Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ" Ένα παραμύθι για τα προσφυγόπουλα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και
ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ
σας προσκαλούν στην ανάγνωση τουπαραμυθιού:
«Το ταξίδι της Χαλιμάς»
του Νίκου Καλαϊτζίδη

Τετάρτη22 Μαρτίου 2017
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ διοργανώνουν στο χώρο της βιβλιοθήκης βιβλιοανάγνωση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμάς»το οποίο δημιούργησε ο Νίκος Καλαϊτζίδης με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής θεατρικής ομάδας «mermiξ» και δεκάδες εθελοντές. Το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες.
Η δράση θα υλοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2017στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Θα υπάρξουν δύο τμήματα με ώρες έναρξης 15:00 και 16:30 αντίστοιχα. Η ανάγνωση θα γίνει από εκπροσώπους του κοινωνικού τμήματος του Συλλόγου Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ.
Οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες απευθύνεται είναι 7-9 ετών. Στις ομάδες θα συμμετέχουν από κοινού παιδιά από το Κιλκίς καθώς και παιδιά από τη Συρία. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο χώρο της βιβλιοθήκης. Απαιτείται προεγγραφή.
Περίληψη παραμυθιού: «Το παραμύθι χωρίζεται σε 5 κεφάλαια με διαφορετική κάθε φορά εικονογράφηση και ξεκινά με τη Χαλιμά, που εγκαταλείπει τη Χώρα του Ηλίου, όπου έχει σταματήσει να βρέχει, για να πάει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει τα σύννεφα. Ταξιδεύει μέσα από τη Χώρα της Ερήμου, μπαίνει σε βάρκα και φτάνει στη Χώρα της Θάλασσας, περνάει από τη Χώρα του Δάσους και καταλήγει στη Χώρα της Βροχής, όπου ζητάει από τους «αρχηγούς» της να στείλουν σύννεφα στην χώρα της».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον συγγραφέα «Έγραψα λοιπόν αφού έκανα μελέτη και έρευνα στα λαϊκά αραβικά παραμύθια, μια ιστορία που δεν έχει μέσα "κακούς" ανθρώπους, βασιλιάδες και πριγκίπισσες, σεξιστική γλώσσα και βία και μιλάει για το ταξίδι των προσφυγόπουλων». 
Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:00-15:15 και Τετάρτη 11:00-19:00.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply