Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γράψει ένα νέο λεξικό ελληνικής γλώσσας
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γράψει ένα νέο λεξικό ελληνικής γλώσσας. Δεν μπορεί να σαλπίζει ισπανική υποχώρηση και να λέει ότι αυτό είναι το τέλος της λιτότητας. Τον Ιανουάριο χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας και όπου να 'ναι θα βγει ο κ. Τσίπρας και θα πει ‘’δεν έχουμε ανεργία απλά επανακαθορίζουμε τον ελεύθερο χρόνο των Ελλήνων’’». Με αυτές τις φράσεις σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 και τον Σπύρο Χαριτάτο τους πανηγυρισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις αποφάσεις του Eurogroup.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε λέγοντας ότι οι μόνοι που πανηγυρίζουν για την διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές είναι το κομματικό κράτος και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που απασχολούνται σε αυτό καθώς βλέπουν ότι απομακρύνονται οι εκλογές και θα παραμείνουν στις θέσεις τους. «Κανείς άλλος δεν πανηγυρίζει» είπε εμφατικά αναφερόμενος στις επενδύσεις που έχουν παγώσει και κάλεσε τον κ.Τσακαλώτο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή. «Ο κ.Τσακαλώτος είχε πει αλίμονο αν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι το Φλεβάρη ενώ και ο έτερος διαπραγματευτής, ο κ.Χουλιαράκης είχε πει "καλύτερα μια χειρότερη συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη σε πέντε μήνες", ας μας πουν λοιπόν τι κερδίζουμε με την παράταση της εκκρεμότητας» ρώτησε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι από τη μια το ταμείο έχει παράλογες απαιτήσεις αλλά παράλληλα καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση καθώς δεν έχει εκμεταλλευτεί τα αίτημα του ΔΝΤ για μικρότερα πλεονάσματα και μείωση του χρέους. «Μόνο στα παραμύθια των λαϊκιστών υπάρχουν τα πριγκιπόπουλα και οι κακοί. Στην πολιτική όλοι είναι λίγο καλοί και λίγο κακοί και είναι στο χέρι σου να αξιοποιήσεις τους μεν και τους δε προς όφελος σου».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι αν δεν περιορίσουμε το κομματικό κράτος δεν θα πάμε μπροστά. «Αν δεν φύγουν όσοι μπαίνουν από τα κόμματα κι αν δεν αλλάξουμε το δημόσιο η Ελλάδα θα σέρνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, φέροντας ως παραδείγματα το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια που από τη μια πλευρά υπάρχουν οι παλινωδίες της κυβέρνησης και από την άλλη οι κομματικοί της διοίκησης που σαμποτάρουν ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών.
Ερωτώμενος για το ταξίδι του στη Γερμανία όπου μίλησε σε εκδήλωση του SPD για τον λαϊκισμό και τις ανισότητες, είπε: «Οι λαϊκιστές μοιάζουν με μέλισσες αλλά επιβιώνουν σαν κατσαρίδες. Υπόσχονται μέλι αλλά μεταδίδουν αρρώστιες. Είναι εύκολο να μιλήσεις για τους σημερινούς λαϊκισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί τους βλέπουμε μπροστά μας. Το έδαφός όμως το έχουν προετοιμάσει τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους δικούς τους λαϊκισμούς».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε όσα είπε στους Σοσιαλδημοκράτες για τα γερμανικά πλεονάσματα. «Πρότεινα να ενισχυθούν οι νέοι της Ευρώπης καθώς είναι υποχρέωση μας, αν θέλουμε να μιλάμε για μια ευρωπαϊκή οικογένεια, για ένα ευρωπαϊκό σπίτι, να έχουν τα παιδιά όλων των χωρών, των πόλεων και των προαστίων, του Βορρά και του Νότου, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες». Και επανέλαβε την πρότασή του για ένα τρένο που θα ενώνει ολόκληρη την Ευρώπη, από άκρη σε άκρη, και ως σύμβολο της ουσιαστικής ένωσης αλλά και ως μέσο οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.
Ερωτώμενος για τη πιθανότητα να υπάρξει ρήξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι αυτό δεν θα συμβεί αναφέροντας: «Έχουν απορροφηθεί στον ευρύτερο δημόσιο όλοι οι πολιτευτές και όλοι άνθρωποι του μηχανισμού των ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν και θα μείνουν μέχρι τέλους στην κυβέρνηση δηλαδή στο κράτος».
Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες συνεργασίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του στηρίζει τις πολιτικές συμμαχίες αλλά δεν παραδίδει ούτε τον τίτλο του ούτε τις αρχές του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαστε ανοιχτό Κίνημα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθημερινά έρχονται νέοι άνθρωποι στο Ποτάμι, όπως η Κοινωνία Αξιών αλλά και άλλες ομάδες και προσωπικότητες που εκφράζουν μικρά αλλά δυναμικά τμήματα της κοινωνίας. Σε ότι αφορά τους Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη - Ραγκούση έχουμε πολιτική συνεργασία καθώς τα όσα λένε είναι πολύ κοντά στα όσα λέει το Ποτάμι εδώ και 3 χρόνια. Το μείγμα που θα σώσει τη χώρα είναι νέοι άνθρωποι από τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και φυσικά κάποιοι άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν βοηθήσει τη χώρα και έχουν αντισταθεί στους παλιούς μηχανισμούς».
Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:
Για τα εθνικά θέματα:
Τι έχουμε προτείνει εμείς και το είπα και στον κ.Τσίπρα: εθνικό συμβούλιο ασφαλείας. Δεν πρέπει τα εθνικά μας θέματα να είναι στις πλάτες ενός ανθρώπου που ίσως χάσει την ψυχραιμία του ή θέλει να κάνει ένα επικοινωνιακό show ή θέλει να το παίξει ήρωας. Μιλώ για τον εκάστοτε υπουργό και εν προκειμένω για τον Υπ. Άμυνας. Εμείς λοιπόν επιμένουμε ότι ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Πρωθυπουργό πρέπει να καθορίζει την γραμμή κόκκινη για τα εθνικά θέματα. Με τους αρχηγούς των κομμάτων, με την φυσική ηγεσία του στρατεύματος και με τους πρώην πρωθυπουργούς. Και αντί γιαυτό, κάνουμε διάφορα παιδιαρίσματα, κάποιες δηλώσεις που κατ' καιρούς δείχνουν ότι έχουμε χάσει την ψυχραιμία μας, μετά την ανακτάμε… δεν θέλω να πάμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Αν δεν σοβαρευτούν όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα και στα θέματα αμύνης θα έχουμε χειρότερες μέρες.
Για τις δαπάνες στα εξοπλιστικά:
Ποιος αποφασίζει; Πρέπει να είναι μια απόφαση που θα περνάει από την φυσική και πολιτική ηγεσία του τόπου. Θα πρέπει οι στρατηγοί να νιώθουν την ευθύνη ότι θα κάνουν μια πρόταση που θα κριθεί απ' όλους. Όλοι στην αντιπολίτευση συμφωνούν και όταν γίνονται κυβέρνηση ο καθένας θέλει να αποφασίζει μόνος του. Μόνος του για τα όπλα, μόνος του για την άμυνα και είδαμε που μας οδήγησε αυτό. Η φυλακή θα μπορούσε να είναι γεμάτη αν η Βουλή ήταν αυστηρή σε σχέση με τη διερεύνηση των αμυντικών δαπανών.
Για τον λαϊκισμό επίσης είπε:
Ποιος εφηύρε στην Ελλάδα τους διορισμούς μέχρι τρίτο συγγενή; Ποιος το΄ κανε; Το κάνουν μόνο σήμερα οι Συριζαίοι; Όχι. Κάποιο έχουν στρώσει το δρόμο στο λαϊκισμό, κάποιοι έχουν πουλήσει ελπίδα στον κόσμο και τώρα έρχεται ο μεγάλος ψεύτης, ο καλός ψεύτης και παίρνει όλο το χαρτί.
Συνέβη και στην Αμερική, φοβόμαστε μήπως συμβεί στη Γαλλία, είναι τρόμος αυτός - στη Γαλλία αν νικήσουν οι λαϊκίστικες ακροδεξιές δυνάμεις και η Λεπέν, μιλάμε ουσιαστικά για το τέλος της Ευρώπης.
Για τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους νέους:
Οι Έλληνες ευθυνόμαστε που ανεχθήκαμε τις σπατάλες του κομματικού κράτους και τα προνόμια που είχαν κάποιες τάξεις και βέβαια τα κόμματα. Όμως ένας 18άρης Γερμανός με έναν 18άρη Έλληνα και έναν 18άρη Πορτογάλο, τι ευθύνες έχουν; Η ευρωπαϊκή πολιτική για τα παιδιά μας πρέπει να είναι ενιαία για όλη την Ευρώπη. Και το παιδί που μεγαλώνει στο Αιγάλεω ή στο κέντρο του Παρισιού να έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα από το φαγητό όταν πηγαίνει σχολείο μέχρι τη γκάμα των ευκαιριών που θα έχει μπροστά του.

Για τις ανισότητες:
Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τις ανισότητες. Υπάρχει ένα πρόγραμμα λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Πως είναι λοιπόν δυνατόν οι πολύ πλούσιοι να γίνονται ακόμα πλουσιότεροι; Δεν αυξάνονται απλώς οι φτωχοί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι φτωχοποιούνται τα μεσαία στρώματα. Τη δεκαετία του '70 η χώρα μας ήταν φτωχή αλλά οι πατεράδες μας είχαν μια ελπίδα, είχαν κάποιες ευκαιρίες. Και μπορεί να υπήρχαν κλεψιές αλλά το βιοτικό επίπεδο ανέβηκε τις τελευταίες δεκαετίες - και λόγω των ευρωπαϊκών χρημάτων, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Σήμερα αυτό που έχει χαθεί στη μεσαία τάξη είναι η ελπίδα. Η επόμενη γενιά θα είναι πολύ φτωχότερη από την προηγούμενη. Ο φτωχός θα είναι φτωχότερος. Η μεσαία τάξη θα είναι αρκετά πιο φτωχή. Αυτό λοιπόν είναι ένα τεράστιο πρόβλημα ανισότητας. Πρέπει τα χρήματα από τους πολύ πλούσιους να τα ρίξουμε στην εργασία, να τα ρίξουμε σε επενδύσεις. Να δημιουργηθούν δουλειές.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply