίνου και του πιανίστα Πάνο Κοσμίδη.Μαζί μας και  ο εξαιρετικός καλλιτέχνης  Άγγελος  Ζορζοβίλης

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply