Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΔ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά». Η κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση της ηγεσίας της Ν.Δ. συνοδεύει το διαρκές αίτημα για πολιτική αλλαγή. Μπορεί οι πρόωρες εκλογές να μην εξαρτώνται από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά στην Πειραιώς προετοιμάζονται πυρετωδώς και για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Με στόχο να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε απόλυτη όχι μόνο εκλογική αλλά και κυβερνητική ετοιμότητα. Με πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά και με ξεκάθαρες προτεραιότητες για τους πρώτους, κρίσιμους μήνες διακυβέρνησης, στη διάρκεια των οποίων θα επιδιώξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει το στοίχημα μιας μεταρρυθμιστικής αντεπίθεσης, που, μεταξύ άλλων, πιστεύει ότι μπορεί και να αναδείξει τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας και να ξαφνιάσει ευχάριστα με τις οικονομικές της επιδόσεις.
Με τη λογική ότι «οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση» -φράση που χρησιμοποιεί συχνά ο πρόεδρος της Ν.Δ.- η Πειραιώς εντείνει την προγραμματική προετοιμασία και το σχεδιασμό της για τα πρώτα βήματα μιας νέας κυβέρνησης που φιλοδοξεί να έχει ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αλλαγή μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο, το φορολογικό νομοσχέδιο που θα προσδιορίζει ολοκληρωμένα το πότε και το πώς θα υλοποιηθούν οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμά της Ν.Δ. για την πρώτη διετία, σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες μειώσεις κρατικών δαπανών, οι πηγές των οποίων έχουν ήδη προσδιοριστεί και παρουσιαστεί αναλυτικά στην περσινή ΔΕΘ.
Στις άμεσες προτεραιότητες θα είναι και ο προσδιορισμός του τρόπου λειτουργίας του κράτους, από την κεντρική διοίκηση μέχρι την τοπική.
Σε πολιτικό επίπεδο άμεση θα είναι η πρωτοβουλία για αλλαγή εκλογικού νόμου, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί την απλή αναλογική συνώνυμο της ακυβερνησίας και έχει προαναγγείλει νέο εκλογικό νόμο που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Παράλληλα θα προωθήσει και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, στην οποία επανήλθε προχθές ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τονίσει ότι θα ψηφιστεί τον πρώτο μήνα που θα είναι η Ν.Δ. στην κυβέρνηση μαζί με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ως μία από τις πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης της Ν.Δ. προαναγγέλεται και η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ αποτελεί γενικότερο προσανατολισμό η υιοθέτηση μιας πολιτικής επιβολής «νόμου και τάξης» παντού.
Στις άμεσες προτεραιότητες περιλαμβάνεται και η Παιδεία, όπου η ηγεσία της Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταργήσει ρυθμίσεις που έχουν συμβάλει την τελευταία διετία στο «ξήλωμα της μεταρρύθμισης του 2011», που είχε συγκεντρώσει τότε ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι δικές της πρωτοβουλίες θα κινηθούν στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης της αριστείας σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, αξιολόγησης δασκάλων, καθηγητών και εκπαιδευτικών μονάδων και ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, ενώ τίθεται ως στόχος και η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές κέντρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στο χώρο της Δικαιοσύνης προτεραιότητα θα δοθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των καθυστερήσεων, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τις επενδύσεις.
Οι επενδύσεις αποτελούν συνολικά κορυφαίο ζήτημα για μια κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία συνδέει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με τη δυνατότητά της να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στις άμεσες προτεραιότητες για μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι και «η επούλωση των πληγών του τραπεζικού συστήματος». Η Πειραιώς έχει παρουσιάσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους και των «κόκκινων» δανείων, «με κίνητρα και κυρώσεις για τις τράπεζες, με ριζική αναμόρφωση της πτωχευτικής διαδικασίας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη δεύτερη ευκαιρία σε κάθε υγιή επιχειρηματία και με διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που είναι πραγματικά θύματα της κρίσης και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, οι βασικές προτεραιότητες αποτυπώνονται σε 10-12 βασικά νομοσχέδια που είναι υπό επεξεργασία στην Πειραιώς και θα ψηφιστούν τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης.
Βασικό στόχο της γαλάζιας προετοιμασίας αποτελεί επίσης το να έχουν δημιουργηθεί εκ των προτέρων προϋποθέσεις για να εξουδετερωθούν γνωστά από την προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία εμπόδια, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι καθυστερούν το έργο όλων των κυβερνήσεων. Πολύ σημαντικό θεωρείται όμως από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και το ζήτημα της εφαρμογής κάθε μεταρρύθμισης… μετά την ψήφισή της.
«Η πραγματική μεταρρύθμιση ξεκινάει αφού ψηφιστεί ένας νόμος», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος θεωρεί μάλιστα ότι «εκεί όπου απέτυχαν πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν ακριβώς διότι υποτίμησαν τη σημασία της εφαρμογής της μεταρρύθμισης».
Το «κλειδί» για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο βρίσκεται, συνδέεται σύμφωνα με τον ίδιο, με αποφασισμένους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, με ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και με action plans που θα είναι τόσο αναλυτικά ώστε να μην αφήνον περιθώρια αποκλίσεων ή ερμηνειών.



http://www.eleftherostypos.gr/politiki

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply