Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΒΗΜΑΤΙΖΩ" ΠΡΑΓΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» στα πλαίσια δράσεων εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582, πραγματοποίησεπροσκυνηματική-εκπαιδευτικήεκδρομή στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Πάϊκου και συγκεκριμένα στο Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που θεμελιώθηκε το 1981. Εκεί ψάλαμε με το μοναχό απολυτίκια Αγίων, εξιστόρησε τη δημιουργία της Μονής καθώς και κάποια από τα θαύματα, συζητήθηκαν θέματα της αναπηρίας και έδωσε δύναμη στους γονείς με τα λόγια του και τις ευχές του. Προσκυνήσαμε τα Άγια Λείψανα και τις εικόνες και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο της περιοχής.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στη Γρίβα. Κατά τη διαδρομή δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν οι ωφελούμενοι τα λουλούδια, φυτά, δέντρα και τους θάμνους από τα οποία οι μέλισσες φτιάχνουν το μέλι. ΟμελοπαραγωγόςΚαϊκης Γεώργιος (και οδηγός του Συλλόγου «ΒηματίΖΩ») παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής μελιού, τα είδη και τις ποικιλίες αυτού καθώς ονομάτιζε το κάθε φυτό.
Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ μας υποδέχθηκε ο ηγούμενος Βησσαρίων,ο οποίος μας ξενάγησε στον κύριο ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Εκεί με πολλή αγάπη και θέληση διηγήθηκε προσωπικά του βιώματα, έγινε συζήτηση  για τη δύναμη ψυχής και θέλησης των ανθρώπων, για την πίστη στο Θεό, προσκυνήσαμε λείψανα Αγίων και κομμάτι ξύλου από τον Τίμιο Σταυρό και απολαύσαμε την πανοραμική θέα.
Αργότερα, κατηφορίσαμε στο χωριό Γρίβα και γευματίσαμε στο εστιατόριο «Τηγανιές και Σχάρες» με γευστικότατα πιάτα, δροσερές σαλάτες και αρωματικό κρασί.
Αυτή η όμορφη μέρα, που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει, έκλεισε με απογευματινό ρόφημα στο όμορφο περιβάλλον του καφέ «Τρυποκάρυδος».

Εις το επανιδείν μέχρι την επόμενη εκδρομή μας!

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply