Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ Η ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η κυβέρνηση με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και δεσμεύσεις της χώρας μας, με σταθερή και αταλάντευτη βούληση, κοντά στα προβλήματα των αγροτών, δίνει με κομβικές της παρεμβάσεις το στίγμα των προθέσεων της. Παραβλέποντας την στείρα και αδιέξοδη κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των παρατρεχάμενών της, προχωράμε, υλοποιώντας μέτρα με στόχο την μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής:

·    Στο ενεργειακό και ιδιαίτερα στη φυτική παραγωγή, όπου το κόστος αγγίζει το 60% του συνολικού κόστους παραγωγής, το πρόγραμμα net metering με το οποίο κάθε αγρότης μπορεί να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα και να συμψηφίζει την κατανάλωση με την παραγωγή.
·    Στην κτηνοτροφία, που οι ζωοτροφές καταλαμβάνουν το 75% του κόστους παραγωγής, το Υπουργείο προχώρησε στην ρύθμιση των βοσκήσιμων γαιών με την οποία ρυθμίζονται τρία (3) βασικά ζητήματα: α) την διαχείριση 79 εκατομμυρίων στεμμάτων που σήμερα βοσκούνται, β) την εκλεξιμότητα για τις ενισχύσεις και γ) τη χρήση δικαιωμάτων βόσκησης από τους κτηνοτρόφους. Οι βοσκές θα κατανεμηθούν σε επιμέρους λιβαδικές μονάδες οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια σε κτηνοτρόφους ώστε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση να έχει τη δική της λιβαδική μονάδα.
·    Κάρτα αγρότη, για την παροχή ρευστότητας. Η εφαρμογή της θα αρχίσει μετά την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. 
·    Το εργόσημο, για τους μετανάστες εργάτες γης, καινοτομία στον ασφαλιστικό χώρο και υποχρέωση στους οικονομικούς μετανάστες. Με τη δαπάνη να υπολογίζεται στο κόστος εισροών και να μειώνει το φορολογητέο εισόδημα.
·    Οργάνωση παραγωγών σε συνεταιρισμούς. Με το νέο πλαίσιο λειτουργίας και με ιδιαίτερο βάρος σε ομάδες, οργανώσεις παραγωγών και στις διεπαγγελματικές οργανώσεις. Ο συνεργατισμός μειώνει το κόστος παραγωγής. Τέρμα οι σκοπιμότητες, στη δημοσιότητα η Υ.Α. για τις ομάδες παραγωγών.
·    Πληρωμές στην ώρα τους, για προϊόντα που έχουν ημερομηνία λήξης λίγων ημερών πληρώνονται σε οκτώ (8) και δέκα (10) μήνες. Ο αγρότης γίνεται ο κυριότερος πιστωτής του εμπορίου την στιγμή που αντιμετωπίζει και ο ίδιος προβλήματα ρευστότητας. Δε θα επιτρέπεται πλέον η πληρωμή νωπών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε χρόνους πέρα των εξήντα (60) ημερών, ανάλογα με το προϊόν.
·    Υποχρεωτική σήμανση, έχει δοθεί στη διαβούλευση πρόταση – σταθμός για την κτηνοτροφία. Γίνεται υποχρεωτική η επισήμανση στο γάλα, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος  όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
·    Τέλος στις ελληνοποιήσεις. Παρεμβάσεις στήριξης των αγροτικών προϊόντων που πιέζονται από τις ελληνοποιήσεις. Συνεννόηση συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών και Οικονομίας). Αύξηση των τελωνιακών ελέγχων και μέχρι τον Οκτώβρη εγκατάσταση σε τέσσερις πύλες εισόδου της χώρας υποδομές σκαναρίσματος των αγροτικών προϊόντων που θα μπαίνουν στη χώρα μας.
·    Στον ΟΔΙΑΓΕ (Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών). Με βάση τα στοιχεία καταγραφής της αγροτικής περιουσίας το δημόσιο κατέχει 640.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, 25.000 στρέμματα δασικών και κτιριακών εγκαταστάσεων και 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων. Η καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με την αγροτική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τη διάλυση των συνεταιρισμών πολλά ακίνητα είναι πλέον εγκαταλελειμμένα και ρημάζουν. Στόχος είναι η συγκεκριμένη περιουσία να αξιοποιηθεί για την στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και να δίνεται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης ή για παραγωγή ζωοτροφών ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.
·    Αγροτικοί σύμβουλοι. Στόχος είναι όχι μόνο η δωρεάν συμβουλές που σήμερα γίνονται από τους προμηθευτές των εφοδίων, αλλά και η προώθηση αειφόρων και καινοτόμων δράσεων . Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί.

Μπορεί όσοι είχαν ονειρευτεί την «αριστερή παρένθεση» να βλέπουν τα σχέδια τους να ανατρέπονται. Μπορεί να έχουν αποδοθεί σε ένα λυσσαλέο πόλεμο καταστροφής, έχοντας ως συνεργάτες τα κυρίαρχα ΜΜΕ, του ενός από τους  πόλους του τριγώνου της διαπλοκής. Μπορεί να κινητοποιούν κάθε χειμαζόμενη κοινωνική ομάδα, αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γνωρίζοντας την ευθύνη που τον βαραίνει, σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς, βαδίζει με αίσθημα ευθύνης κοντά σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους αγρότες μας, που έχουν πληγεί από την λαίλαπα της κρίσης  των μνημονικών χρόνων.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς  

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply