Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚ/ΝΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ. Γεωργαντάςκατέθεσε ερώτηση προς τον ΥπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μειωμένη ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Κατάφωρη είναι η αδικία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας (πρόγραμμα Βιολογικές Καλλιέργειες του ΕΣΠΑ). Το πρόβλημα οφείλεται σε μια σειρά από στρεβλώσεις αναφορικά με την κατανομή των βοσκοτόπων που έχουν ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να λαμβάνουν μικρότερο ποσοστό ενίσχυσης. Στο θέμα αναφέρθηκε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επιστολή της προς το Υπουργείο.
Ειδικότερα η ενίσχυση στη βιολογική κτηνοτροφία συνδέεται με τους βοσκότοπους. Το μέγιστο ύψος ενίσχυσης σε ευρώ ανά εκτάριο ανά έτος για τις δυο δράσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας κυμαίνεται από 211 έως 333 ευρώ (αναλόγως της κατηγορίας του ζώου) στη μια δράση και από 247 έως 347 ευρώ στη δεύτερη.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλες οι μορφές κτηνοτροφίας και κυρίως η αιγοπροβατοτροφία και η βοοτροφία τόσο γαλακτοπαραγωγής όσο και κρεατοπαραγωγής είναι πολύ σημαντικές, κατέχοντας κυρίαρχη θέση σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με το ζωικό κεφάλαιο και τις επιλέξιμες εκτάσεις στην Κεντρική Μακεδονία, υπάρχει η πιο υψηλή πυκνότητα βόσκησης σε εθνικό επίπεδο ανά εκτάριο και η οποία προσεγγίζει κατά μέσο όρο τις 3,075 Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίο ανά εκτάριο, με εύρος τιμών από 2,5 ως 3,5 Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου ανά εκτάριο.
Οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας αδικούνται στο ποσό της ενίσχυσης ανά ζώο, σε περίπτωση ένταξής τους στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, που μπορεί να φτάσει περίπου στα 10 ευρώ ανά αιγοπρόβατο για τη μια δράση και στα 12 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στη δεύτερη. Αντιθέτως, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να φτάσουν στα 30 και 35 ευρώ σε άλλες Περιφέρειες.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα επιλέξιμα βοσκοτόπια (τα οποία δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά) τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας. Συγκεκριμένα:
1. Η κατανομή των βοσκότοπων γίνεται με στρεβλό τρόπο.
2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαχειριστικές μελέτες για τον χαρακτηρισμό των πραγματικών βοσκότοπων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πώς προτίθεστε να διορθώσετε την στρέβλωση εις βάρος των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας και να καθορίσετε εκ νέου το ποσό της ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου ανά εκτάριο;»

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply