Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Κίνδυνο για αναβολή επ’ αόριστο της λύσης για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 εγκυμονούν οι «ουρές» που θα μείνουν μετά και τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, αφού Βερολίνο και ΔΝΤ δείχνουν τώρα να συμφωνούν σε λύση για χρέος και πλεονάσματα μετά τις γερμανικές εκλογές.
ΔΝΤ
Ενώ έχουν ξεκινήσει έστω και με αργούς ρυθμούς οι συναντήσεις μεταξύ των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου, στελέχη του ΥΠΟΙΚ παραδέχονταν ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κλείσει επικεντρώνοντας μόνο στα μεγάλα θέματα: δηλαδή στα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ τη διετία 2019-2020, τα αντίμετρα, το εργασιακό, τις τράπεζες, την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις οφειλές των επιχειρήσεων και τις αποκρατικοποιήσεις, αφήνοντας όλα τα επιμέρους θέματα για… αργότερα.
Λίγες ημέρες πριν, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν άνοιξε τον κύκλο των μέτρων που έρχονται, από την Ουάσιγκτον, όπου σε συνέντευξη που έδωσε, εκτός από το «Mea Culpa» του Ταμείου για όλα τα χρόνια του Μνημονίου, είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε βαθύτερες αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό για να προσθέσει: «Αυτό θα είναι μόνο μια προκαταβολή από τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να επανέλθει στην κατάσταση προ κρίσης και να διατηρήσει μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη».
Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, που θα ψηφιστεί και θα περιμένει τουλάχιστον μέχρι και το 2019 για να εφαρμοστεί, θα είναι ένα μέρος από τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης. Μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο μετά τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει και τα υπόλοιπα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης που θα έχουν μείνει ανοιχτά. Τα μέτρα αυτά, μέχρις στιγμής, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και αφορούν στις αγορές ενέργειας, εργασίας, προϊόντων, υπηρεσιών αλλά είναι εξίσου σημαντικά με τα δημοσιονομικά για το ΔΝΤ, που θα πρέπει σύντομα να πάρει αποφάσεις για την ένταξή του στο πρόγραμμα.
Από την άλλη, κανείς δεν θέλει την επανάληψη του ελληνικού δράματος μέσα στο καλοκαίρι. Συνεπώς, μόλις η Ελλάδα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, δηλαδή όταν θα πετύχει την τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών, θα πάρει κανονικά τη δόση των 7 δισ. που έχει υποσχεθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά όχι και το υπόλοιπο κομμάτι της συμφωνίας, δηλαδή το χρέος και την απόφαση για τα πλεονάσματα μετά το 2018.




http://www.eleftherostypos.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply