Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » 3,8 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Τη στρατηγική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ολοκληρωμένη βιώσιμη αστική ανάπτυξη του Δήμου Πέλλας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, χτες στο Δημαρχείο Πέλλας.
Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αξιολογηθεί η πρώτη φάση του σχεδίου ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας, με προϋπολογισμό 3,8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, επισήμανε ότι το 70% του συνολικού ποσού, που διατίθεται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθεί σε δράσεις αστικών αναπλάσεων, ενώ το υπόλοιπο 30% σε δράσεις, που αφορούν στην ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ενίσχυση της απασχόλησης και την κοινωνική ένταξη.
«H στρατηγική μας για την ολοκληρωμένη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ειδικά για την πόλη των Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:
1.Στην αναζωογόνηση της λειτουργικότητας κεντρικών περιοχών και στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος. Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων, επιλύοντας λειτουργικά προβλήματα της πόλης, ενισχύοντας και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα των κεντρικών περιοχών. Πρακτικά αυτό σημαίνει:
-Αύξηση των χώρων πρασίνου και των πεζοδρομημένων περιοχών.
-Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας, καθώς και αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.
2.Στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Σκοπός είναι να επιτύχουμε την ενδυνάμωση και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής και παράλληλα να επιταχύνουμε την ένταξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών και των επαγγελματιών.
3.Στην προώθηση της απασχόλησης και αντιμετώπιση συνεπειών οικονομικής κρίσης, που είναι κορυφαίος στόχος. Δύο είναι οι κεντρικές κατευθύνσεις, η πρώτη αφορά στην απευθείας προώθηση της απασχόλησης και η δεύτερη στην ενίσχυση των προσόντων του εργατικού δυναμικού, την ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την καταπολέμηση της φτώχειας, τον περιορισμό και την άρση των διακρίσεων και τέλος στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι βασίζεται στη λογική της αειφόρου ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, τόνισε ότι το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης πολύ σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με τα οικονομικά του Δήμου. Μεταξύ των παρεμβάσεων που σχεδιάζει ο Δήμος αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα κονδύλια περιλαμβάνονται η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Γιαννιτσών στην οδό Στράντζης, η ενίσχυση του αστικού πρασίνου και του ελεύθερου δημόσιου χώρου σε περιοχές όπως η οδός 20ης Οκτωβρίου και η Πλατεία Γκόνου Γιώτα, ένας ψηφιακός τουριστικός οδηγός πόλης κ.ά. Ο κ. Στάμκος ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα, με την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αξιολόγησαν την πρόταση του Δήμου, αλλά και για τη στενή συνεργασία και το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Καράμπελα, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κερασόπουλος και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.



About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply