Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ήμουν κι εγώ μαζί τους, για χρόνια. Στην αρχή στο Βήμα, διαφώνησα κάποια στιγμή, έφυγα και μετά από χρόνια επέστρεψα στα Νέα. Είχα φίλους τους θυρωρούς στην είσοδο στη Χρήστου Λαδά, τους τηλεφωνητές, τους κλητήρες, τις καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στο μπαρ, τους κομπιουτεράδες, τους ηλεκτρολόγους, τους διαφημιστές, τους ανθρώπους στο λογιστήριο, τους οδηγούς, τους βεσπάδες και τέλος τους δημοσιογράφους. Σας το λέω αναλυτικά γιατί είναι λάθος να πιστεύετε ότι οι εφημερίδες είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Και είναι διπλό λάθος να νομίζετε ότι οι εφημερίδες είναι μόνο οι εκδότες τους. Ένα μελίσσι ανθρώπων ήταν στα Νέα και το Βήμα. Ελπίζω και το τελευταίο τρολ να καταλάβει για το τι ακριβώς συζητάμε. Και είπα ξεκάθαρα στη Βουλή ότι τις εφημερίδες πρέπει να σώσουμε και όχι τους εκδότες. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν – και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά – για το οικονομικό ναυάγιο του Οργανισμού. Τα χρέη δεν αφορούν τους εργαζόμενους αλλά αυτούς που τόσα χρόνια εξασφάλιζαν υπερκέρδη.
Οι εργαζόμενοι έκαναν τη δουλειά τους, για να επιστρέψω στα «δικά μας». Και δεν υπήρχαν αργίες, Κυριακές, ξημερώματα. Οι συνθήκες ήταν συχνά δύσκολες έως και πολεμικές. Αλλά όλοι αυτοί ήταν στη θέση τους. Με στόχο: Τη δημοσίευση! Αυτή είναι η ψυχή της δημοσιογραφίας. Η δημοσίευση της είδησης, της πληροφορίας, της άποψης. Αυτό προσπαθούν να ελέγξουν πάντα οι εξουσίες του χρήματος και της πολιτικής. Πότε το κατάφερναν – και στα ΝΕΑ και στο Βήμα, όπως και σε όλα τα ΜΜΕ – και πότε όχι. Αυτό ψαλιδίστηκε τα τελευταία χρόνια, αυτό πολεμήθηκε και από αύριο αυτό θα στερούμαστε.
Συνάδελφοι, εργάτες και δημοσιογράφοι, την αγάπη μου και το βαθύ σεβασμό μου για την περιπέτειά σας.

Και για όσους ρωτάνε «τι έκανες εσύ για να αλλάξεις τη δημοσιογραφία;» θα τους παραπέμψω σε ένα κείμενό μου όπου μιλάω αναλυτικά για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της δημοσιογραφίας. Παρακαλώ διαβάστε το πριν σχολιάσετε. Είναι του 2010, το αναφέρω για τον καχύποπτο που θα πει «τώρα τα λες;». http://www.protagon.gr/…/ta-epta-thanasima-amartimata-tis-d…

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply