Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΓΡΟΤΙΚΈΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ: ΜΕΤΆ ΤΑ ΤΈΜΠΗ, ΑΎΡΙΟ ΤΑ ΤΡΑΚΤΈΡ ΣΤΟ ΥΜΑΘ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη σύσταση ενιαίου μετώπου παρά και τη χθεσινή διάσταση απόψεων
Ο αποκλεισμός των Τεμπών είναι το «κυρίως πιάτο» στο μενού των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων.
Από το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες απέκλεισαν σήμερα από τις 14:30 το μεσημέρι και για δύο ώρες, τη διέλευση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κόβοντας συμβολικά «τη χώρα στα δύο».
Η κυκλοφορία σύμφωνα με το έκτακτο σχέδιο της αστυνομίας διεξήχθη από παρακαμπτήριες οδούς. συγκεκριμένα:
α. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ (χ/θ 329+400), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

β. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου (χ/θ 360+200), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

γ. από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+500) μέχρι τη διασταύρωση Στομίου ( χ/θ 390+300) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) προς την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια:

είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+500) θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου και ακολούθως μέσω της Νέας Εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης και την Εγνατία Οδό θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500),

είτε θα κατευθύνονται στην Εθνική Οδό Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1.   Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

είτε μέσω της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και της Επαρχιακής Οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000).

είτε μέσω της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων, της Εθνικής Οδού Τρικάλων- Λάρισας και της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000).

2.   Τα Ι.Χ. επιβατικά και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 390+300) και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επαρχιακής Οδού Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000).

3.   Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και στη συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Αύριο τα τρακτέρ μπάνε στο ΥΜΑΘ
Οι αγρότες εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από το ότι οι μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις τους δεν ελήφθησαν όσο οι ίδιοι θα επιθυμούσαν υπόψιν της κυβέρνησης και σε κάθε τόνο επισημαίνουν ότι θα κλιμακωθούν.
Όμως ο αποκλεισμός των Τεμπών δεν είναι η μόνη κινητοποίηση.
Αύριο,ένας αριθμός είκοσι ως τριάντα τρακτέρ, προγραμματίζεται να μετακινηθεί στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στόχος είναι να κατατεθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη πρόσκληση στη συζήτηση με τους αγρότες που βρίσκονται σε  κινητοποιήσεις.
Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη σημερινή σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα.
Κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια, στο ρεύμα προς Αθήνα και στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Αποκλειμένος επ’ αόριστον –μετά τις χθεσινές αποφάσεις- είναι ο δρόμος στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και στα δύο ρεύματα στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους και στο αεροδρόμιο φτάνει κανείς μέσω του καζίνο.
Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά και το τι μέλλει γενέσθαι για αύριο, θα αποφασιστεί σε γενική τους συνέλευση αργά το απόγευμα, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Στο μεταξύ, στην αεροφέγυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Οι προσπάθειες για τη σύσταση ενός ενιαίου αγωνιστικού μετώπου δεν απέδωσαν ούτε χθες αλλά θα συνεχιστούν. Με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αγρότες που συμμετείχαν στην χθεσινή συνάντηση στα Μάλγαρα, μπορεί το χθεσινό ευρύ κάλεσμα να έπεσε στο κενό» ωστόσο «εμείς δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένωση του κλάδου».
Την Τρίτη 7/2 για τις 12 το μεσημέρι, θα γίνει άλλη μια συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.

Δυτ. Μακεδονία: Αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής

Εντός της εβδομάδας, το πιο πιθανό προς το τέλος της, πρόκειται να προχωρήσει ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ΄σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ αυξάνονται τα αγροτικά μπλόκα που στήνονται σε κομβικά σημεία στη Δυτική Μακεδονία.


Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς έστησαν το αγροτικό τους μπλόκο από τις 30/1 στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.


Στήθηκε την Πέμπτη 2/2 το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.


Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στήνουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης.




ΠΗΓΗ:makthes.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply