Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...

» » Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


*Γράφει ο Γιώργος Κώτσηρας, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ
Χιλιάδες νέοι στην χώρα μας έφυγαν για το εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Χιλιάδες, επίσης, νέοι, παρέμειναν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να αντέξουν τη φορολογική και ασφαλιστική επίθεση που δέχονται προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν στην χώρα, να παράξουν και να κάνουν οικογένεια. Η Πολιτεία έχει ένα ιερό χρέος: αυτούς που παραμένουν και δίνουν τα πάντα για την χώρα τους σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο πρέπει να τους αγκαλιάσει. Έμπρακτα και άμεσα. Να συνάψει μαζί τους ένα εθνικό συμβόλαιο “brain remain” (παραμονής στην χώρα).
Πως θα γίνει αυτό; Αντί να τους αφαιμάζει το εισόδημα από το πρώτο ευρώ θα πρέπει σε όσους νέους εκκινούν μια επιχείρηση/γραφείο υπηρεσιών να δίδεται χρόνος ώστε αυτή να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και, στη συνέχεια, να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ικανότητα πληρωμής. Η κινητροδότηση των νέων επαγγελματιών είναι κομβικού χαρακτήρα για την εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί η ύπαρξη εκπτώσεων στις ασφαλιστικές εισφορές κατά τα πρώτα χρόνια άσκησης επαγγέλματος, αντί να εξετάζεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση εισφορών, όπως ομολόγησε η αρμόδια Υπουργός!
Κάποιες προτάσεις που τίθενται συχνά από επιστημονικές ενώσεις νέων επιστημόνων είναι ενδεικτικά
·   Θέσπιση ειδικού αφορολόγητου ορίου για νέους επιστήμονες μέχρι 5ετία (κριτήριο τα χρόνια άσκησης του επαγγέλματος και όχι η ηλικία)
·   Κλιμακωτός φόρος για μετά το αφορολόγητο όριο ώστε να κινητροδοτείται ο νέος στο να παράξει και όχι να καθίσταται απαγορευτική η παραγωγή πλούτου.
·   Δυνατότητα έκπτωσης όλων των εξόδων σύστασης και λειτουργίας καινούργιου γραφείου (start-up cost) από το φορολογητέο εισόδημα του οικονομικού έτους σύστασης και των 4 επόμενων (για να γίνεται διασπορά της φορολογικής ζημίας και συμψηφισμός της με τα φορολογητέα κέρδη των επόμενων ετών)
·   Δυνατότητα έκπτωσης μη εκπιπτόμενων από την φορολογία εισοδήματος για τους πέραν της 5ετίας επαγγελματίες δαπανών (π.χ. κάρτες επιβίβασης σε ΜΜΜ, επιστημονικά συγγράμματα κ.λπ.).
Μια, όμως, μεγάλη ευκαιρία για την χώρα ώστε να ξεμπλοκάρει παραγωγικές δυνάμεις είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η σύνδεσή της με την έρευνα, την καινοτομία και την αγορά εργασίας. Είναι πραγματικά κρίμα για μια χώρα που έχει πρωτοστατήσει στις επιστήμες παγκοσμίως και έχει θαυμαστές των επιστημών της ανά τον κόσμο να επιδεικνύει τέτοια εσωστρέφεια στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρά το υψηλό επίπεδο του ακαδημαϊκού της προσωπικού.
Η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας πρέπει να είναι μια αυτονόητη πρόοδος για την έμπρακτη βοήθεια των νέων ανθρώπων. Δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάβουν χώρα χωρίς τη διασύνδεση πανεπιστημίων - ιδιωτικού τομέα και ενδεχομένως πιστωτικών πηγών (ΕΣΠΑ-εγγύησεις μείωσης επιτοκίου-επιχορήγηση καινοτομίας-βλ.Επιχειρηματική Επιχορήγηση Νεοφυών Εταιρειών στη Γερμανία-φορολογικά κίνητρα-Βλ. έκπτωση φόρου για έρευνα και πειραματισμό στις ΗΠΑ, Ελάφρυνση φόρου για Έρευνα και Ανάπτυξη στο Ην.Βασίλειο).
Στην χώρα δεν θα δοθούν πολλές ευκαιρίες ακόμα. Η έμπρακτη στήριξη των νέων που μάχονται σε αντίξοες συνθήκες είναι ζωτικού χαρακτήρα για το μέλλον της πατρίδας.Παραμένω στη διάθεσή σας για ανάδειξη των προβλημάτων των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής. Η πραγματική επαφή με την κοινωνία είναι η διέξοδος απο την πολύμορφη κρίση που περνάει η πατρίδα μας. Μάθετε περισσότερα για μένα στο giorgoskotsiras.gr


Γιώργος Κώτσηρας
Δικηγόρος - Διδάκτωρ Νομικής
Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ
Πολιτευτής ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

About Teo Kyriakidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply