Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟ 'ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ 'ΚΑΝΕ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Απαγόρευσε για 90 μέρες την είσοδο στις  ΗΠΑ στους πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών. Κομφούζιο στις αερομεταφορές!
Κομφούζιο στις αερομεταφορές προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που έθεσε σε εφαρμογή την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ για την «προστασία του έθνους κατά της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες». 

Το εν λόγω διάταγμα, υλοποιώντας προεκλογική δέσμευση για την οποία ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος, απαγόρευσε για 90 μέρες την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία), που θα απελαύνονται ακόμη και αν κατέχουν νόμιμη βίζα, και διέκοψε για 120 μέρες την εισδοχή όλων των προσφύγων! Μάλιστα, η απόφαση αφορά και τα πληρώματα αεροπορικών εταιριών με διαβατήρια από αυτές τις χώρες!
Συλλήψεις

Εκτιμάται ότι το Σαββατοκύριακο 100-200 επιβάτες συνελήφθησαν μόλις πάτησαν το πόδι τους στις ΗΠΑ, εκατοντάδες δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη παγκοσμίως, 20 εξ αυτών σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μέχρι 80 στο τουρκικό αεροδρόμιο Ατατούρκ, ενώ το κομφούζιο επεκτάθηκε και στα περισσότερα αραβικά αεροδρόμια. 

Η Αμερική έχει ανάγκη από «ισχυρά σύνορα» και «ακραίες εξακριβώσεις» απάντησε μέσω twitter o ίδιος ο Τραμπ, στην κατεπείγουσα εντολή Αμερικανίδας δικαστικού προκειμένου να σταματήσουν οι απελάσεις. Ο προσωπάρχης του Ράινς Πρίμπους τόνισε πως από τους αρχικά συλληφθέντες σε αμερικανικά αεροδρόμια μόνο 24 παρέμεναν χθες υπό κράτηση. Δεκτός έγινε τελικά και ο Ιρακινός Χαμίντ Χαλίντ Ναρουίς, ο οποίος, μαζί με έναν δεύτερο Ιρακινό συλληφθέντα πρόσφυγα, είχε εργαστεί στο παρελθόν για την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ. 

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε; Το γεγονός ότι εκπρόσωπος του αμερικανού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως θα απαγορεύεται η είσοδος και στους κατόχους πράσινης κάρτας - δηλαδή στους νόμιμους κατοίκους των ΗΠΑ! Αργότερα, όμως, στέλεχος της προεδρίας αποσαφήνισε πως απλά θα υποβάλλονται σε... επανέλεγχο κατά την επιστροφή στη χώρα. 

«Δεν δικαιολογούνται αυτοί οι περιορισμοί» δήλωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ, «η απομόνωση είναι αδιέξοδη» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ και η Τερέζα Μέι δήλωσε πως δεν συμφωνεί. Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ (η χώρα του οποίου ανακοίνωσε αντίποινα, όχι όμως για τους ήδη κατέχοντες βίζα) χαρακτήρισε το διάταγμα «μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές».
Ζητά «σχέδιο μάχης» από τους στρατηγούς για ήττα του ISIS
Προθεσμία έως τα τέλη Φεβρουαρίου στους στρατηγούς του, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδιο για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπληρώνοντας ακόμα μία προεκλογική υπόσχεσή του, το σχέδιο πρέπει να περιέχει μια «διεξοδική στρατηγική», προκειμένου να δοθεί «περισσότερη ελευθερία» στα στρατεύματα να πολεμήσουν σε όλα τα μέτωπα τους ισλαμιστές (με «σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο»), αλλά και να στερέψει τους μηχανισμούς χρηματοδότησής τους. Αφήνοντας ανοιχτό... παράθυρο στη Ρωσία, ο Τραμπ κάλεσε τον υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις να βρει «νέους εταίρους του συνασπισμού», ενώ ερώτημα παραμένει αν το σχέδιο θα περιλαμβάνει και χερσαία αμερικανική εμπλοκή στη Συρία.
Τις διαθέσεις του έδειξε ήδη στην Υεμένη, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη -επί Τραμπ- επιδρομή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε αρχηγείο της Αλ Κάιντα στη δύσβατη ορεινή περιοχή Γάκια, με 57 νεκρούς -μεταξύ των οποίων οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά-, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και ενός Αμερικανού στρατιώτη. 

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι την εντολή έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και πως σκοτώθηκαν 14 μέλη της Αλ Κάιντα, ενώ για 41 νεκρούς εξτρεμιστές έκανε λόγο Υεμενίτης αξιωματούχος, μεταξύ αυτών ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης Αμπού Μπαρζάν.
Σόιμπλε: Εγιναν λάθη στο Προσφυγικό

«Εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι, κάνουμε κι εμείς λάθη. Αλλά τουλάχιστον πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε, μιλώντας στη «Welt am Sonntag», τα λάθη της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο Προσφυγικό, «πριονίζοντας» όμως ξεκάθαρα την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ που υπέγραψε την εν λόγω πολιτική. Και μάλιστα σε μία στιγμή που η Μέρκελ -παρότι και η ίδια έχει σκληρύνει τη στάση της στο Προσφυγικό- συνεχίζει να υπεραμύνεται της απόφασης για τη λεγόμενη «πολιτική των ανοιχτών θυρών» που είχε λάβει το 2015. Παράλληλα, ο Σόιμπλε κάλεσε την Ε.Ε. να εξετάσει την εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών σε όλα τα κράτη-μέλη.


ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply