Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ! Πως δεν θα είναι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ…
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός από τη γεύση, πρόκειται για ένα φαγητό, το οποίο μαγειρεύετε εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο δεν είναι και το πιο υγιεινό φαγητό.
Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η πρόσληψη σε ακρυλαμίδιο.
Πρόκειται για χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχηματίζεται από μια χημική αντίδραση των σακχάρων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.
Ο σωστός και πιο υγιεινός τρόπος για να τηγανίζετε πατάτες τηγανιτές:
– Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο
– Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές
– Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα
– Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά

– Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα


http://www.healthynews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply