Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...


ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ... ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΑΣ
Και οι περικοπές συνεχίζονται ερήμην των χιλιάδων συνταξιούχων, που βλέπουν τις συντάξεις τους να «ψαλιδίζονται» και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Σε χρήματα που ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε εργαζόμενους και εργοδότες, το κράτος αποφασίζει, διατάζει και… «εκτελεί»!
Της Αμέλιας Αναστασάκη
Ο νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο παραβίασε τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και προέβη σε επανυπολογισμό - αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων, όχι με βάση τα αρχικά τους ποσά (όπως αυτά αναγράφονται στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις προ της δημοσίευσης του νόμου), αλλά αφού πρώτα αφαιρέθηκαν οι περικοπές των προηγούμενων νόμων (4051/2012 και 4093/2012)!
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, ένας συνταξιούχος με 480,52 ευρώ επικουρική από την αρχική συνταξιοδοτική απόφαση π.χ. το 2009, καταλήγει σήμερα μετά τις μνημονιακές μειώσεις και τον νόμο Κατρούγκαλου, να λαμβάνει ποσό 113,84 ευρώ! Δηλαδήτο ποσό της επικουρικής του σύνταξης έχει υποστεί μείωση σχεδόν 77%! Ο κύριος Μητρόπουλος μας αναλύει την περίπτωση:
Συνταξιούχος του ΙΚΑ που λαμβάνει μεικτό ποσό επικουρικής σύνταξης 480,52 ευρώ , έχει τις εξής κρατήσεις:
28,83 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης
90,51 ευρώ του νόμου 4024/2011
72,24 ευρώ του νόμου 4051/2012(κρίθηκε αντισυνταγματικός!)
28,89 ευρώ του νόμου 4093/2012 (κρίθηκε αντισυνταγματικός!)
13,52 ευρώ του νόμου 4052/2012
14,79 ευρώ κράτηση ασθενείας
26,6 ευρώ φόρος
Καταβλητέο ποσό: 205,16 ευρώ
Πώς διαμορφώνεται ο επανυπολογισμός:
ΜΕΙΚΤΟ= 480,52 ευρώ
ΜΕΙΩΣΕΙΣ= 205,16 ευρώ
ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ= 275,36 ευρώ
ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ=275,36 ευρώ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ= 0,4927 ευρώ
ΝΕΟ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ= 135,67 ευρώ

Όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr, ο Αλέξης Μητρόπουλος, το ποσό της επικουρικής δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, αφού υπάρχουν και άλλες ακόμα περικοπές! Υπάρχουν και οι κρατήσεις 8,14 ευρώ για ασθένεια (6%), αλλά και φόρος 13,69 ευρώ! Άρα η σύνταξη καταλήγει στα 113,84 ευρώ!




ΠΗΓΗ:newsbomb.gr
- - -

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), με μια επιστολή – «χαστούκι» που αποστέλλει σήμερα, Παρασκευή (30/09/2016) προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητά τη δέσμευσή του, ώστε να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας καταγγέλλουν στον πρωθυπουργό ότι την Τετάρτη (28/09/2016) επιχειρήθηκε να βγει στο «σφυρί» το σπίτι ενός ατόμου με βαριά αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, αλλά εν τέλει ο πλειστηριασμός απετράπη, χάρη στην παρέμβαση ομάδας πολιτών.

«Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ζητάμε την προστασία τουλάχιστον της α' κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, ως ένα ελάχιστο δείγμα δικαιοσύνης και κοινωνικού κράτους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Ε.Σ.Α.με.Α.



ΠΗΓΗ:newsbomb.gr
- - -

 Έκτακτη χρηματοδότηση Δήμου Παιονίας από Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη χθεσινή (29/09/16) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, εισηγήθηκε την έγκριση της αποδοχής της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών για την ενίσχυση του Δήμου.
Ο κ. Γκουντενούδης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για την έναρξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι του δήμου μας για την επαναφορά της κανονικότητας και της νομιμότητας.
Στην Αθήνα ο Δήμαρχος με την συνδρομή των συμβούλων του έθεσε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την αποκατάσταση των δομών του δήμου από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων ιδιωτών.
Με την εκταμίευση της πίστωσης αυτής, ο υπουργός έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η δρομολόγηση του θέματος των αποζημιώσεων των ιδιωτών.

Οι εργώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων προς την κυβέρνηση για την απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. 
-

Του Κώστα Πουντζουκίδη
Ένα σωστό γεύμα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του αθλητή. Στόχος του γεύματος είναι ο εφοδιασμός με ενέργεια και νερό.
Τι πρέπει να προσέξει ένας αθλητής tae kwon do την ημέρα των αγώνων;
Προτείνεται λοιπόν:

1. Να κάνει μικρά γεύματα που να επιτρέπουν στο στομάχι να είναι σχετικά άδειο κατά την εκκίνηση του αγωνίσματος.

2. Να παρέχει επαρκή ποσότητα θερμίδων, από υδατάνθρακες.

3. Να παρέχει επαρκή ποσότητα νερού, για διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας.

Διαλύματα πυκνά π.χ. (χυμοί) πρέπει να αραιώνονται με νερό για να γίνουν ισοτονικά.

Να αποφεύγονται:

Η φρουκτόζη γιατί προκαλεί μείωση των αποθεμάτων σε γλυκογόνο, με αποτέλεσμα μείωση της αντοχής.

Η σοκολάτα που προκαλεί αύξηση της γλυκόζης στο αίμα αλλά στη συνέχεια προκαλείται υπογλυκαιμία, με αποτέλεσμα, μείωση της απόδοσης.

Οι φυτικές ίνες, που βρίσκονται κατά κύριο λόγω στα λαχανικά. Είναι δύσπεπτες και επιφέρουν δυσφορία στον αθλητή.

Τα όσπρια θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς και αποφυγή όξινων γευμάτων.

* Πουντζουκίδης Κώστας
- Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ
- Ειδικότητες: Πυγμαχία-Tae kwon do- Kick boxing - Σωματική Διάπλαση
Προπονητής Ομάδας tae kwon do Λιμενικού Σώματος.
- Επί 13 έτη μέλος και προπονητής Αυτοάμυνας της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λ.Σ.
- 2 Φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing wasco 2008 - 2009.
- Πρωταθλητής και Κυπελούχος Ελλάδος tae kwon do
- -

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Η προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι όχι μόνο πρόχειρη αλλά και αδιαφανής και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς έχουν αποδείξει ποια είναι η πραγματική αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες. Φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια από τους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες του θιάσου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 


Τα 17 κρούσματα ηπατίτιδας Α στη Νέα Καβάλα Κιλκίς δεν αφορούν «ασθένειες που μεταδίδονται από πρόσφυγες ή μετανάστες». Οι συνάνθρωποι μας νόσησαν με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των κομματικά τοποθετημένων υπηρεσιακών παραγόντων και άτυπων συντονιστών. Τα παιδιά των προσφύγων δεν πηγαίνουν στο σχολείο με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν. Η διασπορά των προσφύγων δεν έγινε ακόμα γιατί σε κάποια γραφεία στην Αθήνα μετράνε ακόμα το πολιτικό κόστος. Την απόφαση για το Χωρύγι την πήρε η κυβέρνηση και οι ακριβοπληρωμένοι «ιδιώτες» συνεργάτες της.

Όσοι παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι για τη διαχείριση των Κέντρων Φιλοξενίας στο νομό μας δεν έχουν καμία αρμοδιότητα από το νόμο, καμία επίσημη ανάθεση καθηκόντων από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Το ότι δεν υπάρχουν ΦΕΚ διορισμού των ανθρώπων που εμφανίζονται ως συντονιστές των Κέντρων Φιλοξενίας δεν είναι επιχείρημα υπέρ της κυβέρνησης όπως θέλει να πιστεύει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήθελαν να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία και όχι διαπλοκή με τα συμφέροντα και τα ΜΜΕ, θα τους διόριζαν άμισθους ειδικούς συμβούλους όπως προβλέπεται από νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι το Μάρτιο του 2015.

Αλλά φαίνεται ότι το τζάμπα πέθανε όπως είπε αυτογελοιοποιούμενος ο κ. Τσίπρας.

Από την άλλη πλευρά η αυτοδιοίκηση απλώς ενημερώνεται εκ των υστέρων για ειλημμένες αποφάσεις ενώ τα υπόλοιπα θεσμοθετημένα όργανα, όπως ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Λειτουργούν μόνο ως γραφεία τύπου της κυβέρνησης ή περιμένουν καρτερικά τους φετφάδες των άτυπων οργάνων της κυβέρνησης.

Οι νόμοι και οι διαδικασίες της πολιτείας όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού έχουν τεθεί σε αναστολή.

Η ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά από τους υπουργούς υγείας και εσωτερικών την εφαρμογή του νόμου και την απόδοση των ευθυνών, αν υπάρχει πια τσίπα.

Να σταματήσει επιτέλους αυτό το πάρτυ με τα κρυφά κονδύλια που διακινούνται σε ημετέρους με πρόσχημα το προσφυγικό.
- -

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:
1.   Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στο οδικό τμήμα μεταξύ του του ανισόπεδου
κόμβου Κ10 στα Κωνσταντινοπολίτικα (Κωνσταντινοπολίτικα, Μαλακοπή, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη) και του κόμβου Αεροδρομίου – Νέων Μουδανιών (Κ12) και με κατεύθυνση προς ανατολικά και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 6:00 το πρωί.
2.   Αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και
καθαρισμός στο οδικό τμήμα της περιοχής μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Νέων Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου Κ6 στη Νεάπολη με κατεύθυνση προς δυτικά και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 9:00 το πρωί.
3. Κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) και καθαρισμός στις περιοχές των ανισόπεδων κόμβων Κ7 (Επταπυργίου), Κ8 (Τριανδρία, κέντρο, οδός Κατσιμίδη), Κ9 (Τούμπα, γήπεδο ΠΑΟΚ) και Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα) με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 8:00 το πρωί.


 Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
-

Θέμα: Συμμετοχή Δημάρχου Παιονίας στην έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και συνάντηση του με Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος η οποία είχε ως θέμα την απόπειρα της κυβέρνησης μέσω μιας απαράδεκτης μεθόδευσης να θεσμοθετήσει εντεταλμένους «τοποτηρητές» στους δήμους.
Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αντιδρούμε δυναμικά σε οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει το σύνταγμα και να καταργήσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γκουντενούδης συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Γιάννη Παπαδόπουλου είχε επίσης συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής ο οποίος επιλαμβάνεται θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διαμονή και εκπαίδευση των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Παιονίας και τέθηκε εκ νέου από τον Δήμαρχο το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών του δήμου.
- -

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και πολυμελή αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους και κομματικά στελέχη, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελούν θέματα αιχμής, τόσο για τη διοίκηση της Περιφέρειας, όσο και για το ΚΚΕ, με έμφαση στην ανεργία, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τα ζητήματα πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά θέματα), τη μεταφορά μαθητών, την κοινωνική πολιτική, τα έργα υποδομής, τα πολιτιστικά έργα και τα έργα υγείας και παιδείας, αλλά και μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να στηρίξει τις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, για μεγαλύτερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με τους αναλογούντες πόρους, ενώ ταύτιση απόψεων υπήρξε τόσο στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων πολιτικής προστασίας και ανεργίας, όσο και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη γόνιμη αντιπολίτευση που ασκούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα στελέχη της παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία όπως είπε συμβάλλει στη βελτίωση και των πεπραγμένων της διοίκησης, ενώ χαρακτήρισε το ΚΚΕ «σταθερή φωνή» του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «υποδέχτηκα σήμερα έναν πολιτικό που εκτιμώ ιδιαίτερα κυρίως για τη σταθερότητα και τη συνέπεια των θέσεων που διαχρονικά εκφράζει, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, αλλά και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συζητήσαμε σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημέρωσα τον κ. Κουτσούμπα για το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνουμε για να αναβαθμίσουμε συνολικά τις υποδομές στην περιοχή μας. Μιλήσαμε επίσης για τα σημαντικά έργα παιδείας και πολιτισμού που γίνονται στην Κεντρική Μακεδονία, για το μεγάλο και ισχυρό ‘δίχτυ’ προστασίας που έχουμε απλώσει για τους συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, οργανώνοντας συνεχώς διανομές τροφίμων και ειδών στοιχειώδους διαβίωσης για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ήδη έχουμε διανείμει από τις αρχές του έτους άνω των 150 τόνων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Επιπλέον συζητήσαμε για μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα στα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί να δώσει και λύσεις. Παρουσίασα στον Γραμματέα, μεταξύ άλλων, το σημαντικό πρόγραμμα της ΠΚΜ Terra-Med που θα αναπλάσει και θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής, τα αναπτυξιακά δεδομένα και την εικόνα του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Ζήτησα από τον κ. Κουτσούμπα να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλουμε ως Περιφέρεια για την επίλυση μιας σειράς από θέματα, όπως το προσφυγικό, στο οποίο ακόμη και σήμερα, τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ υπάρχει δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης, δεν έχει γίνει τίποτα για τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας».
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Είχαμε μια αναλυτική και ενδιαφέρουσα συνάντηση και ενημέρωση από τον κ. Τζιτζικώστα για όλα τα θέματα, όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας. Επισημάναμε την αναγκαιότητα να αποκτήσουν προτεραιότητα τα έργα που αφορούν στις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων τις περιοχής και πρωτίστως τα ζητήματα των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας και η εξασφάλιση κι όλων των ανθρώπων που επλήγησαν πρόσφατα από τις πλημμύρες στην περιοχή, τα έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπυρικής προστασίας, που βεβαίως μπορούν να δώσουν και δουλειά και να αντιμετωπίσουν ένα μέρος της ανεργίας, που εμφανίζει πολύ υψηλά ποσοστά σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία.
Ταυτόχρονα μιλήσαμε για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, καθώς το 50% και πλέον των προσφύγων, βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία. Η πολιτική στο προσφυγικό, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, έφτασε στο σημείο να εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην πατρίδα μας, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει στοιχειωδώς ούτε συνθήκες φιλοξενίας, ούτε την απαραίτητη χρηματοδότηση, ούτε τις απαραίτητες υποδομές, που είναι αναγκαίες για να μπορούν να βοηθήσουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το κύριο πρόβλημα που εντοπίζουμε στο προσφυγικό, είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε και η συμφωνία που ακολούθησε ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, την οποία υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση. Συμφωνία, που ουσιαστικά εγκλωβίζει αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους στη χώρα μας και δημιουργεί προβλήματα τόσο στους ίδιους, που θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες, όσο και στις λαϊκές οικογένειες, στους εργαζόμενους της δικής μας χώρας.

Επίσης συζητήσαμε για μια σειρά από ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις της Περιφέρειας και για τα προβλήματα ιδιαίτερα της μεταφοράς μαθητών, επισημαίνοντας την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση, η κεντρική εξουσία, έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει συνεχώς αρμοδιότητες στην Περιφερειακή και την Τοπική Διοίκηση, ως συστατικό στοιχείο του Κράτους, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. ώστε να επιτελέσουν στοιχειωδώς το έργο τους. Γι’ αυτό το ΚΚΕ και οι σύμβουλοί του στην Περιφέρεια και παντού, βρισκόμαστε από τη θέση της αντιπολίτευσης, έτσι όπως πιστεύουμε πρέπει να βρίσκονται και όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, απέναντι στην κεντρική εξουσία με διεκδικήσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η ικανοποίηση των λαϊκών των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής και συνολικά της χώρας».



- -

Αύριο στις 16.30 η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς τον Κιλκισιακό , στην κοινή έδρα ,για την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΚιλκίς. Ο Αλέξανδρος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και καλεί όλους τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο για το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.
- -

“Βούλα Πατουλίδου:  Παντού, όπου υπάρχει Ελληνισμός, υπάρχουν ακόμα και σήμερα Ευεργέτες χωρίς να το βροντοφωνάζουν”

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε ομιλία στον στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η ομιλία έγινε σε έναν κατάμεστο, για πρώτη φορά, από μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης Ιερό Ναό, γεγονός που επισημάνθηκε πολύ θετικά από την κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Συγκεκριμένα η κ. Πατουλίδου απευθυνόμενη σε “αυτό το μελίσσι μαθητών που έχει κατακλύσει την Αγία Σοφία” εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  τους καθηγητές και μαθητές που τίμησαν με την παρουσία τους την σημερινή εκδήλωση.
Ορμώμενη από την παρουσία μαθητών, η κ. Πατουλίδου παρομοίωσε τον Λεωνίδα και τους 300 πολεμιστές του με τους Εθνικούς Ευεργέτες, γιατί “κανείς δεν τους υποχρέωσε να μείνουν εκεί στις Θερμοπύλες για να προστατεύσουν τον τόπο τους, την ψυχή τους, την ελευθερία τους. Αντίστοιχα οι ευεργέτες δεν υποχρεώθηκαν από κανέναν να διαθέσουν την ζωή και την περιουσία τους στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην πνευματική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο του αναγεννημένου ελληνικού έθνους”
Η  κ. Πατουλίδου κλείνοντας την ομιλία της δεν παρέλειψε να αναφερθεί “στους σύγχρονους καθημερινούς κοινωνικούς ευεργέτες του Απόδημου Ελληνισμού, συνανθρώπους μας που δίνουν αξία και νόημα στην αλληλεγγύη και την αγάπη.  Παντού, όπου υπάρχει Ελληνισμός, υπάρχουν ακόμα και σήμερα  Ευεργέτες χωρίς να το βροντοφωνάζουν. Οι δράσεις τους αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα πολιτισμού και αποδεικνύουν ότι τα 3.000 χρόνια της ελληνικής ιστορίας, όταν διδάσκεται στα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χαθούν ποτέ.”
Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικών Ευεργετών που βρίσκεται στη νότια Πύλη της ΔΕΘ.
-

Στα γηπεδα του ομιλου αντισφαιρισης φιλοξενηθηκαν σημερα τα τμηματα πεμπτης κ εκτης ταξης του 3ο δημοτικου σχολειου κιλκις .Οι προπονητες του ομιλου ηταν εκει για να προσφερουν μια γνωρημια με το αθλημα του τενις στους μαθητες

- -


ELIAS ZAIKOS:Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσ/νίκη. Δημιουργός του μουσικού σχήματος Blues Wire, ενός από τα πιο αξιόλογα γκρουπ του είδους στην Ευρώπη. Κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής. Έχει διδάξει σε ωδεία, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εργάστηκε πολλά χρόνια ως παραγωγός στο ραδιόφωνο, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εκπροσώπους του μπλουζ, 





-

Οι δυο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 18 ηλικιωμένους, από τους οποίους απαιτούσαν από 40.000 ως 70.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις συνέπειες από το υποτιθέμενο ατύχημα
Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο Βουλγάρων απατεώνων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για 18 απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει τροχαία.
Πρόκειται για τους GEORGI AVRAMOV του IVANOV και της IVANKA που γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1973 στη Βουλγαρία και TIHOMIR DIMITROV του KIRILOV και της DIMITRA που γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1978 στη Βουλγαρία.
Οι δυο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν δέκα ηλικιωμένους σε περιοχές της Λιβαδειάς, άλλους έξι στη Θήβα και δυο ακόμη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, από τους οποίους απαιτούσαν από 40.000 ως 70.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις συνέπειες από το υποτιθέμενο ατύχημα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε απόπειρα. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους θα διατηρηθεί ως την αμετάκλητη περάτωση της δίκης τους, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Όσοι γνωρίζουν κάτι για τους δυο Βούλγαρους και τους συνεργούς τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους αριθμούς 22610 88850 και 22610 88855 της Ασφαλείας Λιβαδειάς που διασφαλίζει την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.





ΠΗΓΗ:makeleio.gr
- -

Από την πρωτη στιγμή το Ολυμπία έγραψε ότι μεγάλος νικητής της τηλεμαχίας ηταν ο Τραμπ


Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον τα πρώτα δημοκοπικά αποτελέσματα μετά το τηλεοπτικό debate, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, εναντίον του έτερου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της βορειοαμερικανικής εφημερίδας Los Angeles Times, o Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται της Κλίντον στην προτίμηση των ψηφοφόρων κατά τέσσερις μονάδες.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό 46,7% υπέρ του Τραμπ έναντι του 42,6% της Κλίντον, μία μέρα μετά το debate, υποδεικνύει χαρακτηριστικά μια άνοδο της τάξης του 0,6% σε σχέση με τα ποσοστά των δύο αντιπάλων μία ημέρα πριν την τηλεοπτική αναμέτρηση.
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης που αξίζει να σημειωθούν είναι τα έξης:
– Ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον στην εν λόγω δημοσκόπηση από τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων καταγράφηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν ο Τραμπ είχε «ξεφύγει» μπροστά με 6,7 μονάδες.
– Η πιο ασταθής ηλικιακή ομάδα ψηφοφόρων εντοπίζεται στους κάτω των 35 ετών, καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες υποστήριζαν την Κλίντον με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδων, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαφορά ανατράπηκε υπέρ του Τραμπ κατά 8 μονάδες και επί του παρόντος κυμαίνεται σε 5,5 μονάδες υπέρ του Ρεπουμπλικάνου.
– Οι εκλογικές προτιμήσεις μεταξύ εκείνων που κατέχουν μόνο απολυτήριο λυκείου τοποθετούν τον Τραμπ σε πλεονεκτική θέση με 19,2 μονάδες διαφορά, όταν πριν από αρκετές εβδομάδες το ποσοστό στήριξης του περιοριζόταν σε μονοψήφιο νούμερο.
– Επίσης, ο Τραμπ έχει μια διαφορά προτίμησης της τάξης του 20% στον ανδρικό πληθυσμό σε σχέση με την Κλίντον, όταν η διαφορά κυμαινόταν σε τουλάχιστον 10% περίπου ένα μήνα νωρίτερα.
Τέλος, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στις προτιμήσεις των Αφροαμερικανών, οι οποίες κυμαίνονταν μόλις στο 3% νωρίτερα αυτό το μήνα. Η υποστήριξη «εκτοξεύθηκε» σε περίπου 20% πριν από 10 ημέρες προτού υποχωρήσει και στη συνέχεια ανακάμψει στο τρέχον 18,2%.




ΠΗΓΗ:olympia.gr
- - -

Γιατί οι Ρώσοι δεν θα μας βοηθήσουν τα πρώτα 24ωρα της πιθανής εμπλοκής μας στο ΑΙΓΑΙΟ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ρωσικής διπλωματίας μας λύνουν ένα βασικό ερώτημα και φυσικά μας απαντούν δεόντως.

Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι γιατί στο πιθανό σενάριο της εμπλοκής μας με τους Τούρκους και έτσι όπως με σαφήνεια μας το προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ… οι Ρώσοι δεν θα αντιδράσουν άμεσα στα πρώτα 24 ωρα και θα αφήσουν τους τούρκους να μας προκαλέσουν;

Ακριβώς γιατί έγιναν κολλητοί με τον Ερντογάν για να πουλήσουν φυσικό αέριο.

Αχ , που πας βρε καημένε Πούτιν;

Γιατί πάλι γκρίνια με τον Πούτιν;

Η ανακοίνωση της πιθανής επίσκεψης του μέσα στον Οκτώβριο στην γειτονική χώρα θα μπορούσε να είχε και τον τίτλο ¨η επίσκεψη του Πούτιν στην μοναδική αραβική χώρα των Βαλκανίων ¨βλ. Τουρκία που συμπεριλαμβάνει την Αν. Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.

Γιατί η Τουρκία θέλει να πάρει την ηγεμονία στον αραβικό χώρο αναβιώνοντας ένα νέο σουλτανικό κράτος;
Που πάει λοιπόν ο πρόεδρος Πούτιν ;

«Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ατίλα Σερτέλ κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητά να μάθει ποια η αναγκαιότητα της υποχρεωτικής διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας στα Σχολεία. Ο υπουργός παιδείας Ισμέτ Γιλμάζ καλείται να απαντήσει για τις αλλαγές που θα γίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το έτος 2016-2017.

Ο βουλευτής στην επερώτηση του επισημαίνει ότι οι γονείς που αντιδρούν φακελώνονται.

Η Τουρκία καθημερινά απομακρύνεται από τη Δύση και στρέφεται στη Μέση Ανατολή. Θα διατηρήσει ακόμα και το θερινό ωράριο για να έχει την ίδια ώρα με τη Σαουδική Αραβία.

Τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων εξυφαίνουν, όπως φαίνεται, το σχέδιο αραβοποίησης της Τουρκίας εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Νεοοθωμανισμός σημαίνει οπισθοδρόμηση, αυταρχισμό, έλλειψη δημοκρατίας, καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών , στροφή στη θρησκοληψία , απομάκρυνση από τον εκσυγχρονισμό, την επιστημονική γνώση και την πρόοδο.

Φυσικά οι επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της Άγκυρας με τους γείτονες της θα είναι τραγικές κι επικίνδυνες. Όσοι δεν το βλέπουν μάλλον φορούν παρωπίδες» Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 26/09/2016

Γιατί πάει τώρα στην Τουρκία ο ο πρόεδρος Πούτιν ;

«Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία τον Οκτώβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Μόσχα επιθυμεί την πλήρη αποκατάσταση των πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτηση που του τέθηκε σήμερα αν ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Τουρκία, δήλωσε «Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες, θα εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση», τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ενέργεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Η Ρωσία ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία με την Τουρκία τον Οκτώβριο για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, έργο το οποίο είχε παγώσει εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, στο οποίο συμμετέχει η ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom.» onalert.gr/ 28.09.2016 |
Τι οικονομικό ζόρι έχει άραγε ο Πούτιν και ξαφνικά ¨ερωτεύθηκε¨ τον Ερντογάν;

«Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας προσάρμοσε επί τα χείρω τις προβλέψεις του έως το 2019 και η Ρωσία πλέον αναμένεται να έχει ακόμη χειρότερη επίδοση σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων.
Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο τα συνεχιζόμενα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι αλλαγές γενεών στην κυβερνητική ομάδα θα οδηγούν σε μία Ρωσία δύο ταχυτήτων.

Ο ρόλος των ισχυρών ομάδων τεχνοκρατών στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα είναι επί της ουσίας να διατηρήσουν και να περιγράψουν το status quo. Με βάση την περιγραφή τους φαίνεται ζοφερό.

Οι νέες προβλέψεις βασίζονται σε μία μέση τιμή πετρελαίου στα 40 δολ. το βαρέλι έως το 2019, οριακά χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Προσαρμόζουν το στόχο για το φετινό ΑΕΠ σε υποχώρηση της τάξης του 0,6% από 0,2% και επίσης διορθώνει επί τα χείρω τους στόχους για την ανάπτυξη των επόμενων τριών ετών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου η Ρωσία εξέδωσε ευρωομόλογο ύψους 1,25 δισ. δολαρίων. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε σε σημαντικό βαθμό και πωλήθηκε με απόδοση 3,9% -καθόλου άσχημα για μία οικονομία τόσο στάσιμη όσο της Ρωσίας. Οι ξένοι επενδυτές το «άρπαξαν” παρότι καμία δυτική τράπεζα δεν έλαβε μέρος στη διαχείριση του placement Ταυτόχρονα, η Κεντρική Τράπεζα επιταχύνει τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού: Τυπώνει ρούβλια για να αγοράσει ξένα νομίσματα από τα συναλλαγματικά αποθέματα της κυβέρνησης»BLOOMBERG VIEW Του Leonid Bershidsky capital.gr/28.09.2016 |

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ στην ουσία…

Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ρωσικής διπλωματίας μας λύνουν ένα βασικό ερώτημα και φυσικά μας απαντούν δεόντως. Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι γιατί στο πιθανό σενάριο της εμπλοκής μας με τους Τούρκους και έτσι όπως με σαφήνεια μας το προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ… οι Ρώσοι δεν θα αντιδράσουν άμεσα στα πρώτα 24 ωρα και θα αφήσουν τους τούρκους να μας προκαλέσουν;

Ακριβώς γιατί έγιναν κολλητοί με τον Ερντογάν για να πουλήσουν φυσικό αέριο.

Όταν όμως ο κ. Πούτιν καταλάβει τι έγινε στο ΑΙΓΑΙΟ θα είναι πολύ αργά για την δημοτικότητα του και θα νοιάζεται για τα ΣΤΕΝΑ.

Διότι έτσι και αλλιώς οι Ρώσοι θα κατεβούν στα ΣΤΕΝΑ έστω και δίχως με αυτόν για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους και να τελειώνουν με την τουρκική λαίλαπα .

Όλοι ομιλούν και θαυμάζουν για το μεγάλο μέγεθος του προέδρου Πούτιν, Όμως μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεν μίλησε ποτέ για αυτόν αλλά ήταν καταφατικός στο επερχόμενο γεγονός.
«Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς»
Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο. kivotoshelp.gr/

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση


ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ




ΠΗΓΗ:national-pride.org
- - -

Σε μια αδιανόητη έως σήμερα πρόκληση προέβη σήμερα (29/9) ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε περιφερειακούς διοικητές της χώρας του, εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε τη «Συνθήκη της Λωζάννης», καθώς, σύμφωνα με την άποψη του, η Τουρκία «ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που καθόρισε τα σύγχρονα σύνορα της χώρας».

Σε χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του ο Ερντογάν δήλωσε: Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών προκειμένου το 1923 να μας πείσουν για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν ως νίκη».

«Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά μας, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Όσοι κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη. Και επειδή δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς», συνέχισε.

Η συνθήκη της Λωζάννης

Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάννη τηςΕλβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).

Κατάργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης. Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών. Στις 20 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε το συνέδριο που διακόπηκε μετά από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου. Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.

newsbomb.gr

- - -

Νέα πυρά στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εκτοξεύει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το μάθημα των θρησκευτικών, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τον κατηγορεί ότι επιχειρηματολογεί απέναντι σε αιτήματα, που ουδέποτε προέβαλε η Εκκλησία προκειμένου να προσπεράσει τις επιφυλάξεις της ως «φανατικές, παλαιολιθικές, ή αντιδημοκρατικές». 

Ακόμη, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στην επιχειρηματολογία του κ. Φίλη ότι «“η Πολιτεία αποφασίζει”, σαφώς υπονοώντας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να ποδηγετήσει στην Πολιτεία» και διερωτάται: «Άραγε στη δημοκρατική μας πατρίδα έχει χώρο η λουδοβίκεια άποψη ότι Πολιτεία είναι μόνο ο υπουργός;».

Στην επιστολή του σημειώνει ακόμη ότι «ήδη από το 2015 η ρητορική των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας συστηματικά διαστρέβλωνε, κατά βολικό τρόπο, τον ρόλο του υπάρχοντος μαθήματος των Θρησκευτικών ως μίας δήθεν ανελεύθερης και προσηλυτιστικής διαδικασίας “παραγωγής πιστών” της ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στις σχολικές αίθουσες».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής από το μάθημα «χωρίς οποιαδήποτε επίκληση λόγων θρησκευτικών συνειδήσεως (και κατ' ουσίαν δηλαδή υπέρ της μετατροπής του μαθήματος από υποχρεωτικό σε προαιρετικό).

«Αργότερα εντός του έτους 2015», συμπληρώνει, άρχισε να κυκλοφορεί μία νεότερη θέση του υπουργείου Παιδείας ότι το μάθημα οφείλει να αλλάξει, διότι αίφνης η πολιτική ηγεσία άρχισε να ανησυχεί για τη διαφύλαξη της "υποχρεωτικότητάς" του εν όψει του μέχρι τότε δήθεν κατηχητικού – προσηλυτιστικού του χαρακτήρα».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται και στη νεότερη θέση του υπουργείου ότι η ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφυγών στην ελληνική κοινωνία, επιβάλλει πλέον ένα διαφορετικό μάθημα Θρησκευτικών. 

Ακόμη, διαμηνύει ότι «η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την σύγκριση με τα άλλα θρησκεύματα και δόγματα».

«Η σύγκριση όμως», συνεχίζει, «προϋποθέτει ότι το μάθημα παρέχει στον μαθητή συνεκτική και πλήρη εικόνα της ιδιαιτερότητας της Ορθοδοξίας, δηλαδή ένα σύνολο δομημένων γνώσεων με ψύχραιμη, επιστημονική - θεολογική προσέγγιση και όχι σκόρπιες ψηφίδες κοινωνιολογικού ή φιλοσοφικού προβληματισμού με αφορμή το θρησκευτικό φαινόμενο». 




ΠΗΓΗ:.tanea.gr
-