Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΑ 9+1 «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πώς θα γλιτώσουν από αστοχίες οι δικαιούχοι που θα εισπράξουν επίδομα 200 έως 900 ευρώ! Χάος στις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής σελίδας
Από την
Αγγελική Μαρίνου
Μ ε πολλά τεχνικά προβλήματα, αλλά τεράστια ανταπόκριση από πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου η εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Στις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος (https://keaprogram.gr) επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα 1.679.220 πολίτες, ενώ κατά τις ώρες αιχμής το σύστημα «έπεφτε», καθώς δεχόταν περισσότερες από 7.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο.

Το «μπάχαλο» που προκλήθηκε από την οριακή ευστάθεια του συστήματος ανάγκασε το υπουργείο Εργασίας να κινητοποιήσει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), προκειμένου να ενεργήσει άμεσα για την επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο ΚΕΑ και να εισπράττουν επίδομα από 200 έως 900 ευρώ τον μήνα (ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού), θα πρέπει να γνωρίζουν 10 σημεία-κλειδιά που θα τους γλιτώσουν από αστοχίες:
1 Η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει το τελευταίο πενθήμερο του Μαρτίου. Συνεπώς ακόμη και αν την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα κατατεθεί η αίτηση, η πληρωμή θα γίνει στο τέλος Μαρτίου, μέσω της πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.
2 Οι αιτήσεις θα κριθούν βάσει του εξαμηνιαίου εισοδήματος του υποψηφίου και όχι βάσει της φορολογικής δήλωσής του. Ηδη στην πλατφόρμα αιτήσεων του ΚΕΑ έχουν «φορτωθεί» τα στοιχεία του TAXISnet και των συστημάτων Εργάνης και Ηλιος, από όπου και αντλούνται τα στοιχεία του εισοδήματος του αιτούντος. Στο εισόδημα του ενδιαφερομένου συνυπολογίζονται όποια άλλα επιδόματα λαμβάνει (τέκνων, αναπηρίας κ.λπ.).
3 Από 1/3/2017, οπότε θα γίνει η πρώτη καταβολή του ΚΕΑ, «κόβονται» αυτομάτως τέσσερα άλλα επιδόματα και ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Αυτά είναι το επίδομα ένδειας (δινόταν από τους δήμους μαζί με το επίδομα φυσικών καταστροφών και αφορούσε 500 - 1.300 ωφελουμένους), το επίδομα απροστάτευτων παιδιών (αφορούσε 13.000 ωφελουμένους), το επίδομα για υποχρεωτική εκπαίδευση (αφορούσε 5.000 παιδιά, προκειμένου να ολοκληρώσουν δημοτικό και γυμνάσιο) και, τέλος, το επίδομα του ΟΑΕΔ για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, το οποίο αφορούσε περίπου 5.500 δικαιούχους.
4 Πρόσφυγες και μετανάστες δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με την προϋπόθεση να διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
5 Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω των δήμων ή των ΚΕΠ. Ειδικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στους δήμους.
6 Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό, τουτέστιν συμπληρώνεται ένα έντυπο αίτησης από όλα τα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Επιπλέον, οι αιτούντες δηλώνουν υποχρεωτικά στην αίτηση τα στοιχεία επικοινωνίας τους, συγκεκριμένα, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού.

7 Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών υποχρεούται να προσκομίσει αποκλειστικά στον δήμο διαμονής του τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης δικαιολογητικών στα ΚΕΠ). Τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται αναγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της αίτησης. Σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται η επιλογή οριστικής υποβολής της αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

8
 Από την ένταξη στο πρόγραμμα εξαιρούνται και δεν θεωρούνται μέλη του νοικοκυριού: άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε μονάδες κλειστής φροντίδας ή σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ή σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, ή άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κ.λπ.) ή είναι δικαιούχοι του προγράμματος προστατευμένων διαμερισμάτων, όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς και όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα.
9 Οι άστεγοι, τα άτομα που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, δικαιούνται το ΚΕΑ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών ανοιχτών κέντρων ημέρας αστέγων ή/και υπνωτηρίων που λειτουργούν στους δήμους. Η διαπίστωση της έλλειψης στέγης δεν δύναται να τεκμηριωθεί μόνο μέσω του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
10 Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Κριτήρια, ακίνητα και καταθέσεις 
Ο υποψήφιος που θέλει να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτησή του μέσω του ιστότοπου του προγράμματος ΚΕΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, δηλαδή τους ίδιους που χρησιμοποιεί για την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Για να πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο ΚΕΑ, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ακίνητη περιουσία (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό), η αξία της οποίας να μην ξεπερνά το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ. Επιπλέον, η αξία της κινητής περιουσίας του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ.

Ως κινητή περιουσία θεωρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ., Μ.Χ. ή και τα δίκυκλα. Τέλος, το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4.800 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, τα 7.200 ευρώ για δύο ενήλικες ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με ένα ανήλικο και μέχρι το ποσό των 14.400 ευρώ.



ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply