Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...          Φιλικοί αγώνες Taekwondo WTF παμπαίδων-πανκορασίδων, διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Κρύας Βρύσης στις 27 Νοεμβρίου 2016 με την έγκριση της Ένωσης Β. Ελλάδος ΕΤΑΒΕ. Οι ηλικίες που αγωνίστηκαν ήταν γεννηθείς 2005, 2006.2007,2008,2009,2010, 2011, ξεχωριστά κάθε κατηγορία ηλικίας και κιλών.
Στόχος του διοργανωτή Α.Σ. Φίλιππος Γιαννιτσών και της Ολυμπιονίκης Έλλης Μυστακίδου όπως και των συμμετεχόντων συλλόγων και προπονητών ήταν η γνωριμία του αγωνιστικού τομέα ειδικά για τις πολύ μικρές ηλικίες. Ο στόχος δεν ήταν μόνο ο αγώνας αλλά το αθλητικό πνεύμα και τα μηνύματα του, ώστε να γίνει τρόπος ζωής. Μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να ενεργοποιήσουμε συναισθήματα στα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας θωρακίζοντας τα ταυτόχρονα από πολλά που μπορούν να προκύψουν. Το taekwondo είναι ένα άθλημα ατομικό και ομαδικό ταυτόχρονα, γιατί υπάρχει πνεύμα ομάδας σε ένα υγιή σύλλογο και έτσι όποιος αθλητής-ρια κάνει την προσπάθεια του στηρίζεται. Σ’ αυτή την όμορφη γιορτή αθλητισμού συμμετείχε  και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 22 αθλητές-ριες, μεταξύ των 500 αθλητών-ριών συνολικά.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 5 τερέν  με τετράδες και κλήρωση με αναμετρήσεις έως και 4 φορές, σε πολλές κατηγορίες χωρίς νικητή-ρια.  Στο τέλος του αγώνα δόθηκαν για τη συμμέτοχη αναμνηστικά κυπελλάκια κ μπλουζάκια για την επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλλαν.
Οι αθλητές-ριες που συμμετείχαν είναι οι :
-Μέρμηγκας Νικόλαος, Αθανασιάδου-Λάμπρου Παναγιώτα, Χιωτέλη Μαρία, Νικολαϊδης Ιωάννης, Αθανασιάδης-Λαμπρου Θεόδωρος, Τσαρίδου Ευγενία, Ασμενούδης Γεώργιος, Γιαχασίδης Μάριος, Γιαχασίδου Βαρβάρα, Γιαχασίου Ευτυχία, Τριανταγυλλίδης Κων/νος, Διαμαντής Ηλίας, Κυριαζοπούλου Ευαγελία, Αθανασιάδου-Λαμπρου Ευαγγελία, Αγγελίδης Πρόδρομος, Παντελίδης Βασίλειος, Τσάτσης Αργύριος, Χύτας Ραφαήλ, Κουραλίδης Βασίλειος, Τσαρίδης Στέφανος, Μαναβίδης Αλέξανδρος, Μαναβίδης Ραφαήλ, Χιωτέλη Ευαγγελία, Μωυσίδης Λεωνίδας.
Στο πρόσωπο όλων των παιδιών η χαρά ήταν χαραγμένη μέσα από την προσπάθεια που κατέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο αποκομίζοντας ότι μπορούν.

Συγχαρητήρια έδωσαν σε όλη την ομάδα για τη συμμετοχή πάνω απ όλα και εύχονται καλή συνέχεια με υγεία.

Με εκτίμηση


    Ο                                                                                       Ο
Πρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας                                

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού σας προσκαλέι στη εκδήλωση που θα κάνει στις 18 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Νέο Δημοτικο Σχολείο

Συγκρίνει τον Φιντέλ με την ελληνική επανάσταση του 1821;;;
Κατάφερε να εξισώσει την καθολική Ελληνική επανάσταση κατά ενός κατακτητή με την "Ψευδό-Επανάσταση'' ενός οπορτουνιστή. Γιατί ως φάνηκε ο Κάστρο αυτό ήταν. Δεδομένου ότι εγκαθίδρυσε την δική του μορφή δικτατορίας. Και ναι αυτός ο γίγας της πολιτικής, όπως ο άλλος γίγας της Κυψέλης ανόρθωσε ανάστημα, μεταξύ δικτατόρων και κομμουνιστών ολοκληρωτικών καθεστώτων είπε ότι ο γέρος του Μοριά και όλοι όσοι πολέμησαν και σφαγιάστηκαν με μόνο σκοπό την απελευθέρωση της χώρας, την ελευθερία να πιστεύουν στην θρησκεία τους αλλά και την επανάκτιση της δημοκρατίας, είναι ίδιοι με τον Φιντέλ Κάστρο που ζούσε σαν βασιλιάς με το ιδιωτικό του σκάφος ένα πολυτελές νησί και μία ζωή γεμάτη ανέσεις....
Των φυλακών και των βασανιστηρίων των αντιφρονούντων κλπ.
Πόσο άσχετος πρέπει να είσαι για να συγκρίνεις την επανάσταση του 1821 με το καθεστώς του Κάστρο; Αυτή είναι η ψευτο-αριστερά παραμύθι μέχρι τέλους
Η επανάσταση στη Κούβα δεν έχει καμιά σχέση με την επανάσταση του 1821. Εκεί ανέτρεψαν ένα δικτάτορα τον Μπατίστα, για να εδραιωθεί σταδιακά μια άλλη δικτατορία και το 1821 έγινε επανάσταση κατά των Τούρκων κατακτητών για την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πήγαν. Πήγε ο Τσιπρας ώστε να δείξει σε όποιον δεν κατάλαβε μέχρι τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ποιοι κυβερνούν και τι έχουν κατά νου. Ποιές είναι οι σκέψεις τους, τα ινδάλματά τους και η άποψή τους για το μέλλον της Ελλάδας. Αντί να ασχοληθεί με την αξιολόγηση μπας και κλείσει και προχωρήσουμε, κοντράρει τους λοιπούς Ευρωπαίους ηγέτες και εκφωνεί επικήδειους με τον Μαδούρο. Και τώρα στα τέσσερα εκλιπαρώντας για ποσοτική χαλάρωση. Είναι απλά ένας επικίνδυνος θεατρίνος και αριβίστας. Ελπίζω κάποτε να αποδοθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, για την συνεχιζόμενη καταστροφή της χώρας.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, συνάντηση μεταξύ της κας. Ζέφης Δημαδάμα (Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος) του κ. Γιώργου Φραγγίδη (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ) και της κας. Μαρίας Μιχαηλίδου (Υπεύθυνη τομέα Γυναικών, Πολιτισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς) στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μέσα από την οποία θα προβληθούν και θα αναδειχθούν θέματα του συγκεκριμένου τομέα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις και από τους τρεις, οι οποίες και θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Στόχος όλων, η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


-

11.00 Συνάντηση με τον δήμαρχο Κιλκίς
Τη δέσμευσή του ότι το Ποτάμι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής που αφορά τη νομιμοποίηση των κοιμητηρίων εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Δήμαρχο του Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη. Ο δήμαρχος της πόλης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Ποταμιού και αφού του ανέλυσε τα προβλήματα της περιοχής τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί τιμή για την πόλη καθώς είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που έχει επισκεφτεί την πόλη.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη στην περιοδεία του συνοδεύουν ο περιφερειακός συντονιστής Μακεδονίας Παύλος Σιλβιστόπουλος και τα στελέχη του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης και Ρένα Θωμαϊδου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις
Σταύρος Θεοδωράκης: «Ξεκινώντας μια χειμερινή περιοδεία σε όλες τις πόλεις που δεν είχαμε πάει προεκλογικά, ήρθαμε στο φιλόξενο Κιλκίς. Με τον Δήμαρχο -έναν άνθρωπο που μιλά με καθαρές κουβέντες, μιλήσαμε για όλα τα προβλήματα της περιοχής και του υποσχέθηκα ότι σε δύο -τρία σημεία που πραγματικά θεωρώ ότι επείγει οι βουλευτές μας θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για να πάρουμε -πιθανόν- απαντήσεις από τους κυβερνώντες».
Δημήτρης Σισμανίδης: «Ευχαριστώ το Σταύρο Θεοδωράκη για την επίσκεψη του στο δήμο Κιλκίς. Για μένα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή γιατί είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται την πόλη του Κιλκίς. Έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, την πόλη του Κιλκίς και τα περίχωρα. Του τα μετέφερα και μου υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για να δώσει μια λύση. Έχουμε 116 χωριά και το αστείο είναι ότι έχουμε 122 κοιμητήρια και όλα αυτά τα κοιμητήρια με τον ισχύοντα νόμο είναι παράνομα. Τον παρακάλεσα να υποβάλλει μια ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό για να χαρακτηριστούν ως προϋφιστάμενα αυτά τα κοιμητήρια νόμιμα, προκειμένου να μην υποβληθούμε σε δαπάνες. Γιατί να τα νομιμοποιήσουμε θέλουμε γύρω στα 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα έχουμε παρόμοιο πρόβλημα και με τα γήπεδα».
Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο περιφερειακός συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Σιλβιστόπουλος
14.00: Επίσκεψη στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τη Διοικήτρια και το προσωπικό για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:
«Προβλήματα στην υγεία έχουμε πολλά, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, όπως η διοικήτρια του νοσοκομείου, που γνωρίζουν το χώρο της υγείας και πραγματικά καταβάλλουν προσπάθειες και κάνουν σωστές ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα. Δυστυχώς πάντα θα λείπουν χρήματα -έτσι συμβαίνει στην Ελλάδα- αλλά πολλές φορές τις λύσεις τις δίνουν οι άνθρωποι και η συνεργασία. Το Ποτάμι έκανε ερώτηση και στη Βουλή, και είναι εδώ στο Κιλκίς στο νοσοκομείο για να επιμείνει ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα περιφερειακά μας νοσοκομεία και να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά -τις διοικήσεις, τους διευθυντές αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- που κάθε μέρα δίνουν μάχη για να έχουμε τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα στην υγεία.


Μαρία Βλάχου- Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Θεοδωράκη και είναι τιμή για μας η επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας, καθώς και το ενδιαφέρον του για τα προβλήματά μας και για το χώρο μας. Έδειξε ενδιαφέρον και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε που είναι κυρίως κτιριακά και για το ζήτημα του προσωπικού. Τον ενημερώσαμε που περιμένουμε περισσότερο προσωπικό και πού είμαστε καλά».
-

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Τούρκος και η Αβάνα δεν είναι Παρίσι. Αν ήταν αμφότεροι όσα είπα, η κατάσταση θα ήταν τραγούδι του Μαχαιρίτσα, όχι σουρεάλ παρουσία πρωθυπουργού Δυτικής χώρας στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.
Αν δει κανείς τη λίστα των συμμετεχόντων είναι να απορεί κανείς, τι κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, πρωθυπουργός χώρας-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε μια τέτοια κηδεία. Φυσικά και άλλες κυβερνήσεις έστειλαν εκπροσώπους τους, με δεδομένη την ιστορική συγκυρία, αλλά οι αρχηγοί κρατών κατά τεκμήριο απέφυγαν να πάνε. Μέχρι και ο Καναδός κ. Τριντό που μίλησε με τόσο θερμά λόγια για τον κ. Κάστρο, επειδή ήταν …φίλος του πατέρα του, έστειλε τον γενικό κυβερνήτη του Καναδά και άκουσε τους συμβούλους του και δεν πήγε. Αλλά, το πρόβλημα στη δική μας την περίπτωση είναι άλλο: ο κ. Τσίπρας χρειάζεται να θυμηθεί και να θυμίσει πως είναι Αριστερός, πως έχει το χέρι υψωμένο ψηλά σε γροθιά. «Μέχρι την τελική νίκη των λαών».
Και μετά έκανε μια αποκρατικοποίηση. Και άλλη μία. Και μια μείωση επικουρικών συντάξεων. Και μια αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Και μια αύξηση έμμεσων φόρων. Και πολλά ακόμα που, ακόμα και «ήττες στον δρόμο προς τον σοσιαλισμό», όπως λέει ο Αριστείδης Μπαλτάς, να είναι, δεν του εξασφαλίζουν το επαναστατικό προφίλ που ίσως τόσο θα επιθυμούσε. Ο κ. Τσίπρας είναι η ενσάρκωση της Μνημονιακής Αριστεράς, βγαλμένος από τα όνειρα των Ευρωπαίων, οι οποίοι δεν φαντάζονταν πως θα έβρισκαν τόσο βολικό εφαρμοστή των συμφωνημένων και μάλιστα με τόσο αμυδρές κοινωνικές αντιδράσεις.
Πλην όμως, για να υπηρετηθεί η εικόνα, το όραμα, το απωθημένο, ο κ. Τσίπρας και πήγε στην Κούβα και εκφώνησε έναν θερμό επικήδειο. Και μετά, θα γυρίσει στην Ελλάδα, αφού περάσει τρεις μέρες στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα πρέπει να εγκρίνει το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μπορεί να πάρει κάτι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά θα έχει δώσει και άλλα, και άλλα. Ο κ. Τσίπρας είναι και γαλαντόμος και ολιγαρκής: δίνει όσα του υπαγορεύει η αδυναμία της χώρας, την οποία κατάλαβε μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση και παίρνει όσα του είναι αρκετά, προκειμένου να μπορέσει να συντηρηθεί στην εξουσία, μέχρι να γυρίσουν τα κόζια και η διάθεση του κόσμου.

Μέχρι τότε, θα ζούμε σε συνθήκες άκρατου σουρεαλισμού. Ο ηγέτης που τιμά τον Κάστρο με τόσο θερμά λόγια λίγες μέρες πριν την τελετή για την κηδεία του, θα γυρίσει για να εφαρμόσει ένα σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα. Ομολογουμένως, αν ήμουν π.χ. Γερμανός θα απολάμβανα το θέαμα, αλλά είμαι Έλληνας πολίτης και πρέπει να δω τι μέλλει γενέσθαι με τις υποχρεώσεις μου στο κράτος.ΠΗΓΗ:rizopoulospost.com
-

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στο Κιλκίς.

Συγκεκριμένα η δόνηση σημειώθηκε στις 19.36. Ήταν, όπως προαναφέραμε, 3,7 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 13 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς.


Πηγή: enikos.gr

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών καταγγέλλει την  προσπάθεια τρομοκράτησης από μηχανισμούς της κυβέρνησης που σκοπό έχουν την επιβολή σιγής νεκροταφείου μπροστά σε όλη αυτή τη  λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν να περάσουν.
Την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει σχολεία μαγαζιά με τους γονείς πελάτες κι αμόρφωτα παιδιά, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη κρούσμα αυταρχισμού, αυτή τη φορά στο Κιλκίς. Στις 7 Νοέμβρη, ημέρα του πανελλαδικού παμμαθητικού συλλαλητηρίου έξω από το 1ο Λύκειο Κιλκίς συλλαμβάνεται κατόπιν καταγγελίας του διευθυντή του Λυκείου νέα γυναίκα (μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και της ΟΓΕ) για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερση» επειδή  διακινούσε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών έξω από το σχολείο ώστε να τους ενημερώσει.
Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Κιλκίς καθώς και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ενημερώσει τους μαθητές για το επικείμενο συλλαλητήριο. Η στάση τους θυμίζει άλλες εποχές, μαύρες, τότε  που οι ιδέες διώκονταν.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συναγωνίστρια μας.
Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια καταστολής των αγώνων. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας.

Στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα της δίκης, θα είμαστε εκεί. 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! 
- -

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου καταγγέλει την σύλληψη μέλους του  Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) , την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του  2ου  ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Ως Ομάδα Γυναικών στηρίζουμε τους αγώνες των μαθητών  και διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές. Ένα σχολείο που θα έχει καθηγητές για όλα τα μαθήματα, βιβλία, εργαστήρια, αίθουσες, αθλητικές υποδομές. Που θα μορφώνει όλους τους μαθητές το ίδιο και δεν θα κάνει τη ζωή τους λάστιχο ανάμεσα στο σχολείο και το φροντιστήριο με όλα τα έξοδα που συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειές τους και θα έχουμε απέναντί μας οποιονδήποτε  με την στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.
Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.
Καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα  που διεκδικεί και αγωνίζεται.
Τις καλούμε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο καθώς και με την παρουσία τους στις 2 Δεκέμβρη την ημέρα της δίκης. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας!

«Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας»
- -

Επίσκεψη Σ. Θεοδωράκη στο Δήμαρχο Κιλκίς
Τον Πρόεδρο του Ποταμιού δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κιλκίς στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σταύρου Θεοδωράκη στο Δήμο Κιλκίς.
Ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε σφαιρικά τον κ. Θεοδωράκη για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κιλκίς με έμφαση στο προσφυγικό και στην αποσυμφόρηση της προσφυγικής δομής Χέρσου, όπου φιλοξενούνται πλέον 250 πρόσφυγες, στο ΤΕΙ Κιλκίς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα η ολοκλήρωση των οποίων παρεμποδίζεται από την κρατική μηχανή όπως η συντήρηση και αναβάθμιση των κερκίδων του εθνικού σταδίου της πόλης και η νομιμοποίηση των κοιμητηρίων του διευρυμένου Δήμου Κιλκίς.  Αναφερόμενος στο ζήτημα συντήρησης και αναβάθμισης των κερκίδων ο κ. Σισμανίδης καυτηρίασε την πολιτική του αρμόδιου υφυπουργείου που δεν παραδίδει εδώ και ένα χρόνο το φάκελο του έργου στο Δήμο προκειμένου αυτός να υλοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες με ίδιους πόρους. Για δε τα κοιμητήρια επισήμανε ότι ο Δήμος Κιλκίς, που είναι και ο τρίτος σε γεωγραφική έκταση ΟΤΑ της Ελλάδας, έχει 116 οικισμούς με 122 κοιμητήρια και το κόστος που απαιτείται για τις γεωλογικές και περιβαλλοντικές μελέτες ώστε να αδειοδοτηθούν ανέρχεται στα 2.000.000ευρώ, ποσό ιδιαίτερα  υψηλό για τα οικονομικά του Δήμου.
Ο κ.  Θεοδωράκης δεσμεύθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στο αυριανό ετήσιο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε ενώ τόνισε ότι το ''Ποτάμι''  θα ασκήσει πίεση μέσω της κοινοβουλευτικής του δύναμης για την προώθηση των αιτημάτων που του τέθηκαν.

Κατά τη συνάντησή τους που έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μια γόνιμη συνεργασία για ζητήματα του Δήμου Κιλκίς. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ kilkiswebtv: 
Γιά ποιό λόγο δεν ενημερώθηκαν τα ΜΜΕ γιά την εδώ παρουσία του αρχηγού του Παταμιού;
- -

ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου ΔΣ: ΞENITIΔHΣ Π IΩANNHΣ 19
ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ 19
BAΣIΛEIAΔOY ANNA 12
ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 11
 ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 8
BAΣIΛEIAΔOY ΘEOΔΩPA 4
MΠIKOY ΠANAΓIΩTA 2
Κατόπιν αυτού Πρόεδρος επανεξελέγει ο Πατήρ Ιωάννης Ξενιτίδης
Αντιπρόεδρος η κυρία Αγγελική Ευθυμιάδου
 Γραμματέας η κυρία Λαυρεντιάδου Συμέλα
 ταμίας η κυρία Ευθυμιάδου Καλλιόπη και

μέλος η κυρία Βασιλειάδου Άννα

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
        18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς-προφεστιβαλικές εκδηλώσεις!!!!!!!!
        Από τις 7 έως και τις 14 Δεκεμβρίου στην πόλη της κούκλας, το Κιλκίς !!!!!!
Οι παραστάσεις μας στο Συνεδριακό Κέντρο
Τετάρτη 7.12.2016
        Πρώτη παράσταση μας  από το State Puppet TheatreVarna – Βουλγαρία με τίτλο
Οι Μαγικοί μάγειρες” θα σας καταπλήξει με την απίστευτη μαεστρία της!
        Ένα απρόσμενο παιχνίδι με λαχανικά, φρούτα και προϊόντα από τον απέραντο  κόσμο των τροφίμων. Με πολύ κέφι, μουσική και γέλιο οι μικροί θεατές και οι γονείς τους θα διασκεδάσουν με αυτήν την ασυνήθιστη κουζίνα όπου τα τρόφιμα ζωντανεύουν στα χέρια των μαγικών και γεμάτων τρέλα μαγείρων.
Πέμπτη 8.12.2016
        Ακολουθεί ο Άθως Δανέλλης -Αθηναϊκός Θίασος Σκιών-Ελλάδα με την πρωϊνή παράσταση “Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης” και την απογευματινή “Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος”.
        Ο αγαπημένος ήρωας για άλλη μια φορά θα μπλέξει σε περιπέτειες και θα σκαρφιστεί τα πάντα για να  ξεμπλέξει.Αξέχαστες κωμικές σκηνές με τους αγαπημένους ήρωες της καραγκιοζοπαρέας σας περιμένουν.
Παρασκευή  9.12.2016
        Ο Remo Di Filippo από την Ιταλία θα σας παρασύρει σε ένα μουσικό-χορευτικό ταξίδι με τις μαριονέτες του με τίτλο Hanging by a Thread” – “ Από μια κλωστή.....”.
        Μαζί με τις μαριονέτες ζωντανεύουν ιστορίες και καταστάσεις, ποιητικές και σουρεαλιστικές μαζί.  Ο Niccolò, ο βιολιστής που εξαπατήθηκε από την ίδια του την δεξιοτεχνία, η Pina  η μπαλαρίνα, ο Johnny B.Good  που ζει με την Gibson κιθάρα του, ο Costante με το ποδήλατο του, ο Gino  με τις αμφιβολίες του και άλλοι πολλοί... έχουν ραντεβού στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου.
Σάββατο 10.12.2016 (επίσημη ημέρα έναρξης)
        Ο Hakan Arisoy από την Τουρκία θα σας ξετρελάνει με την παράσταση του “ Ο χορός των μαριονετών”, όπου οι μαριονέτες επιδεικνύουν τις απίστευτες χορευτικές  ικανότητες τους σε ό,τι ρυθμό μπορείτε να φανταστείτε.  Ο Elvis Presley και ο Michael Jackson,  η γλυκιά μαριονέτα Ayse παρέα μ’ ένα μπαλόνι αλλά και μια μαριονέτα που θα χορέψει σε ανατολίτικους ρυθμούς. Η τελευταία μαριονέτα θα κάνει την έκπληξη της παράστασης...............
Κυριακή 11.12.2016
        Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς από την Ελλάδα συμμετέχει με την παράσταση O Φεγγαροσκεπαστής” και αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της ανάπτυξης της τέχνης του κουκλοθεάτρου στην πόλη μας , ως αποπτύπωμα της πολύχρονης πορείας του κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς.
      Ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής θέλει να φθάσει έγκαιρα στο φεγγάρι, μα μπορεί χωρίς τη μαγική καραμέλα; Κι αν δεν φθάσει θα έχουμε πάντα πανσέληνο και θα χαθούν για πάντα όλα τα όμορφα μισοφέγγαρα; Άραγε, τι ρόλο μπορούν να παίξουν ο μικρός εφημεριδοπώλης, η καλόκαρδη ψιλικατζού, ο ρολογάς κι ο φυσητής γυαλιού; Θα βοηθήσει η δύναμη ενός πρωταθλητή και ενός παλικαρά περισσότερο από την καλοσύνη μιας κοπέλας και την εξυπνάδα ενός μικρού κοριτσιού; Ποιος απ’ όλους θα καταφέρει να στείλει τον Τιμολέοντα στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον Ναπολέοντα;
Δευτέρα 12.12.2016
      Με χορευτική προσέγγιση η παράσταση της  Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με τίτλο “Διαφορετικότητα και Συνύπαρξηκαταδεικνύει την ανάγκη να υπάρχουμε μέσα από τη διαφορετικότητα μας.
        “ Συμβάδισε!Μη φαίνεσαι. Να είσαι.  Είναι το διαφορετικό ατέλεια; Διαφορετικός είναι ο καθένας. Ας προσαρμοστούμε”.
Τρίτη 13.12.2016
        Ανεπιφύλακτα σας  συνιστούμε την υπέροχη  ταινία κινουμένων σχεδίων του Αλέ Αμπρέου “Το αγόρι και ο κόσμος” (O Menino eo Mundo). Μια ταινία που έλαβε 47 διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κινουμένων σχεδίων, Academy Awards 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Annecy International Animated Film Festival 2014, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Annie Awards 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, The Platino Awards for Iberoamerican Cinema 2015, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κριτικής Επιτροπής Παιδιών, Mill Valley Film Festival 2014.
        Είναι η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για
να συναντήσει τον πατέρα του, που αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «LExpress».

Τετάρτη 14.12.2016
Μαγικοί κόσμοι θα απακαλυφθούν σε όσους παραβρεθούν στην παρουσίαση παιδικών βιβλίων επαυξημένης πραγματικότητας των εκδόσεων  iWrite.gr στο Συνεδριακό Κέντρο σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς
        Βιβλία που ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών...μια μοναδική εμπειρία όπου τα ζώα της φάρμας και του βυθού της θάλασσας, τα ζώα που συναντάμε σε σαφάρι, μνημεία από όλο τον κόσμο, δράκοι & μονόκεροι της φαντασίας περπατούν και ακούμε τους ήχους τους, ενώ θα ταξιδέψουμε και στο διάστημα για να δούμε από κοντά όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος!
        Η νέα γενιά παιδικών βιβλίων του iWrite.gr,  τρισδιάστατα μοντέλα με κίνηση και ήχο  “περπατάνε” πάνω στις σελίδες ενός κλασσικού βιβλίου, χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι παραστάσεις μας στη  Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Πολυχρονίδου Παρέσα με την Καλλιόπη  Μητσακάκη θα παρουσιάσουν την παράσταση  "Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο", μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του SHEL  SILVERTEIN. Στην περιπέτεια του Κομματιού-που-λείπει, πάντα κάτι στράβωνε και το Κομμάτι παρέμενε μισό. Ώσπου κατάλαβε ότι τα σχήματα αλλάζουν και οι γωνίες αμβλύνονται. Και δεν περίμενε κανέναν να το βοηθήσει να κυλήσει. Κυλούσε μόνο του.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο θίασος “Παραμυθόδεντρο” θα παρουσιάσει την παράσταση  O  Ήλιος και το Φεγγάρι”,  ένα παλιό λαϊκό παραμύθι με ήρωες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και τον αγαπημένο τους κοκοράκο που πλήττει από μοναξιά.
Ο ΄Ηλιος  και το Φεγγάρι – τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους μα τόσο ίσοι – μαλώνουν για το ποιος είναι σπουδαιότερος .
Ο παππούς με απλότητα και σοφία βοηθά στην επίλυση της διαφοράς τους μέσα από τη σπουδαιότητα πανάρχαιων αξιών, της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Αυτή η στάση του απέναντι στη ζωή ανταμείβεται με ....μια κότα που γεννά χρυσά αυγά.
Άραγε η κότα αυτή θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο παππούς , η γιαγιά και ο κοκοράκος τους;

Οι παραστάσεις μας  στις πλατείες της πόλης
        Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης  στις 12.30  ο θίασος “Παραμυθόδεντρο” θα παρουσιάσει τη διαδραστική παράσταση με μαρότες “Τα γλυκά των Χριστουγέννων ...κινδυνεύουν”, μια διαδραστική παράσταση όπου τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν τον Μπισκοτί να σώσει  το αγαπημένο του αφεντικό αλλά και  τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τα μαγικά κόλπα της πονηρής και κακιάς  μάγισσας.
        Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Πάρκο-κήπος στις 12.30 θα επιδείξουν τη χορευτική δεινότητα τους οι μαριονέτες του Hakan Arisoy.
       
        Αξέχαστη θα σας μείνει και η εμπειρία με τον Εμψυχωτή-κλόουν που θα σας υποδεχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πριν την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στις 7 στο Συνεδριακό Κέντρο με  ταχυδακτυλουργικά κόλπα και κυρίως …... άφθονο γέλιο.
        Στην επόμενη επικοινωνία μας θα σας πούμε και για τις υπόλοιπες δράσεις μας!!!!

        Μέχρι τότε να ετοιμάζεστε!!!