Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΡΤΑ Άρθρο του Χρ. Μπολώση
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Πάει και το εκκλησάκι…
Κάποτε στο Α/Δ «Ελ. Βενιζέλος» και δίπλα από την υπερμεγέθη σταλινικού τύπου φωτογραφία του νονού του Α/Δ,  υπήρχε ένας ωραιότατος ναΐσκος με την ενημερωτική επιγραφή «Εκκλησία».
Βρέθηκα προχθές στο Α/Δ και θέλησα να πάω για λίγο στο εκκλησάκι, πλην όμως εις μάτην το ανεζήτησα. Αντιθέτως είδα ότι τα αφιερώματα στον Βενιζέλο είχαν αγγίξει τα όρια της παραφροσύνης. Μία μεγάλη φωτογραφία, σαν αυτές του Στάλιν στην Κόκκινη Πλατεία, μία προτομή, 5-6 οθόνες που προβάλλονται διάφορες στιγμές από την ζωή του («Ο Βενιζέλος στα Χανιά», «Ο Βενιζέλος στην Αθήνα», «Ο Βενιζέλος στην Ευρώπη» κ.λπ.). Τόσες πολλές οι αναφορές που δημιουργούν συνειρμούς και παραπέμπουν στον συμπαθή ήρωα του Θεάτρου Σκιών. Μόνο «Ο Βενιζέλος και το καταραμένο φίδι» ή «Ο Βενιζέλος στο Ναυτικό» δεν είδαμε.Ήμαρτον Η υπερβολή πάντα βλάφτει.
Μη βρίσκοντας λοιπόν το εκκλησάκι, ρώτησα μία υπάλληλο, η οποία μου έδειξε κατά πού να ψάξω. Το βρήκα τελικώς παραχωμένο  σε μία γωνιά και την ένδειξη «Εκκλησία» να έχει αντικατασταθεί με την «Χώρος Προσευχής» και δίπλα ένα σκιτσάκι με κάποιον να προσεύχεται γονατιστός, όπως οι μουσουλμάνοι. Ούτε Σταυρός, ούτε τίποτε και απέναντι ένας χώρος για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, ο οποίος, δεν ξέρω γιατί,διαθέτει και κάμερα ασφαλείας.
Δε γνωρίζω αν η Εκκλησία μας γνωρίζει το θέμα και αν ναι, τι σκοπεύει να κάνει για το εξοβελισμό του ναΐσκου του Α/Δ (είμαι βέβαιος τίποτε). Σ’ εμάς ένα πράγμα μένει. Για νάχουμε και τα μέσα, να προσευχηθούμε να μας λυπηθεί πλέον ο Αλλάχ.


Αστερίσκοι
êΚαλός μου φίλος και γνωστός δημοσιογράφος, με πληροφόρησε ότι το σοβιετικού τύπου πορτραίτο του Ελ. Βενιζέλου, τοποθετήθηκε στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ, από τον Ναύαρχο κ. Αποστολάκη. Αλήθεια πώς θα φανεί στον κ. Αρχηγό αν πάει να επιθεωρήσει ένα πολεμικό πλοίο και ο Κυβερνήτης έχει στο γραφείο του τον Ιωάννη Μεταξά ή τον Βασιλέα Κωνσταντίνο;
ê «Στις 16 Φεβρουαρίου του 1944, φάλαγγα από 5 αυτοκίνητα με Γερμανούς στρατιώτες, με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Καλαμάτα, έπεσε σε ενέδρα τάγματος του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, στο χωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας. Σκοτώθηκαν 24 Γερμανοί και συνελήφθησαν άλλοι 24 αιχμάλωτοι, ενώ σημαντικός αριθμός όπλων και πυρομαχικών έπεσε στα χέρια των ανταρτών». Εδώ τελειώνει το βιβλίο «Πολεμικά Γεγονότα του Έθνους», Έκδοση ΓΕΕΘΑ/2015.
Όμως στο «Ευρετήριο Πολεμικών Γεγονότων», Έκδοση ΓΕΣ/1989, η ιστορία συνεχίζεται με την φράση: «Ακολούθησαν σκληρά αντίποινα σε όλη την περιοχή της Μεσσηνίας».
Τι θα πει αυτό; Ότι η ιστορία γράφεται όπως μας συμφέρει και ιδίως να μη στενοχωρήσουμε τους συντρόφους του ΚΚΕ. Διότι είναι τοις πάσι γνωστό, εννοείται σε όσους δεν έχουν τυφλωθεί από το μαρξιστικό κώνειο, ότι κάθε «αντιστασιακή» δράση του ΕΛΑΣ, ακολουθούσε εκατόμβη αθώων θυμάτων, για τα οποία τώρα θρηνούν οι κυρίως υπεύθυνοι.
ê Είναι περίεργο που ο «Ριζοσπάστης» (προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε…να κάνουμε και τίποτις καπιταλιστικό) κάθε μέρα δημοσιεύει και από μία φωτογραφία από κάποια διαδήλωση, στην οποία εμφανίζονται καμιά τριανταριά «αγωνιστές» που κρατάνε κάποιο πανώ και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Πού τις βρίσκει ρε ο μεγάλος; Κάθε μέρα γίνονται διαδηλώσεις και δεν το παίρνουμε χαμπάρι; Ψυχραιμία σύντροφοι. Μας βλέπουν.
êΔιαβάζω στην «δημοκρατία»:  Αέρας ανανέωσης φύσηξε στο Μαυσωλείο του Λένιν την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και αυτό, γιατί έπειτα από 93 χρόνια το ταριχευμένο σώμα του ηγέτη των μπολσεβίκων Βλαντιμίρ Λένιν, θα υποβληθεί σε διαδικασίες συντήρησης. Οι ειδικοί, θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την αφύγρανση της σορού και, μεταξύ των άλλων, θα της αλλάξουν και κοστούμι! Οι εργασίες θα γίνουν εν όψει της 100ης επετείου από την επανάστασης των μπολσεβίκων τον ερχόμενο Νοέμβριο και για όσο διάστημα διαρκέσουν, δηλαδή από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 16 Απριλίου, το Μαυσωλείο θα παραμείνει κλειστό.
        Με αφορμή αυτή την μόλις 8 σειρών είδηση, μπορεί κανείς να γράψει τόμους ολόκληρους.   
        Σε αντίθεση με τους Ρώσους εμείς εδώ, από δω τόχαμε από κει τόχαμε καταφέραμε πάλι να γίνουμε  γελοίοι.
Αμέσως μετά την μεταπολίτευση λοιπόν, το πρώτο που τρέξαμε να κάνουμε ήταν η αποβασιλοποίηση (ωραίος όρος…). Έτσι πιάσαμε το τροπάριο «Σώσον Κύριε των λαόν Σου» και του αλλάξαμε τα φώτα. Έτσι μας προέκυψε καινούργιο τροπάριο ούτω πως: «Σώσον Κύριε τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου. Νίκας τοις ευσεβέσι (προηγούμενο τοις βασιλεύσι) κατ’ εναντίων (προηγούμενο βαρβάρων) δωρούμενος». Εάν με ρωτούσαν, αλλά δεν ρωτάνε βλέπεις, εγώ θα πρότεινα την εξής τροποποίηση: «….ήττας τοις βασιλεύσι από βαρβάρους δωρούμενος». Έτσι, και οι βασιλιάδες θα είχαν ηττηθεί, αλλά και η δημοκρατία θα είχε θριαμβεύσει. Και όλες αυτές οι αηδίες, υπό την απόλυτη σιωπή της Εκκλησίας.
Ακόμη οι δημοκράταροι καταργούν τον όρο «Βασιλόπιττα» και τον τροποποιούν σε «Πίττα», προφανώς από το «κότα πίττα τον Γεννάρη και παπί τον Αλωνάρη». Αφού τόσο πολύ τους ενοχλεί εκείνο το «Βασιλό-», που προέρχεται από τον Άγιο Βασίλη και όχι από τους Βασιλείς, θα μπορούσαν να την ονομάσουν «Προεδρόπιττα»  ή ακόμα και «Προσφυγόπιττα» ή και «Λαθρομεταναστευτι-κόπιττα».

ê Η ΕΣΗΕΑ,έκανε παρέμβασή και ζητάει να απομονωθούν από τα ΜΜΕ οι χρυσαυγίτες, διότι «επιπόλαιοι νεαροί» που εισέβαλαν στο Εφετείο για να συμπαρασταθούν σε μάρτυρα σύντροφό τους, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα κατέθετε, αν δεν έμπαιναν οι σύντροφοί του στην Αίθουσα. Όπερ και εγένετο και εγένοντο όλα Γης Μαριάμ που έλεγε και ο ΧάρυΚλιν. Έτσι η ΧΑ, εκεί που είχε όλα τα κανάλια δικά της, τώρα θα απομονωθεί από τα απομονωμένα. Προφανώς η ΕΣΗΕΑ, έχει άλλες προτιμήσεις, τις οποίες μας έδειξε προσφάτως.
ê Τελικώς οι «νεανικές επιπολαιότητες» έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έτσι, μετά τους «επιπόλαιους» Αλβανούς στρατιώτες, οι οποίοι κατά το ΓΕΣ ουδέν ποινικό αδίκημα διέπραξαν (…), άλλοι «επιπόλαιοι νεαροί» σάπισαν στο ξύλο στο Πάντειο τον καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο. Φυσικά το γεγονός ουδεμία δημοκρατικιά εφημερίδα «είδε» ή «άκουσε».
ê Διαβάζω στην «δημοκρατία», ότι ο κ. Κοτζιάςεπισκέφθηκε το Βόρειο Βιετνάμ και κατάθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τον Χο «Ιστορικό ηγέτη… Έναν ηγέτη που ήταν έμπνευση για εμάς». Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο συμπαθής Χο ήταν έμπνευση για τον κ. Κοτζιά και τους συν αυτώ και όχι «για εμάς». Ψάχνοντας όμως, την γνωστή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, που δεν τα λέει βέβαια καθαρά, είδα  ότι ο ήρωας του κ. Κοτζιά, ίδρυσε την κομμουνιστική λαϊκή δημοκρατία στην οποία διετέλεσε «πρωθυπουργός» από το 1946 έως το 1955 και «πρόεδρος»  από το 1945 έως το 1969. Δηλαδή 9 χρόνια «πρωθυπουργός» και 24 χρόνια «πρόεδρος».
Μπράβο ρε το θηρίο! Σε όλες τις εκλογές θριάμβευε! Θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο φαίνεται. Θα ήταν πολύ δημοφιλής. Κάτι σαν τον μακαρίτη τον Μπάρκουλη να πούμε. Λες ρε να ήταν δικτάτορας του κερατά και δεν το ξέρουμε; Μπα, δικτάτορας ήταν μόνο ο Φράνκο. Οι κομμουνιστές είναι απλώς…ηγέτες.
Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Κουτόχορτο, πωλείται τρίτο στενό δεξιά, δεύτερη πόρτα.




ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply