Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τόξο της νέας διαπλοκής
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Του Γιώργου Μαυρωτά
Το θέμα της Τράπεζας Αττικής και των προνομιακών δανειοδοτήσεων σε φιλικούς στην κυβέρνηση επιχειρηματίες αναδείχθηκε από το Ποτάμι από τις πρώτες μέρες που κυκλοφόρησε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος (Σεπτέμβριος 2016).
Στις 23 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας εκ μέρους του Ποταμιού στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, έγραφα στο twitter:
«Είδα το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής. Τελικά το καλύτερο ζώδιο για να πάρεις δάνειο είναι ‘ΤΟΞΟΤΗΣ’...»
Όντως, η ομώνυμη εταιρία του κ. Καλογρίτσα είχε δανειστεί μέσα στο 2015 με σκανδαλωδώς προνομιακούς όρους (επιτόκια κάτω του κόστους, αλλεπάλληλες αυξήσεις πιστωτικού ορίου κλπ) ενώ η πιστοληπτική της ικανότητα, σύμφωνα με τη σχετική αξιολόγηση ήταν προβληματική.
Στις 29 Σεπτεμβρίου στην εξέταση του Διευθυντή Επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Πάσχα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ γίνεται η ακόλουθη στιχομυθία για την τράπεζα Αττικής:
ΜΑΥΡΩΤΑΣ: "Το γεγονός ότι έδινε δάνεια με επιτόκιο χαμηλότερο από το 4,17% πως το κρίνετε; Είναι χαριστικό;"
ΠΑΣΧΑΣ: "Κύριε Βουλευτά, το πιο σημαντικό εύρημα για εμένα ήταν αυτό, ότι ένα μεγάλο, σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου ήταν δεδομένο ότι τιμολογείτο κάτω του κόστος χρήματος…"
ΜΑΥΡΩΤΑΣ: "Άρα προνομιακά για κάποιους;"
ΠΑΣΧΑΣ: "Αυτό δεν είναι δικιά μου δουλειά. Τα «προνομιακά» ή όχι είναι δουλειά του Εισαγγελέα ή οποιουδήποτε άλλου."
Και τελικά το θέμα πρόσφατα παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από τη Τράπεζα της Ελλάδος. Η αλήθεια είναι ότι αναγνωρίζοντας και διορθώνοντας τις παθογένειες από το παρελθόν, η Τράπεζα Αττικής θα πατάει πιο στέρεα στο μέλλον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει την Τράπεζα Αττικής στον σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, το οποίο δεν θα είναι υπό την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για αυτό άλλωστε άσκησε όλη του την επιρροή (βλ. Δραγασάκης, Σπίρτζης) για να πετύχει η ανακεφαλαιοποίησή της (κυρίως με χρήματα μηχανικών από το ΤΣΜΕΔΕ), έτσι ώστε να υπάρχει μια μη συστημική τράπεζα που να μπορεί να κάνει τις προνομιακές δανειοδοτήσεις σε προνομιακούς του φίλους όπως φαίνεται. Με ασαφείς κανόνες και διαδικασίες, από τράπεζα των μηχανικών έγινε τράπεζα των μηχανισμών.
Το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμα η ελπίδα ερχόταν το 2015 ήταν ότι θα τελειώσει με τη διαπλοκή. Εννοούσε μάλλον τη διαπλοκή των άλλων, των προηγούμενων. Γι αυτό και έδωσε τόσο μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή όμως δεν υπολόγιζε ότι θα βγουν όλα τα άπλυτα στη φόρα, όχι μόνο τα πράσινα και τα γαλάζια λερωμένα ρούχα. Κι έτσι όλοι αντιληφθήκαμε ότι από κει που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι θα σκότωνε με τα βέλη του τον δράκο της διαπλοκής, τελικά αποδεικνύεται ότι ΤΟΞΟΤΗΣ και δράκος είναι το ίδιο και το αυτό…

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply