Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ποια είναι η κεντρική ΜΚΟ που βρίσκεται πίσω από τις «έμφυλες ταυτότητες»

του Γιώργου Θεοχάρη

Πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρίνιση σχετικά με την θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες, στην οποία διατείνεται ότι «πολλά δημοσιεύματα φανερώνουν ότι η εγκύκλιος δεν έχει διαβαστεί με προσοχή ή έχει σκοπίμως παραποιηθεί. Στα θέματα που προβλέπονται για τους/τις μαθητές/τριες δεν περιλαμβάνεται η λέξη ομοφοβία».

Αυτή εμφανίζεται στο τελευταίο προτεινόμενο θέμα για τις ενημερωτικές συναντήσεις που θα μπορούσε, αν θέλει, η Σχολική μονάδα να οργανώσει για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Προφανώς, αν τυχόν επιλεγεί να γίνει αναφορά σε αυτό το θέμα ο στόχος δε θα είναι να προτρέψει ο ομιλητής τους γονείς να γίνουν ομοφυλόφιλοι αλλά να τους προβληματίσει και να τους ευαισθητοποιήσει όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από ποιες επιλογές έχουν κάνει στη ζωή τους, ενισχύοντας την ρήση «αγαπάτε αλλήλους» για όλους τους ανθρώπους».
Με λίγα λόγια προσπαθεί να πείσει Εκκλησία και χριστιανούς γονείς ότι δεν τρέχει τίποτε.
Είναι έτσι τα πράγματα;
Εμείς προτείνουμε σε όποιον πιστεύει ότι τα πράγματα είναι τόσο αθώα και αγγελικά, όπως τα παρουσιάζει το Υπουργείο, να κάνει μία απλή κίνηση. Ας κοιτάξει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-2017/emfyles-taftotites/apodomontas-ta-emfyla-stereotypa/yliko-foreon/them-evdomada-apodomontas-ta-emfyla-stereotypa-antigoni-kentro-pliroforisis-kai-tekmiriosis-gia-ton-ratsismo-tin-oikologia-tin-eirini-kai-ti-mi-via), κάτω από την θεματική ενότητα «Έμφυλα στερεότυπα», ποια είναι η «ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ». Πρόκειται για την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία- ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ».
Στη συνέχεια να κάνει ακόμη μία απλή κίνηση.
Να μπει στην ιστοσελίδα της παραπάνω ΜΚΟ (http://www.antigone.gr/gr/home/) και να δει με ποιους φορείς συνεργάζεται. Εκεί θα δει ότι μεταξύ άλλων αυτή η ΜΚΟ διαφημίζει και τις εξής δράσεις:
«Η Παράλλαξη (parallaximag.gr) παρουσιάζει την δράση #ΑΓΑΠΗ #ΜΙΣΟΣ η οποία διεξήχθει στα πλαίσια του Thessaloniki Pride» (δηλαδή την περίφημη παρέλαση των ομοφυλοφίλων).»
«Το gayhellas παρουσιάζει την δράση #ΑΓΑΠΗ #ΜΙΣΟΣ η οποία διεξήχθει στα πλαίσια του Thessaloniki Pride».
«Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” ζήτησε από μερικού συμμετέχοντες του 5ου Thessaloniki Pride να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις με γενικές θεματικές#Αγάπη και #Μίσος.
Οι συμμετέχοντες καλούνταν να σκεφτούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σε ανθρώπους που #αγαπούν ή σε ανθρώπους που τους #μισούν επειδή είναι LGBTQIA.»
Σε ένα από τα sites που παραπέμπει η ΜΚΟ γράφεται το εξής:
«Υπάρχουν παραπάνω από δύο επιλογές για τον τρόπο αντίδρασης στην ανακοίνωση κάποιου οτι ειναι ομοφυλόφιλος/η η τράνς άτομο. Υπάρχουν αυτοί που θα αδιαφορήσουν, αυτοί που θα είναι ενθαρρυντικοί αλλά και οι απόλυτα αρνητικοί. Δεν ειναι λίγες οι φορές, ακόμα και σήμερα, που άνθρωποι με κύρος και επιρροή μίλησαν με μίσος ενάντια στην ομοφυλοφιλία. Υπήρξαν, όμως, και στιγμές που πνευματικοί άνθρωποι προασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη σεξουαλική έκφραση».
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε σε άλλα. Πίσω από την αθώα αυτήν πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας κρύβεται μία ΜΚΟ, που συνεργάζεται με συλλόγους ομοφυλοφίλων κ.λπ.., σύμφωνα με πληροφόρηση που αντλήθηκε από την ιστοσελίδα της.
Γιατί όμως διαφωνούμε. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στην ελευθερία κάθε ανθρώπου να αμαρτάνει, και άλλο ο σεβασμός στην ίδια την αμαρτία.
Ο Θεός σέβεται την ελευθερία κάθε ανθρώπου να αμαρτήσει, ακόμη και να εγκληματίσει (εάν ο Θεός δεν σεβόταν αυτήν την ελευθερία του, δεν θα γίνονταν εγκλήματα).
Η Εκκλησία αγαπά κάθε άνθρωπο, άγιο και αμαρτωλό, όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους ή τους «τρανς», αλλά και τις πόρνες, τους εγκληματίες κ.λπ.
Για αυτό ο άγιος Πορφύριος αγίαζε ακόμη και τα πορνεία, ο π. Γερβάσιος Ραυτόπουλος έχει αφιερώσει τη ζωή του στους φυλακισμένους, ακόμη και στους βαρυποινίτες κ.λπ.
Ο Χριστός συναναστρεφόταν περισσότερο με τους τελώνες και τις πόρνες, τα κοινωνικά αποβράσματα της εποχής, παρά με τους δίκαιους γραμματείς και φαρισαίους.

Όμως ποτέ δεν είπε ότι είναι καλή η πορνεία, ποτέ δεν δικαίωσε το έγκλημα. Είπε μόνο ότι υπάρχει για αυτά η μετάνοια.
Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και με την αλλαγή φύλου. Για την Εκκλησία το δώρο της ζωής προέρχεται από τον Θεό. Αυτός ο οποίος θα προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, υβρίζει τον Θεό, λέγοντάς του «δεν με έπλασες σωστά που με έκανες άνδρα ή γυναίκα». Για αυτόν όμως υπάρχει η μετάνοια και η σωτηρία.
Και έπειτα, γιατί όλη αυτή η αγωνία για να μάθουν τα παιδιά να σέβονται αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων;
Γιατί δεν υπάρχει η ίδια η ευαισθησία π.χ. και με τις πόρνες; Δηλαδή να μάθουν στα παιδιά όταν μεγαλώσουν, να τις βλέπουν ως πρόσωπα, ως εικόνες Θεού, και όχι ως ένα κομμάτι κρέας. Εάν το έκαναν αυτό, δεν θα υπήρχαν σήμερα πορνεία.

Απλούστατα η αιτία είναι ότι πίσω από όλη αυτήν την φαινομενικά αθώα προσπάθεια κρύβεται η προσπάθεια να εθιστούν τα παιδιά σε αυτές τις μη φυσιολογικές καταστάσεις και να αρχίσουν πλέον να τις βλέπουν ως κάτι το φυσιολογικό, και στο τέλος ως κάτι που θα μπορούν να σκεφτούν και να κάνουν τα ίδια στη ζωή τους.
Είδατε ποτέ να υπάρχει στα σχολεία καμία θεματική ενότητα που να διδάσκει ότι η πορνεία είναι μία «ελεύθερη σεξουαλική έκφραση», όπως το να πίνεις καφέ ή τσάι, και να διδάσκει στις μαθήτριες, ότι, ακόμη και να γίνουν πόρνες, δεν τρέχει τίποτε; Είναι ένας επαγγελματικός προσανατολισμός.
Γιατί το κάνουν αυτό για τις άλλες βαρύτερες αμαρτίες;
Για αυτό η Εκκλησία και οι χριστιανοί γονείς πρεπει να αντιδράσουν με αποχή από κάθε μορφή διδασκαλίας που προσβάλλει τις θρησκευτικες τους πεποιθήσεις.


http://www.vimaorthodoxias.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply