Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Δ.Τ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ: ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η 99η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΚΡΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


        Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 η 99η Επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ομώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Βησσαρίωνα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος και απηύθυνε ομιλία και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», κ. Κώστας Νικολάκαρος. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, κ. Αρετή Καμπουρούδη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής Μάχης του Σκρα από τον Δήμαρχο Παιονίας, τους εκπροσώπους του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, κ. Πιτένη.
Παράλληλα, το διήμερο 13 & 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επετειακή πορεία Τροπαίου Α’ ΠΠ με την συμμετοχή 220 περίπου Αξιωματικών και Οπλιτών από το Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα με σημείοαφετηρίας τα Συμμαχικά Νεκροταφεία του Ζειτενλικ στη Θεσσαλονίκη φτάνοντας μέχρι το Πρόχωμα Θεσσαλονίκης (35χλμ) και την δεύτερη ημέρα από τον Λιμνότοπο Παιονίας μέχρι το Μνημείο του Σκρα (35χλμ). Στους 3 πρώτους των ανδρών και τρείς πρώτες των γυναικών δόθηκαν μετάλλια συμμετοχής – τρόπαιο Α’ ΠΠ – 100 χρόνια. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Σκρα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα, την Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, την Παλλεσβιακή Ένωση Θες/νίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του 4ου Διαμερίσματος Τούμπας Θεσσαλονίκης.
Την 99η Επέτειο της Μάχης τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερθέντων, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς, κ. Θ. Παραστατίδης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς, κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Διοικητής ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σ. Κεβεντζίδης, ο Υποδιοικητής Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Π. Καρατζέτζος, ο Διοικητής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας ΠΖ Αθ. Ναλμπάντης, Αξιωματικοί Εκπρόσωποι Λιμενικού & Αεροπορίας, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Ταλαμπίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Κιλκίς, κ. Α. Βεργίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, κ. Ι. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Φράγκος, Γ. Παμποράκης, Θ. Απουσίδης, Ε. Γαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Μεμετζής και Ι. Αδαμόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Σκρα, κ. Σ. Έππας.
Πλήθος εκπροσώπων συλλόγων έδωσε το παρόν τιμώντας τους πεσόντες και ηρωικά μαχόμενους αγωνιστές του υψώματος «Σκρα ντι Λένγκεν», όπως ο κ. Τσορλίνης ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Απόγονων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», ο Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θες/νίκης, κ. Κουτλής, ο ευεργέτης του Δήμου, Αντιστράτηγος ΕΑ Δημήτριος Οικονόμου μετά της συζύγου του Άννας Οικονόμου, εκπρόσωπος του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς και εκπρόσωποι της Ένωσης Κρητικών Σωματείων & Συλλόγων Μακεδονίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

          


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply