Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΜΑΝΧΑΤΑΝ.ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Σε μια τελετή μεγάλης συμβολικής σημασίας στην οποία περίσσεψε η συγκίνηση, το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Μαΐου στο Μανχάταν, και συγκεκριμένα στο Bowling Green, η γαλανόλευκη και η ποντιακή σημαία κυμάτισαν δίπλα στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών. Με αυτό τον τρόπο εκπρόσωποι της ομογένειας και των ποντιακών σωματείων τίμησαν τους 353.000 νεκρούς, και ταυτόχρονα από την καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης έστειλαν μήνυμα συνέχισης των προσπαθειών για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
«Πριν από 100 χρόνια χιλιάδες χριστιανοί ζούσαν στην Τουρκία. Τι τους συνέβη;» έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν κορίτσια με ποντιακές φορεσιές.
«Είμαστε εδώ ενωμένοι για να ανανεώσουμε την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας», τόνισε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Κώστας Τσιλφίδης. Την υπόσχεση αυτή επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της Παμποντιακής Νεολαίας Μαρία Κοκκινίδου η οποία υπογράμμισε ότι και η νεότερη γενιά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα.

Την ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας. Αναφερόμενος στο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσυπέγραψε ότι «δεν λησμονούμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς» Τεντ Αστρινίδης ο οποίος στο χαιρετισμό του θύμισε ότι η γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών ξεκίνησε το 1908 από τη Δυτική Θράκη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, η εκπαιδευτικός Βασιλική Τσανακτσίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Δημήτρης Μολοχίδης, και ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ Γιώργος Τσιλφίδης.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την παράσταση που ανέβασαν οι «Κομνηνοί» στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.
pontos-news.gr





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply